Creatieve teken technieken, leuk voor de beginnende tekenaar!

Creatieve teken technieken, leuk voor de beginnende tekenaar

Ik ben dol op tekenen. Jammer dat ik er tegenwoordig zo weinig tijd voor heb, want als klein meisje kon ik daar mijn dagen wel mee vullen. Ik was er niet slecht in, maar ik was er ook niet echt goed in. Ik deed het dus vooral omdat ik het leuk vond. In mijn hoofd is nog steeds een klein stemmetje dat roept het leuk te vinden alsnog een tekencursus te gaan doen. Zodra ik meer tijd heb, staat dit absoluut op mijn verlanglijstje.

Basislijnen

Tot die tijd blader ik gewoon vol enthousiasme door dit boek. Want ook met dit boek kom je al een heel eind. In ‘Creatieve teken technieken’ worden verschillende basistechnieken klip en klaar uitgelegd. Dat begint al met goed kijken naar een object wat je wilt gaan tekenen. Vaak kun je de basislijnen terugbrengen naar simpele vormen als een vierkant, driehoek of cirkel. Als je ziet hoe een lijnenspel is opgebouwd, heb je al heel wat gewonnen. Kijk maar eens om je heen en probeer de basisvormen te ontdekken in die boom buiten, of die lamp aan het plafond, de gevulde fruitschaal of het huis aan de overkant.

Meer tips en weetjes

Maar in dit boek vind je nog veel meer tips en weetjes om beter te leren tekenen. Zo kun je leren om met schaduwen te werken, arceringen en in perspectief te tekenen. Alles wordt heel helder uitgelegd aan de hand van veel illustraties.

Vind je tekenen ook zo leuk en zou je jezelf graag willen verbeteren? Dan is dit boek absoluut een aanrader! Ik wens je in ieder geval heel veel tekenplezier!

lijn groen oudersenzo
Creatieve teken technieken, leuk voor de beginnende tekenaar
Creatieve teken technieken, leuk voor de beginnende tekenaar

Specificaties Creatieve teken technieken

TitelCreatieve teken technieken
UitgeverijDe papierfabriek
AuteurJulia Woning
IllustratorJulia Woning
Aantal pagina’s102
ISBN9789045322278
liefs Marion

Meer informatie

Dikke doei dierentuin, een super schattig voorleesboek
Het grote Jill-Spelletjesboek
Het DierenpraatTV Doeboek, leuk voor de zomervakantie!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

lijn-groen-oudersenzo

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *