Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes

Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes

Onlangs hebben we uitgebreid aandacht besteed aan het leukste zomerse buitenspeelgoed. Daarin hebben we de glijbaan uiteraard genoemd, want glijden is leuk en dat bleek helemaal toen wij de glijbaan hier op het grasveld voor ons huis in elkaar gingen zetten. Binnen no time waren we omringd door buurtkinderen.

Wat zit er in de doos?

De doos waarin de glijbaan is enorm groot. Dat kan ook niet anders want de glijbaan is maar liefst 180 cm en het glijgedeelte bestaat uit één stuk. Je kunt je dus voorstellen hoe groot de doos is. Verder vind je in de doos, twee zijpanelen, een voet, vier traptreden, een handleiding en een zakje met schroeven.

Lekker makkelijk

Met zo weinig onderdelen laat de glijbaan zich eenvoudig in elkaar zetten, althans zo lijkt het op het eerste oog. De onderdelen wijzen vanzelf en de handleiding heb je eigenlijk niet echt nodig. De glijbaan heeft donkergroene zijpanelen, een lichtgroene glijbaan en gele traptreden. Eenmaal in elkaar zit de glijbaan er vrolijk en uitnodigend uit. Dat bleek ook wel, want zodra we klaar waren met het in elkaar zetten, stonden er tien kinderen om ons heen die wilden glijden. En probeer zo’n verzameling enthousiastelingen maar eens weer te stoppen… Maar die glijbaan zetten natuurlijk niet zichzelf in elkaar…

Want dat “lekker makkelijk” bleek toch een tikkeltje relatief.Het was nog een flink geknutsel om de treden goed in elkaar te zetten. Het leek in eerste instantie toch allemaal iets simpeler dan het in werkelijkheid was, maar wat bloed, zweet en tranen (en hier en daar een lelijk woord) zat de glijbaan dan toch echt in elkaar. Klaar voor gebruik!

lijn groen oudersenzo
Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes
Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes

Behoorlijk poosje

De een na de ander gleed met plezier naar beneden en natuurlijk was één keer glijden lang niet genoeg. Eén keer glijden was slechts een uitnodiging voor een tweede, derde, vierde, et cetera… aan toe te voegen. Je kunt je voorstellen dat ons bezoekje aan het grasveld – ondanks dat de glijbaan relatief snel gemonteerd was – toch een behoorlijk tijd heeft geduurd. Laat ik het zo stellen, de buurtkinderen hebben de glijbaan goedgekeurd.

lijn groen oudersenzo
Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes
Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes

Opklapbaar

Wat zo handig aan deze glijbaan is, is het feit dat hij opklapbaar is. Je kunt hem dus inklappen zodra je hem niet meer gebruikt, waardoor je niet je halve tuin kwijt bent. Hij is hierdoor vrij klein op te bergen, bijvoorbeeld in de schuur. De glijbaan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De afmetingen zijn: 213 x 122 134 cm. De kwaliteit van de glijbaan is zoals je van Little Tikes mag verwachten. Stevig en duurzaam.

Specificaties Glijbaan Deluxe Groen

TitelGlijbaan Deluxe Groen
MerkLittle Tikes
EAN0050743381218
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Een zwembad in je tuin!
Het leukste zomerspeelgoed voor buiten
Zandbak schildpad van Little Tikes
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Dit product of deze producten hebben wij, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Onze ervaringen zijn echter zo eerlijk mogelijk beschreven.

Glijbaan Deluxe Groen van Little Tikes
lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

6 reacties

 • Wij hebben precies dezelfde aangeschaft.
  Ik vind hem wel vrij stijl, daarnaast lijkt het alsof er een aansluitstuk beneden kan worden bevestigd. Heeft iemand hier een suggestie voor?

 • Mooie reclame voor deze glijbaan, maar de treden zijn lastig te monteren en de onderkant van de glijbaan loopt niet door. De glijbaan is stijl en daardoor stuiteren kindjes onderaan flink op hun achterste. Verder een leuke, ruimtebesparende glijbaan, maar iets meer nuance in bovenstaand artikel mag dus wel.

  • Een kritische blik is altijd goed! Dank voor jouw mening over deze glijbaan! Wellicht delen meer bezoekers deze mening? Of misschien juist niet? Of zijn jullie tegen iets anders aangelopen? Ik lees jullie reacties hier graag onder.

 • Absoluut eens met Janneke, maar ook: lastig (lees: niet te doen) te demonteren bij opbergen in de winter of bij het eventueel te willen vervoeren van de glijbaan. En het ‘vrij klein op te bergen’ wil ik toch iets nuanceren. Ook ingeklapt is het een flink gevaarte dat je niet zomaar even aan de kant zet. Het hangt natuurlijk van de schuur af, maar in een reguliere schuur in mijn stad, waar misschien 4 fietsen in kunnen staan, kan hij echt niet even opgeborgen worden.

  • Ja, hier lopen wij ook tegenaan. Kan ik ook nergens terugvinden online. Uiteindelijk hebben wij hem maar in zijn totaliteit vervoerd bij de verhuizing, maar had hem graag uit elkaar gehaald.

 • The good:
  Kindje vindt de glijbaan zeer leuk natuurlijk. Is zwaar en log maar komt wel veilig over. Ons kindje stuiterde op het einde van de glijbaan bij de eerste pogingen omdat deze stijl is, maar na enkele keren oefenen werd dit vanzelf een zachte landing. School in onze buurt gebruikt deze ook in de grote zandbak, dus vermoedelijk wel degelijk en leuk materiaal.

  The bad:
  Installeren gaat goed, maar wel met onduidelijkheden. Bijvoorbeeld de vijzen die erbij zitten zijn optioneel, wanneer is dit dan echt nodig? Moeilijk om via een webshop te laten opsturen omwille van afmetingen en grote auto nodig.

  The ugly:
  Handleiding is een staaltje ‘verantwoordelijkheden afschuiven’: installatie op gras zoals in de foto’s van dit artikel wordt bijvoorbeeld verboden. Idem met het dragen van sjaals, het gebruik zonder toezicht en de installatie op gras zoals hierboven aangegeven. Vermoedelijk dus enkel te gebruiken op zand, maar dan wordt opnieuw een zone van 2 meter vooropgeschreven tot de glijbaan waardoor enkel zandbakken van 6 meter op 6 meter officieel in aanmerking komen. Dus eigenlijk niet bedoeld voor particulier gebruik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *