10 ideeën voor een leuk kinderfeestje

10 ideeën voor een leuk kinderfeestje dat je zelf kunt regelen

Je kindje is jarig en dat moet natuurlijk worden gevierd. Dat wordt trakteren op school en er moet natuurlijk een kinderfeestje komen. Alleen dat idee al geeft sommige ouders de nodige kopzorgen. Want wat is een leuk feestje? Wat komt erbij kijken? En is dat niet hartstikke duur?

Dat kan. Je kunt het zo gek of duur maken als je wilt, maar het hoeft natuurlijk niet. Een low-budget kinderfeestje kan net zo goed een daverend succes zijn! Met een beetje creativiteit komt je vast een heel eind!

Corona: Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kindje?
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging

Idee 1: Servies beschilderen

In de hobbywinkel is speciaal servies te koop om te beschilderen. Bordjes, mokken, zelfs glazen. Hartstikke tof als kinderen hun eigen bordje kunnen versieren of hun eigen glas. En natuurlijk wordt de taart uiteindelijk vanaf hun eigen bordje gegeten of de limonade uit hun eigen glas!
Op de gebruiksaanwijzing van de verf staat hoe lang het servies in de oven moet worden gebakken. In de tussentijd kunnen de feestgangers alvast de cakejes of de taart versieren!

lijn donker geel oudersenzo
Kinderfeestje
lijn donker geel oudersenzo

Idee 2: Sieraden maken

Hoe leuk is het om met de kinderen eigen sieraden te ontwerpen en te maken. Een eigen ketting, armband of sleutelhanger. Natuurlijk mogen de creaties aan het einde van de middag mee naar huis! Dan hebben ze ook nog eens een mooi aandenken.
Een bezoekje aan de hobbywinkel en je kunt alle benodigdheden vinden. Je portemonnee is bepalend hoe uitgebreid je gaat inslaan. Wat handig is om – minimaal – in huis te halen is: draad, sluitingen en kralen. Komen er stoere boys? Dan kun je ook leren bandjes kopen die gevlochten kunnen worden. Het hoeven natuurlijk geen sieraden te worden, zelfgemaakte sleutelhangers zijn net zo gaaf.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in plaats van kralen, schelpen te gebruiken. Het strand ligt er vol mee. Maak een gaatje in de schelpen en je kunt er allerlei mooie dingen van maken.

lijn donker geel oudersenzo
10 ideeën voor een leuk kinderfeestje dat je zelf kunt regelen
lijn donker geel oudersenzo

Idee 3: Voetbalfeest

Is je zoon (of dochter) helemaal voetbalgek? Dan is een voetbalfeestje natuurlijk helemaal top. Misschien kun je het voor elkaar krijgen om een rondleiding te krijgen in het stadion van zijn favoriete club? Maar je kunt natuurlijk ook een mini voetbaltoernooi organiseren, met glanzende bekers voor iedereen. Want op feestjes kunnen natuurlijk alleen maar winnaars zijn, aan verliezers doen we niet. Je kunt daar zelf creatief mee omgaan: een beker voor de meeste doelpunten, een beker voor de beste inzet, een beker voor de beste…

Idee 4: Chocoladefeestje

Dit wordt smullen! Want wie is er nou niet gek op heerlijke zelfgemaakte chocoladelolly’s of chocokoekjes! Het maakt niet uit wat er gemaakt gaat worden, als chocolade maar centraal staat. Denk aan een chocoladecake, chocokoekjes, chocoladelolly’s, chocoladefondue. Je kunt de kids zelfs meenemen naar een chocoladefabriek, waar ze zelf leren bonbons maken. Een feestje om je vingers bij af te likken!

Idee 5: Slaapfeestje

Slaapfeestjes gaan al jaren mee en zijn nog steeds hartstikke leuk. Spannend toch om met een groep vrienden of vriendinnen de nacht door te komen. Dat wordt lachen, dat wordt keten, dat wordt dikke pret! Een paar luchtbedden en slaapzakken bij elkaar en feesten maar! En natuurlijk spannende verhalen vertellen bij het schijnsel van de zaklantaarn.
En als je het helemaal tof wil maken, dan doe je het in een tentje. Op een camping of misschien heb je zelf wel een grote tuin waarin het kan! Voor het slapengaan nog wat marshmallows roosteren boven het kampvuur. Dat wordt een feestje om nooit meer te vergeten!

Slaapfeestje, zou je dat wel doen?

Idee 6: Tuttenbellen met make up

Een middagje tuttenbellen met beautyproducten. Tijdens die middag staat beauty centraal. Denk aan maskertjes, haarfrutsels, nagellakjes, make-upprobeersels. Je kunt het zo gek niet bedenken en het wordt een succes. De kamer wordt omgetoverd tot beautysalon met allemaal minidiva’s. Een leuk muziekje, limonade in chique en feestelijke glazen. Laat de dames maar genieten.
Als prinsesjes kunnen ze aan het einde van de middag weer worden opgehaald!

Idee 7: Speurtocht

Speurtochten zijn spannend, leuk en actief. Je hebt er wel wat voorbereiding voor nodig want je moet natuurlijk vooraf goed nadenken over de route en de opdrachten. Vlak van tevoren moet hij ook nog eens daadwerkelijk worden uitgezet, maar de tocht op zich wordt ongetwijfeld een succes. Het kan lopend of met de fiets. Het kan met een thema, bijvoorbeeld dat de piraten op zoek moeten naar een verborgen schat. Natuurlijk met een ‘echte’ schatkaart! De schat kan bestaan uit een berg chocolademunten die je altijd met Sinterklaas in van die zakjes kun kopen.
Gaan ze op de fiets? Laat dan wel 1 of 2 volwassenen mee fietsen. Het moet natuurlijk wel veilig gebeuren.

lijn donker geel oudersenzo
10 ideeën voor een leuk kinderfeestje dat je zelf kunt regelen
lijn donker geel oudersenzo

Idee 8: Ouderwetse spelletjes

Het is een drukte, maar leuk is het. Met elkaar ouderwetse spelletjes doen, zoals koekhappen, verstoppertje spelen, zaklopen of blindemannetje. Dit wordt gegarandeerd lachen want daar vragen dit soort spelletjes gewoon om. Er zijn zoveel leuke spelletjes te bedenken: zakdoekje leggen, snoepje pik, zaklopen, ezeltje prik, ballonnentrappen, stoelendans, noem maar op. Zorg dat je heel veel spelletjes achter de hand hebt. Werkt het ene spel niet? Dan begin je gewoon met de volgende. Als het maar leuk is en als er maar gelachen wordt.

lijn donker geel oudersenzo
10 ideeën voor een leuk kinderfeestje dat je zelf kunt regelen
lijn donker geel oudersenzo

Idee 9: Feestdiner

Is je kind een echte lekkerbek? Organiseer dan een feestdiner. Tover de uitnodigingen om in menukaarten en kies de gerechten die je kind het allerlekkerste vindt. Misschien kunnen de kinderen bij bepaalde gerechten helpen om ze te maken. Bijvoorbeeld het versieren van het toetje (ijs) of het baken van worstenbroodjes of beleggen van pizza’s. Dan wordt het met nog veel meer smaak opgegeten!
Is het mooi weer? Eet de zelfgemaakte gerechten dan lekker buiten op. Picknicken is altijd leuk.

lijn donker geel oudersenzo
Kinderfeestje
lijn donker geel oudersenzo

Idee 10: Circus

Sapperdeflap! Hoe vet is het om kinderen een eigen circusshow te laten maken. Met clowns, spannende goocheltrucs of gekke kapriolen. Met elkaar zetten jullie een echte show in elkaar die kan worden opgevoerd voor alle ouders die hun kinderen na afloop weer op komen halen. Hoe trots zullen de kinderen zijn om hun kunsten voor paps en/of mams te tonen. Optreden voor echt publiek! En na afloop krijgt iedereen natuurlijk een clownsneus mee

Ik wens iedereen een heel gezellig, geslaagd, feestelijk kinderfeestje zonder al te veel zorgen en buikpijn vooraf! Het gaat vast helemaal goed komen!

Liefs Marion

Extra informatie

Slaapfeestje, zou je dat wel doen?
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?
Corona: Hoe vier ik nu de verjaardag van mijn kindje?
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
JuniorGamer – Workshop games maken
Gezonde traktaties voor op school
Groter, gekker, mooier. Waar is al die overdaad goed voor.
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Feestversiering voor het kinderfeestje
Themapagina: Verjaardag / Jarig
Voorbereiding op verjaardag! Hoe kun je dit het beste doen?
Je peuter is jarig! – Je peuter viert feest!
De leukste feestliedjes om mee te zingen
Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!
Trakteren is een feestje
Zo regelen onze bezoekers een kinderfeestje

Bronvermelding

Tekst Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *