Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken

Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken!

Als de dagen weer korter worden of gewoon op een regenachtige zondagmiddag, kan je op zoek gaan naar gezelligere alternatieven dan allemaal achter een eigen beeldscherm hangen. Veel gezelliger toch om met z’n allen achter hetzelfde spelbord te hangen! Bordspellen zorgen voor veel plezier mét elkaar en kunnen prima met het hele gezin gespeeld worden! Aan het spelen van bordspellen zitten overigens nog meer voordelen dan alleen heel veel gezelligheid! Her versterkt bijvoorbeeld de familieband en een spelletje scrabble kan de woordenschat vergroten!

Sociale vaardigheden

Maar het spelen van bordspellen met elkaar is ook een perfecte gelegenheid om sociale vaardigheden aan te leren, te leren om op juiste wijze te communiceren met elkaar, te wachten op je beurt, door te gaan (en niet op te geven), leren omgaan met het gevoel van winnen en verliezen en doordat een spel regels heeft, leert een kind op een speelse manier om te gaan met grenzen.

Een ander voordeel van een bordspel is dat je het meerdere keren kunt spelen en dat het altijd weer anders zal zijn. Het is doorgaans niet tijd gebonden, waardoor het spel over tien jaar nog steeds leuk kan zijn. Sommige bordspellen gaan al decennia’s mee. Inmiddels is de keuze reuze…maar wij pikten er 7 leuke gezelschapsspellen voor je uit!

lijn groen oudersenzo
Bordspellen om de natte herfstdagen met elkaar gezellig te maken!

Azul: maak mooie patronen en win!

De leukste bordspellen voor de donkere dagen

Een tactisch bordspel is Azul. Het verhaal in dit spel gaat over koning Manuel I van Portugal. Hij wil dat zijn kasteelmuren mooi gedecoreerd worden met keramische tegeltjes uit Zuid-Spanje (die worden Azulejos genoemd, vandaar de naam). Patronen maken is dus de kern van het spel, waarbij je punten kunt verdienen als je het voor elkaar krijgt om bepaalde patronen te leggen. Terwijl het verspillen van tegels strafpunten oplevert. En uiteraard wint nog altijd degene die de meeste punten heeft… Geschikt vanaf 8 jaar en kan met 2 tot 4 spelers gespeeld worden.

Azul | Next Move Games | 2-4 spelers | vanaf 8 jaar | Bol.com

lijn smal

Een escaperoom in je eigen huis!

De leukste bordspellen voor de donkere dagen

Een spel waarbij je niet tegen maar met elkaar samenwerkt. Een race tegen de klok, zoals een spannende escaperoom in elkaar hoort te zitten! Een uur lang mogen jullie proberen om alle puzzels en aanwijzingen op te gaan lossen. Om niet met deze tijd te kunnen smokkelen, is er de Chrono Decoder die heel motiverend aftelt… Ook zorgt deze Decoder ervoor dat je weet of je al een hint mag gebruiken. Een strijd die jullie samen moeten aangaan en die zorgt voor spanning en plezier. Een totaal andere speelervaring dus dan een potje kaarten of even ganzenborden! Escaperoom The Game van Jumanji is geschikt vanaf tien jaar en kan met 3 tot 5 spelers gespeeld worden.

Escaperoom | Identiy Games | 3 tot 5 spelers | vanaf 10 jaar | Bol.com

lijn smal

Nonsense Family kaartspel

De leukste bordspellen voor de donkere dagen

Je hebt een geheim woord en die moet je verstoppen in een verzonnen verhaal. Zowel het woord als het verhaal krijg je aangereikt door kaarten. Het verhaalthema mag iedereen weten, maar dat geheime woord uiteraard niet. Een minuut lang mag jij vertellen! Raden de anderen wel of niet het woord? Geschikt voor de hele familie vanaf 12 jaar. Ook leuk voor wat grotere gezelschappen, want er kunnen tot 8 spelers aan meedoen.

Nonsense Family kaartspel | Editions Du Hibou | tot 8 spelers | vanaf 12 jaar | Bol.com

lijn smal

Ticket to Ride Europe

De leukste bordspellen voor de donkere dagen

Met de trein Europa door. Volbreng de routes die leiden naar jouw bestemmingen. Dat wordt dus zorgen voor het claimen van verbindingen. Een treinennetwerk moet dan ook aangelegd worden. En wat je hierin wel of niet mag/moet: dat bepalen jouw kaarten! Een tactisch bordspel dus wat zorgt voor spanning en plezier van de bovenste plank. Je kunt dit spel met 2 tot 5 spelers spelen, waarbij de jongste minimaal 8 moet zijn.

Ticket to Ride Europe | Asmodee | 2 tot 5 spelers | vanaf 8 jaar | Bol.com

lijn smal

Pandemic

De leukste bordspellen voor de donkere dagen

Tja, in deze tijd wel heel actueel. Een spel over een pandemie. Geschikt vanaf tien jaar en juist nu misschien daarom wel leuk om te spelen! Ten strijde trekken tegen ziekten en daarvoor de hele wereld over moeten om infecties in te dammen en medicijnen te ontwikkelen. Lukt het om de ziekte te verslaan en de mensen zo te redden? Was het in het echt ook maar zo makkelijk…

Pandemic | Asmodee | 2 – 4 spelers | vanaf 10 jaar | Bol.com

lijn smal
liefs Wil

Meer informatie

Deze zeven bordspellen zijn een garantie voor veel speelplezier!
Twee griezelig spannende bordspellen! Perfect voor de donkere dagen!
Herfstdecoraties voor een gezellige sfeer in huis!
Levensweg is vernieuwd! Moderner en nog leuker!
Educatief overleven met de kids (met Asmodee)
Welkom in de wereld van Monopoly
Wat spelen we tijdens spelletjesavondje?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.