Pictionary Air

Pictionary Air

Soms loop je ‘per ongeluk’ tegen speelgoed of een spel aan en dan weet je gelijk: Hier gaan we ons de komende tijd mee vermaken. Dit is leuk, voor iedereen! Helemaal ‘toevallig, toevallig’ was het nou ook weer niet, want ik liep dit spel tegen het lijf tijdens de aftrap van de Speelgoed van het jaar verkiezing. Het bleek één van de genomineerde spellen. En ook al heb ik deelgenomen aan het jureren van het speelgoed, de beoordeling van spellen wordt door een andere jury gedaan. Ik had dit spel dus nog niet eerder gezien, maar werd wel gelijk enthousiast.

Liefde voor tekenspellen

Tekenspellen zijn hier in huis razend populair. Niet omdat we nou van die kunstenaars zijn, integendeel. De enige die een beetje kan tekenen is mijn vader (hoewel hij dat liever doet met kwast en waterverf) en nu ik erover nadenk kan Rob ook wel aardig tekenen, maar ook weer niet meer dan dat. De rest moet het, zogezegd, niet hebben van zijn tekentalent. Maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit! Want de lol is daarom des te groter! Als we hier spelletjesavond hebben, staan in ieder geval altijd de dozen klaar met: Teken het maar en Wat schets je me nou. Die spellen staan garant voor een gezellige avond vol slappe lach momenten. En daar komt vanaf nu Pictionary Air bij! Leuk!

Pictionary Air

Pictionary Air is helemaal van deze tijd, want om het spel te kunnen spelen moet je een app installeren op je smartfoon of tablet. Deze is gratis te downloaden vanuit de App store of Google Play Store. En dan. In de doos zit een Pictionary Air pen, 112 dubbelzijdige opdrachtkaartjes met aanwijzingen, een kaartendoos en instructies. De AA-batterij die je nodig hebt voor de pen, is al bijgevoegd. Je kunt dus gelijk beginnen.

Het spel is heel eenvoudig. Je pakt een kaart met aanwijzingen en je tekent – nu niet met potlood en papier maar – met de Pictionary Air pen in de lucht. De ander ziet het vervolgens als tekening op de smartfoon of tablet verschijnen. Dat is niet alleen hartstikke leuk maar ook best lastig! Want als tekenaar zie je dus helemaal niet zo goed wat je aan het doen bent. Dat is behoorlijk lastig met het aanbrengen van details, waardoor ogen op oren lijken of zelfs helemaal buiten het hoofd vallen waardoor degene die moet raden denkt dat het pingpongballen zijn.

Er gaat dus van alles mis en dat maakt het spel zo hilarisch. Doe je het verkeerd? Geen probleem, dan wis je gewoon de tekening en begin je opnieuw. De tijd loopt echter wel door…

Pictionary Air

Hints

Je kunt het je teamgenoten een beetje makkelijker maken door hints bij je tekeningen te geven. Je bent immers zelf ook in beeld, dus verwerk jezelf in de tekening!! Als je bijvoorbeeld een ballon tekent, doe dan net alsof je het touwtje vast houdt! En als je een hoed tekent, teken die dan zo dat het lijkt of je de hoed op je hoofd hebt!

Bakken jullie er allemaal niks van in de standaardtijd, geen probleem. De tijd kun je gewoon aanpassen zodat ook de jongste spelers plezier kunnen hebben. In de Selfiemodus kun je tekenen zonder tijdslimiet om te oefenen of gewoon omdat het hartstikke leuk is om te doen.

En wat vonden we ervan?

Wij vonden het een hartstikke leuk gezelschapsspel voor onze spelletjesavonden! Een leuke toevoeging op de tekenspellen die we al hadden en ook nog eens volledig anders. Je hebt er ook niet veel voor nodig, dus het spel is prima geschikt mee te nemen op vakantie. Het neemt nauwelijks plek in, in de koffer en die smartfoon heb je toch wel bij je. Absoluut dus een leuke speeltip. En als je daar ook zo over denkt, dan kun je nu nog je stem uitbrengen voor de Speelgoed van het jaar verkiezing (categorie 10 & 11 jaar).

Laat die kille, koude, natte herfstdagen nu maar komen! Wij maken het binnen gewoon gezellig met elkaar!

Specificaties Pictionary Air

NaamPictionary Air
MerkMattel
Prijs24,95 euro
LeeftijdsindicatieVanaf 8 jaar
Aantal spelers4 tot 12 spelers
EAN0887961810523
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Wat spelen we tijdens spelletjesavondje?
Spelletjesavond met Kippie!
Printbare spellen van Asmodee
Het leuke zoekspel Lynx van Identity Games
The great tour van Tactic

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Mattel.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *