Start 2023 met een nieuwe zorgverzekering!

Start 2023 met een nieuwe zorgverzekering!

Ben jij al begonnen met het vergelijken van de zorgverzekeringen? Het kan je een hoop geld besparen als je hier even serieus mee aan de slag gaat. En dat niet alleen: je wilt toch ook dat je wel goed verzekerd bent wat je gezondheid betreft. Goed checken of je wel gedekt bent tegen die dingen die voor jou van belang zijn is zeker geen overbodige luxe. Ga je je huidige zorgverzekering vergelijken, dan zie je dat ook meteen! Maar hoe pak je het aan?

Zorgverzekeringen vergelijken via een site

Een vergelijkingssite kan je helpen om het allemaal net iets overzichtelijker op een rijtje te hebben. Ik heb er meerdere bekeken, maar vond de meest prettige site Geld.nl. Een goedkoopste zorgverzekering online opzoeken en bekijken wat het te bieden heeft en hoeveel het je gaat kosten kan je natuurlijk prima zelf doen. Maar via een vergelijkingssite als Geld.nl zie je er niet alleen meer tegelijk, het wordt ook echt vergeleken met elkaar waardoor het veel beter in te schatten is wat voor jou het beste is. Bij Geld.nl zijn maar liefst 40 zorgverzekeraars te vinden! Completer dan dat krijg je het niet! En ook leuk om te weten: sluit je je zorgverzekering af via Geld.nl, dan krijg je ook nog eens een Bol.com bon van 20 euro! Dat is toch ook wel lekker in deze dure decembermaand en, laten we maar gewoon eerlijk zijn, in deze hele dure periode die helaas veel langer duurt dan alleen december.

lijn groen oudersenzo
Start 2023 met een nieuwe zorgverzekering!

Waaruit bestaan zorgverzekeringen?

Zorgverzekeringen bestaan uit 2 onderdelen. Allereerst de basisverzekering. Deze verzekering vergoedt de meeste zorg die echt nodig is. De huisarts bijvoorbeeld of een ziekenhuisbezoek. Iedereen in Nederland moet deze verzekering hebben en niemand mag voor zo’n verzekering geweigerd worden door de verzekeraars. Kinderen vallen onder de verzekering van hun ouders. Dan is er de aanvullende verzekering, waarbij je vrijwillig je kunt verzekeren voor dingen die niet onder het basispakket vallen. Hierbij kan je denken aan de tandarts of de fysio.

Bij een aanvullende verzekering mag een verzekeraar je wel weigeren. Een aanvullende verzekering hoeft dus niet afgesloten te worden. Ga je met een grote groep een zorgverzekering afsluiten, dan spreekt men van een collectieve zorgverzekering. Vaak scheelt dit premie en dit geldt alleen voor een aanvullende verzekering. Maar let op: dit hoeft toch niet altijd voordeliger te zijn, dus stap er niet zomaar in!

Wanneer stap je over?

Natuurlijk ben je vrij om te blijven zitten waar je zit met je verzekering. Maar zoals al eerder genoemd kan het je wel geld schelen als je eens goed vergelijkt. Uiterlijk 12 november worden de nieuwe premies en pakketten bekend gemaakt en dan kan je tot het einde van het jaar overstappen. Naast geld kan ook de aanvullende verzekering een reden zijn om over te stappen. Misschien heeft een andere verzekeraar een pakket die beter bij je past.

Wijzigingen checken

Ook als je niet van plan bent om te wijzigen, is het raadzaam om wel naar je zorgverzekering te kijken. Aanvullende pakketten kunnen veranderingen ondergaan in het nieuwe jaar. Ze kunnen duurder worden, de maximale vergoeding kan veranderd zijn of bijvoorbeeld het aantal keer dat je naar een fysio kan. En dan kan het opeens zomaar toch een reden zijn om wel over te stappen…

Andere gezinssituatie

Jouw eigen persoonlijke situatie kan eveneens een reden zijn om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Misschien heb je een kind gekregen waardoor je andere eisen/wensen hebt. Of is ook je jongste geen kind meer (ouder dan 18) waardoor een gezinspolis uiteraard niet meer interessant is. Ook andere feiten, zoals weten dat je gehoor of zicht slechter wordt, kunnen redenen zijn om over te stappen. Let op dat je niet te weinig verzekert. Maar ook dat je niet onnodig te veel premie kwijt bent omdat je voor dingen verzekerd bent die je toch nooit gebruikt.

liefs Wil

Meer informatie

De stijgende kosten en waar kan je eventueel op besparen?
Welke verzekeringen heb je nodig met kind(eren)?
Dit zijn de kosten die komen kijken bij een zorgverzekering als je in verwachting bent
Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *