5 redenen waarom ledverlichting ideaal is voor de kinderkamer

Zowel jij als je kind brengen veel tijd door in de kinderkamer. Daarom is het van groot belang dat deze ruimte fijn en comfortabel aanvoelt. Verlichting speelt hier een grote rol in. Je moet zien te voorkomen dat de kamer te donker is of dat je kind juist last krijgt van te fel licht. Het is om verschillende redenen slim om te kiezen voor ledverlichting in de kinderkamer. Waarom dit zo is? Wij hebben vijf belangrijke redenen verzameld!

5 redenen waarom ledverlichting ideaal is voor de kinderkamer

Het is veiliger

Heb je momenteel nog gloeilampen of halogeenlampen in de kinderkamer? Dan is overgaan op led zeer verstandig, omdat het veel veiliger is. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kind. Ledlampen worden namelijk niet heet, in tegenstelling tot gloeilampen en halogeenlampen. Hierdoor is het risico op verbrande handen een stuk kleiner. Investeer je in ledlampen, dan investeer je dus ook in de veiligheid van jezelf en je kind.

Geen flikkeringen

Nog een reden waarom ledlampen ideaal zijn voor de kinderkamer, is dat deze lampen geen flikkeringen produceren. Dat is een groot pluspunt, want dit zorgt voor een rustige omgeving. Flikkert de verlichting wel erg, dan kan jouw kind overprikkeld raken en zich niet comfortabel voelen. Door te kiezen voor ledlampen voorkom je deze problemen en draag je bij aan een aangename omgeving.

Het is energiebesparend

Een belangrijk voordeel van ledverlichting is dat het energiebesparend is. In vergelijking met gloeilampen en halogeenlampen, verbruiken ledlampen namelijk veel minder energie. En hoe minder energie je verbruikt in huis, hoe lager je energierekening wordt. Het is dus ook een hele effectieve manier om meer energie te besparen. Dat je met ledverlichting in de kinderkamer energie bespaart, zorgt er ook voor dat je je steentje bijdraagt aan een betere planeet.

Eenvoudig aan te passen

Ledlampen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zelf de lichtkleur te bepalen. Veel ledlampen zijn ook makkelijk te dimmen, waardoor je de verlichting goed kunt afstemmen op de situatie. De lichtinstellingen zijn makkelijk te wisselen, om zo aan de behoeften van je kind te voldoen. Ledlampen zijn te koop in diverse vormen en kleuren en daardoor ook eenvoudig aan te passen aan de smaak van jou en je kind.

Lange levensduur

Nog een groot voordeel van ledverlichting, is de lange levensduur die het heeft. Ledlampen gaan gemiddeld 35.000 branduren mee, terwijl gloeilampen gemiddeld slechts 1.000 branduren meegaan. Dat is een aanzienlijk verschil. Doordat ledverlichting zo lang meegaat, heb je er nauwelijks omkijken naar. Je hoeft de lampen namelijk pas na een lange tijd te vervangen.

liefs Marion

Meer informatie

5 x tips voor het inrichten van een uitnodigende speelhoek
Kinderkamer inspiratie: De leukste items voor de kinderkamer
Van je zolder de perfecte kinderkamer maken!
Inrichting van de kinderkamer, dit heb je nodig!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *