Dit zijn de zeven inspirerende keukentrends voor 2022!

Dit zijn de zeven inspirerende keukentrends voor 2022

De keukentrends van 2021 waren zwarte keukens, metallic, messing en een strak design. Maar wat kunnen we op keukengebied verwachten in 2022? We nemen graag de keukentrends van het komende jaar met je door. Zo weet je precies waar je op moet letten als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken óf je bestaande keuken een make-over gaat geven.

Keukentrend #1: Metaallook keukens

Ja, de metallic trend houdt nog even aan in 2022. Keukens met een metaallook zijn helemaal hip. Ga voor een grijze keuken met een strakke metaallook of ga gewaagd voor brons, goud of metaal. Het kan en mag allemaal in 2022. De keuken mag glamoureus zijn met opvallende elementen zoals gouden kranen of handgreepjes. Ook de messing trend houdt nog even aan. Wel kiezen we in 2022 massaal voor matte kranen en handgreepjes. Dit oogt mondain én laat geen vette vingers achter. Luxueus en weelderig hoeft overigens niet duur te zijn: met Budgetplan Keukens realiseer ook jij dat luxe kookparadijs voor een vriendelijk prijsje!

Keukentrend #2: Pasteltinten

Toegegeven: die metallic keuken met een strak design is niet voor iedereen weggelegd. Misschien hou je simpelweg meer van kleur? Dat komt mooi uit, want pasteltinten in de keuken zijn ongelofelijk trendy in 2022. Veel mensen kiezen voor meer rust, licht en ruimte in huis. Ga voor zachtgeel, zachtgroen of een mooie zandtint. Dit soort natuurlijke tinten creëren een rustgevende ruimte waarin gezelligheid en lekker eten vooropstaan.

Geen geld voor een volledig nieuwe keuken? Ga voor accessoires in zachte pasteltinten om je keuken toch een geheel andere look te geven. Je kunt je keukenkastjes natuurlijk ook (laten) spuiten of beplakken.

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de zeven inspirerende keukentrends voor 2022
Dit zijn de zeven inspirerende keukentrends voor 2022

Keukentrend #3: Duurzaamheid

Duurzaamheid is een keukentrend waarvan je in 2022 nog veel zult horen. Denk aan keukenbladen van gerecycled materiaal, houten accessoires en elektrisch koken. Veel mensen kiezen ervoor om een steentje bij te dragen aan de aarde door een volledig aardgasvrije woning te realiseren. Ook is er steeds meer vraag naar ecologische keukens en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een multifunctionele kraan waaruit niet alleen leidingwater stroomt, maar ook gefilterd bruisend, koud of kokend water.

Geen geld voor grote duurzame ingrepen in je keuken? Je helpt het milieu ook een flink handje op weg door te kiezen voor keukendoeken van biologisch katoen, plaatstalen potten en pannen, ecologisch afwasmiddel en een duurzame afwasborstel van bamboehout. Vergeet niet om je keuken ook om te toveren tot een groene leefomgeving: planten in de keuken zijn in 2022 een enorme hit. Ze geven de keuken een serene en rustige uitstraling.

Keukentrend #4: De keuken als kloppend hart van je woning

De afgelopen twee jaar hebben we meer thuisgewerkt dan ooit. Ook terrasjes of een avondje uiteten gaan waren niet altijd even vanzelfsprekend. Het logische gevolg hiervan is dat veel mensen meer tijd hebben doorgebracht in hun eigen keuken. De keuken was niet langer een plek waar eten werd bereid, nee, er werd ook echt geleefd. In 2022 zet deze trend door: de keuken is steeds meer het kloppende hart van je woning geworden. Steeds vaker wordt de keuken betrokken bij de living. Open keukens waren natuurlijk al een behoorlijke tijd in de mode en dat is in 2022 niet anders.

Ook een kookeiland en een bar zijn steeds populairder geworden. Creëer ruimte en overzicht in je keuken en zorg voor een vloeiend geheel met de woonkamer. Zo wordt het samenzijn met je gezin, vrienden of familie nóg leuker.

Keukentrend #5: Kies kwaliteit boven kwantiteit

Eigenlijk sluit dit heel mooi aan op het duurzaamheidsthema dat in 2022 in menig keuken terug te vinden is. Kies liever voor duurzame kwaliteitsmaterialen dan voor een keukenblad of accessoire dat je binnen enkele jaren weer moet vervangen, maar wat wel lekker goedkoop is.

En wat kan in 2022 écht niet meer?

Nu we de keukentrends voor 2022 hebben besproken, sommen we ook graag nog even voor je op wat in 2022 écht niet meer in je keuken te vinden mag zijn:

Een eettafel met een glazen blad. Volgens trendwatchers kan dit echt niet meer anno 2022. Bovendien kun je de hele dag blijven poetsen, want op glas blijf je ook na een grondige schoonmaak altijd nog oneffenheden zien.

Plastic stoeltjes met houten poten. Het is niet duurzaam en bovendien zit het voor geen meter.

Een koelkast met een niet al te zuinige energieklasse (denk aan D of minder). Hetzelfde geldt voor een gasfornuis dat niet al te zuinig is.

Welke keukentrends voor 2022 vind jij leuk? En ben je van plan om komend jaar iets aan je keuken te veranderen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Dit zijn de keukentrends voor 2022 en 2023
7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan
Hoe houd je het veilig in de keuken?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Budgetplan.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.