De allerlekkerste en meest bijzondere chocolademelk maak je gewoon zelf

De allerlekkerste en meest bijzondere chocolademelk maak je zelf!

Nu de pepernoten en kruidnoten alweer in de winkels liggen, kunnen we het ook wel gaan hebben over chocolademelk; wárme én ijskoude. Je kunt natuurlijk een pak kant-en-klare chocolademelk in de winkel kopen en die in een pannetje of magnetron verwarmen, maar de lekkerste maak je natuurlijk helemaal zelf!

Nou kan dat gewoon op de standaardmanier met: melk, cacaopoeder en suiker, maar het kan nog veel lekkerder! Wij verzamelde voor jou recepten van de vijf lekkerste zelfgemaakte chocolademelk! Dat wordt genieten met een hoofdletter G!

1) Traditioneel

Benodigdheden

200 ml melk
1 eetlepel suiker
1 theelepel cacao
vanille-extract

Bereiding

Roer de cacao en suiker goed door elkaar en giet er een klein scheutje melk bij. Roer hier een mooi papje van. Voeg drie druppels vanille-extract toe en roer deze er goed doorheen.
Kook de melk in een steelpannetje en blijf goed roeren met een garde zodat de melk niet aanbrandt. Zodra de melk omhoog kunt, direct van het vuur halen. De melk bij het cacaomengsel schenken en goed door elkaar roeren.
De chocolademelk is gereed! Je kunt er natuurlijk altijd nog een toef slagroom op spuiten! Klein beetje cacaopoeder er overheen en het ziet er gelijk leuk uit!

Variatietip

Roer eens wat opgeklopte slagroom door de chocolademelk heen om alles nog romiger te laten worden.
Voeg er eens kleine (pure) stukjes chocolade door.
Wil je de chocolademelk een Amerikaans tintje geven? Doe er dan eens van die kleine marshmallows doorheen! Waarschijnlijk wil je daarna nooit meer zonder!

lijn groen oudersenzo
De allerlekkerste en meest bijzondere chocolademelk maak je zelf!

2) Chocolademelk Chunky

Benodigdheden

Chocolademelk
vanille ijs
slagroom
20 gram hazelnoten
40 gram pure chocolade

staafmixer (of blender)
hoog glas
rietje

Bereiding

Rooster de hazelnoten in een koekenpan en laat ze daarna afkoelen. Als ze zijn afgekoeld, kun je de hazelnoten fijnhakken.
Als je dan toch aan het hakken bent, hak dan gelijk de pure chocolade in grove stukken. Smelt de rest van de chocolade in de magnetron.
Doop het glas in de gesmolten chocolade en daarna in de gehakte hazelnoten. Laat het glas goed opstijven in de koelkast.
Giet de chocolademelk in de blender en voeg het vanilleijs toe. Mix het goed door elkaar. Goed gemixt? Dan kun je de shake in het gedipte glas schenken. Toef slagroom er bovenop en deze versieren met de chocoladesnippers en nootjes. Genieten maar!

3) Mexicaanse Chocolademelk

Benodigdheden

3 eetlepels mix voor warme chocolademelk
½ theelepel kaneelpoeder
1 snufje chilipoeder
4 eetlepels melk
175 cc kokend water

Bereiding

Mix in een grote beker de kaneelpoeder, chilipoeder en de mix voor de warme chocolademelk en voeg hier 4 eetlepels melk aan toe. Maak er een mooi papje van. Voeg het kokende water toe en roer alles goed door!

Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met zelfgemaakte chocolademelk. Meng dan de kaneelpoeder en chilipoeder door de cacaopoeder (met suiker) heen.

4) Russische Chocolademelk (met alcohol)

Benodigdheden

100 ml vanille wodka
50 ml deel amaretto likeur
1 eetlepel mix voor warme chocolademelk
100 ml warme melk
slagroom

Bereiding

Breng de melk aan de kook.
Schenk in een hoog glas (of beker) de vanille wodka, amaretto en de mix voor warme chocolademelk. Schenk de hete melk erbij en serveer de chocolademelk met een flinke toef slagroom.

Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met zelfgemaakte chocolademelk. Meng dan de wodka en amaretto door de cacaopoeder (met suiker) heen.

5) Chocolademelk met een vleugje pepermunt

Benodigdheden

25 gram witte suiker
8 gram chocolademelkmoeder
snufje zout
20 ml water
200 ml melk
1 theelepel pepermuntextract
1 theelepel vanille-extract

Bereiding

Meng in een steelpannetje de suiker, zout, chocolademelkpoeder met het water tot het volledig is opgelost. Breng het mengsel roerend aan de kook. Laat het twee minuten door koken. Voeg de melk, de pepermuntextract en de vanille-extract toe en roer het nogmaals goed door elkaar. Het mengsel mag nu niet meer koken. Zodra alles goed door elkaar is geroerd kan de drank in een glas worden geserveerd.

liefs Marion

Meer informatie

De zoete verleiding van chocolade en cacao
Drankjes: van vruchtensap tot mocktails

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *