De lekkerste hapjes voor de babyshower

De lekkerste hapjes voor de babyshower

Een babyshower organiseren is leuk. Schakel je een professional in of hou je het lekker in eigen hand? Dan is het dus ook aan jou om lekkere hapjes klaar te maken. Inspiratie nodig? Dan helpen wij je met dit artikel alvast een beetje op weg!

Natuurlijk muisjes

Eigenlijk ontkom je er tijdens een babyshower niet aan om iets met blauwe of roze muisjes te doen. Nu kan je heel simpel beginnen met een beschuitje met muisjes, maar het kan natuurlijk ook best anders!

Cupcakes met muisjes of een gewoon plakje cake met muisjes erop

Maak er kleine hapjes van door te kiezen voor bijvoorbeeld een oreo koekje met natuurlijk de muisjes erop. Je kunt er ook nog een satéprikker insteken (door deze tussen de koekjes in te steken) en zo kan je een soort lolly idee krijgen

Om de muisjes ergens op te laten ‘vastplakken’, kan je gewoon boter kiezen. Maar als variatie is witte chocoladepasta ook lekker

Zelf met vormpjes chocolade maken en natuurlijk deze garneren met muisjes

Soesjes dippen in de witte chocopasta en vervolgens in de muisjes…

Lange vingers gedipt in de muisjes (met boter of pasta). Ideaal voor de kleine bezoekertjes

Kies je trouwens standaard voor roze of blauw? Of wil je juist af van deze genderindeling? Of misschien heeft de aanstaande moeder je wel helemaal niet verklapt wat het wordt! Ook dan kan je toch voor muisjes kiezen. Er zijn hier en daar muisjes te vinden in andere kleuren, hoewel dat wel meer inspanning kost. Maar goed, daar hebben we internet voor! Er zijn plaatselijke ondernemers die bijvoorbeeld groene of rode muisjes hebben omdat dat de kleur van de stad is, om maar een voorbeeld te geven. Ook schijnt De Ruijter zelf eveneens na te denken om genderneutrale muisjes te gaan verkopen. Even zoeken dus! En anders maak je er gewoon een mixje van met zowel blauw als roze.

lijn groen oudersenzo
De lekkerste hapjes voor de babyshower

Fruit in bijhorende kleuren

Als een variatie op al dat lekkers kan je fruit gebruiken. Dit wordt vooral leuk als je hier ook met aandacht naar kijkt. Kies dus voor fruit wat de juiste kleur heeft! Bij blauw kan je denken aan druiven en bessen. Waarbij je natuurlijk best ook een appelpartje of een mandarijntje er tussendoor kunt plaatsen. Als de hoofdkleur maar blauw is. Bij roze kan je kiezen voor rood en roze fruit. Aardbei, framboos, rode bessen en ga zo maar door.

Warme hapjes

Iets warms is natuurlijk ook lekker. Saucijzenbroodjes, kaasbroodjes, pizzapuntjes: liefst in kleine uitvoeringen. Om het toch wel in dezelfde kraamsferen te houden, kan je ervoor kiezen om cocktailprikkers erin te steken waaraan je vlaggetjes gemaakt hebt. Dat kunnen roze, blauwe (of welk themakleur je ook gekozen hebt) papiertjes zijn. Of bijvoorbeeld witte met een hartje erop in de betreffende kleur.

Taart met marsepeinfiguurtjes

Handig met bakken? Dan is een taart bakken uiteraard het einde. Ben je goed met marsepein? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies weer de bewuste kleur(en) en maak hier hartjes van of misschien ben je wel zo handig dat je er echt baby’tjes van kunt maken? Natuurlijk kan je ook kiezen voor een taart met glazuur in de juiste kleur. Heerlijke voorbeelden kan je vinden op Pinterest.

Marshmallows

Die heerlijke zoete spekjes zijn er ook zowel in roze als blauw. Maar ook geel of groen… Heerlijke zoete kleurtjes, die je prima hier en daar in een schaaltje kunt neerzetten

IJsjes

Laat een ijscoman komen met de juiste kleuren ijs…of koop het zelf in. Je zou het zelfs nog extra zoet kunnen maken door geen spikkels maar muisjes erop te doen. Ben wel bang dat de tandarts erg blij gaat worden…

Koekjes met een glazuurtje

Koop sprits koekjes of maak ze zelf. Voorzie ze van de juiste kleur glazuur. Doe dit zo dat het lijkt alsof het een omslagdoek om de baby heen is. Decoreer het ‘hoofdje’ zo, dat er oogjes, een mondje en eventueel een haarlokje tevoorschijn komt.

Eieren

Van eieren kan je een leuke kinderwagen maken. Door deze van een kwart te ontdoen en het eigeel te verwijderen. Dit eigeel gebruik je wel weer voor de eiersalade, die als deken weer in het eitje gestopt wordt.

Zakjes popcorn

Vul kleine plastic zakjes met wat popcorn en schuif als etiket er een papiertje in. Hierop, uiteraard weer in de kleuren, kan je een leuke afbeelding zetten, misschien is de naam van de baby wel al bekend of bijvoorbeeld een wens voor de baby. Met een passende strik erom, om het zakje dicht te houden, heb je weer een leuke eyecatcher op de tafels erbij staan!

liefs Wil

Meer informatie

Leuke spelletjes voor de babyshower
Tips voor de babyshower! Zo maak je er een onvergetelijk feest van!
Het leukste geboortefeest organiseer je zelf!
Geboorteversiering. Wat is er te koop?
Geboortebedankjes, een leuke geste voor het kraambezoek
Kraamfeest, hoe ga je dit aanpakken?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *