Geef een Nestling party of nesteldrangfeestje!

We hebben weer wat te vieren: Geef een Nestling party of nesteldrangfeestje!

Als je denkt dat we inmiddels alles hebben besproken op gebied van babyfeestjes, zoals de babyshower en de gender reveal, komt er weer wat nieuws overwaaien: De Nestling party of op z’n Nederlands, het nesteldrangfeestje. Blijkbaar kon er nog wel een feestje bij. De kans is groot dat je er nog niet eerder van hebt gehoord, want de term is redelijk nieuw in Nederland. Vandaar deze blog, want wat is een nestling party eigenlijk? Waar komt het vandaan en hoe organiseer je zoiets?

Wat is een Nestling party?

De Nederlandse vertaling “nesteldrangfeestje” verraad eigenlijk al een hoop. Het gaat om aanstaande ouders die zich willen klaar maken op de komst van de baby. In die laatste weken is vaak een hoop te doen en sommige dingen kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Een nestling party organiseer je een beetje tegen het einde van de zwangerschap, op het moment dat je wellicht wat hulp kunt gebruiken. Eigenlijk is het een mooi ingepakte vraag om hulp.

Hectische maatschappij

In deze hectische maatschappij wordt er vaak geroepen: “Als je hulp nodig hebt dan…” maar vaak betekent dit niet meer dan een goedbedoelde kreet, maar veelal met weinig inhoud. Er is echter een oud gezegde dat er een dorp voor nodig is om een kind op te voeden. Misschien is dat een tikkeltje overdreven, maar dat het ouderschap hectisch en tijdrovend kan zijn, dat zullen velen beamen. Een beetje hulp is dus altijd welkom. En daar is dit feestje voor bedoeld, een mooie verpakte hulpvraag om extra handjes.

lijn groen oudersenzo
We hebben weer wat te vieren: Geef een Nestling party of nesteldrangfeestje!

Hoe organiseer je een Nestling party?

Verstuur leuke uitnodigingen naar goede vrienden en familie. Zorg ervoor dat je voor de party zelf een lijst klaar hebt, met daarop de klusjes waar je hulp bij kunt gebruiken. Mensen kunnen het klusje kiezen wat bij ze past. Met elkaar zijn de klusjes binnen no time gepiept. Natuurlijk zorg jij voor de gezelligheid, een vrolijk muziekje (maak een afspeellijst op Spotify met allemaal “Baby-nummers”), lekkere hapjes en drankjes. En zijn de klusjes gedaan? Sluit de dag dan gezellig met elkaar af, wellicht met een leuk spel?

Misschien leuk om je dankbaarheid te tonen en de aanwezigen een klein presentje te geven bij hun vertrek. Of de dag af te sluiten met een gezamenlijke maaltijd.

Voorbeelden klusjes voor de Nestling party

De klusjes die gedaan kunnen worden, zal bij iedereen verschillend zijn. Hierbij een aantal voorbeelden van klusjes die gedaan kunnen worden:

Babykamer

Inrichting
Schoonmaken
Wassen/strijken babykleertjes
Reinigen speelgoed
Desinfecteer flessen/spenen

Bevalling

Inpakken vluchtkoffertje
Schrijven enveloppen geboortekaartje
Installeer het babyzitje in de auto

Overige

Afdekplaatjes in stopcontacten
Beschermhoekjes plaatsen op eet- en/of salontafel
Maaltijden koken om in te vriezen

liefs Marion

Meer informatie

Op zoek naar duurzame kraamcadeau? Dit zijn de allerleukste!
Gender reveal party: Hoe organiseer je een onthullende party?
De lekkerste hapjes voor de babyshower
Tips voor de babyshower! Zo maak je er een onvergetelijk feest van!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *