Creatieve teken technieken

Creatieve teken techniekenIk ben dol op tekenen. Jammer dat ik er tegenwoordig zo weinig tijd voor heb, want als klein meisje kon ik daar mijn dagen wel mee vullen. Ik was er niet slecht in, maar ik was er ook niet echt goed in. Ik deed het dus vooral omdat ik het leuk vond. In mijn hoofd is nog steeds een klein stemmetje dat roept het leuk te vinden alsnog een tekencursus te gaan doen. Zodra ik meer tijd heb, staat dit absoluut op mijn verlanglijstje.

Basislijnen

Tot die tijd blader ik gewoon vol enthousiasme door dit boek. Want ook met dit boek kom je al een heel eind. In ‘Creatieve teken technieken’ worden verschillende basistechnieken klip en klaar uitgelegd. Dat begint al met goed kijken naar een object wat je wilt gaan tekenen. Vaak kun je de basislijnen terugbrengen naar simpele vormen als een vierkant, driehoek of cirkel. Als je ziet hoe een lijnenspel is opgebouwd, heb je al heel wat gewonnen. Kijk maar eens om je heen en probeer de basisvormen te ontdekken in die boom buiten, of die lamp aan het plafond, de gevulde fruitschaal of het huis aan de overkant.

Creatieve teken technieken

Meer tips en weetjes

Maar in dit boek vind je nog veel meer tips en weetjes om beter te leren tekenen. Zo kun je leren om met schaduwen te werken, arceringen en in perspectief te tekenen. Alles wordt heel helder uitgelegd aan de hand van veel illustraties.

Vind je tekenen ook zo leuk en zou je jezelf graag willen verbeteren? Dan is dit boek absoluut een aanrader! Ik wens je in ieder geval heel veel tekenplezier!

Creatieve teken technieken

Specificaties Creatieve teken technieken

Titel Creatieve teken technieken
Uitgeverij De papierfabriek
Auteur Julia Woning
Illustrator Julia Woning
Aantal pagina’s 102
Prijs 14,99 euro
ISBN 9789045322278
Bestel direct Bol.com

Liefs Marion

Meer informatie

Bekijk onze andere productbesprekingen
Onze andere boekbesprekingen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Creatieve teken technieken

lijn oudersenzo

Kijk ook naar...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *