De leukste, hipste en veiligste zwembandjes!

De hipste, leukste, veiligste en vrolijkste zwembandjes

We hebben alweer een paar mooie dagen achter de rug, maar we hebben natuurlijk de échte zomerdagen nog voor de boeg. Of we daadwerkelijk ook zonnige zomerdagen gaan krijgen, is natuurlijk altijd een beetje afwachten in Nederland, maar het voorjaar was veelbelovend (tot nu toe) en de zomer moet nog beginnen…

Vakantie in eigen land

Ondanks alle Coronaperikelen, hebben we onze minister president horen zeggen dat we weer op vakantie mogen. Weliswaar onder allerlei restricties en je kon tussen de regels doorlezen dat je het beste dit jaar vakantie in eigen land kunt doorbrengen, maar toch. Vakantie vieren in Nederland kan net zo goed leuk zijn, zeker als de weergoden ons gunstig gezind zijn. Ik hoor veel geluiden om mij heen van mensen die dit jaar de handdoek in de ring gooien en bewust kiezen om thuis te blijven. Het is niet voor niks dat er een paar dagen geleden minder water uit de kranen kwam. Duizenden mensen hebben een eigen zwembad aangeschaft om de naderende hete dagen te overleven – en die moest gevuld. Heerlijk toch, zo’n privé verkoeling in je tuin?

Veiligheid

Met kleine kinderen is het echter noodzakelijk om aan de veiligheid te denken. Want zo’n zwembad in de tuin mag dan heel verleidelijk lijken (en dat is het ook) maar het moet natuurlijk ook voor de allerkleinsten veilig zijn. En veilig bekent voor iedereen die nog niet kan zwemmen maar wel kan lopen (of hiermee begint): zwembandjes aan! In openbare zwembaden kunnen ze soms zelfs verplicht zijn.

Zwembandjes blaas je op en schuif je over de bovenarmen van je kindje. Belangrijk dat ze stevig vast zitten (ze mogen niet kunnen afglijden) maar natuurlijk ook niet het armpje afknellen. Let daarom op de juiste maat voor je kind, ze zijn er namelijk in verschillende maten. De bandjes zorgen ervoor dat je kind blijft drijven en niet koppie onder gaat. Natuurlijk moet je als ouders altijd waakzaam blijven. Je kunt nooit 100% erop vertrouwen dat het goed gaat. Wie weet raakt zo’n bandje wel ineens lek of glijft hij toch af omdat je zijn arm zojuist nog hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème.

lijn groen oudersenzo
De leukste, hipste en veiligste zwembandjes

Tot wanneer draag je ze?

Het gebruik van zwembandjes wordt aangeraden tot je kind volledig zelfstandig en goed kan zwemmen. Zorg ervoor dat je bandjes van goede kwaliteit zijn. Een goed zwembandje heeft meerdere luchtkamers (minimaal twee), als er dan eentje lek gaat, blijft hij nog steeds op de andere luchtkamer(s) drijven. De veiligheidsventielen zorgen ervoor dat de lucht niet gelijk wegloopt als het ventiel open gaat. Let erop dat de zwembandjes voldoen aan het veiligheidskeurmerk EN13138.

Trek de bandjes aan zodra je in de buurt van een zwembad bent, ook als hij niet direct in het water springt. Hij kan tijdens het spelen ook per ongeluk in het water vallen. Met de zwembandjes om, is er geen reden tot paniek.

Let op!

Er zijn momenten dat je beter niet kunt kiezen voor zwembandjes. Bijvoorbeeld als je aan zee bent of bij een rivier met een sterke stroming. Je kind zou met zijn zwembandjes om makkelijk met de stroming kunnen worden mee genomen. Zorg op dat soort momenten dat je zelf altijd bij je kind bent als hij het water in wil en houd hem continu goed in de gaten.

Zwemzitje voor baby’s

Voor de allerkleinsten kun je eventueel kiezen voor een zwemzitje of zwemring. Dit is een opblaasbare band waar je baby in gezet kan worden. Hij kan op deze manier rustig dobberen en aan het water wennen. Zorg ervoor dat je de band alleen gebruikt wanneer het water diep genoeg is en hij niet met zijn voetjes bij de bodem van het zwembad kan komen. Als dit namelijk wel het geval is, zou hij zich kunnen omduwen waardoor hij met zijn hoofd in het water komt. Bij een goedgekeurd zwemzitje zou dit niet mogelijk moeten zijn, want die zou automatisch terug moeten kantelen. Beter is geen risico hierin te nemen.

De leukste modellen

Jaren geleden, toen Rocco nog een prulletje was, kon je alleen maar van die oranje bandjes kopen. Veilige waren ze absoluut, maar natuurlijk ook wel een beetje saai. Tegenwoordig zijn ze er in diverse uitvoeringen en de leukste prints, zodat kinderen de bandjes met veel plezier zullen dragen. Ik ben benieuwd voor welke bandjes jij gaat kiezen!

Team panter!

Jij in je panter bikini, dan je dochter ook met een panterprintje. Dit setje is meer dan alleen maar de zwembandjes, het is namelijk ook een soort zwemvest. Geschikt voor kinderen van 14 tot 23 kilo.

Meer informatie

lijn groen oudersenzo

Winnie de Poeh

Is je zoon of dochter helemaal verzot op Winnie de Poeh? Dan draagt hij deze zwembandjes natuurlijk met heel veel plezier! De bandjes hebben twee luchtkamers en zijn geschikt voor kinderen van 1 – 3 jaar (max 18 kg).

Meer informatie

lijn groen oudersenzo

Vertrouwd

De herken je vast nog wel, de oude vertrouwde zwembandjes. Opvallend en ijzersterk. De zwemvleugeltjes hebben twee luchtkamers en zijn voorzien van extra grote en stevige veiligheidsventielen.
De bandjes zijn geschikt voor kinderen tot ± 2 jaar (max 15 kg).

Meer informatie

lijn groen oudersenzo

Team panter! Maar dan in een roze.

Hip en opvallend zijn deze roze panter zwembandjes. Ze zijn uitgevoerd in roze met rosé gouden vlekjes. Hoe hip wil je het hebben. Zwembandjes voor de kleine fashionable! Deze bandjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 2 jaar, maar zijn ook verkrijgbaar in de uitvoering voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Meer informatie

lijn groen oudersenzo

Pink lady

Het voordeel van deze bandjes is dat je ze niet hoeft op te blazen. Het zijn arm floats, dus net weer een beetje anders dan zwembandjes. Het is echter wel mogelijk wat extra lucht in de bandjes te blazen, indien mogelijk. De bandjes zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 3 jaar. Overigens zijn ze ook verkrijgbaar in het groen.

Meer informatie

lijn groen oudersenzo

Peppa Pig

Zijn jullie meer van de varkentjes? Dan sluiten deze zwembandjes van Peppa Pig daar natuurlijk helemaal mooi bij aan. De bandjes zijn geschikt voor kinderen van 1 tot 6 jaar (11 – 30 kg) en verkrijgbaar in verschillende maten.

Meer informatie

lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Een eigen zwembad geeft het ultieme zomergevoel
Een zwembad in de tuin
Willy Woef op zwemles
Het leukste zomerspeelgoed
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Water en zomer gaan goed samen!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *