Handige hacks voor een grondige badkamer make-over

Handige hacks voor een grondige badkamer make-over

Ben je recent verhuisd naar een nieuwe woning? Of wil je je huidige badkamer eens een grondige make-over geven? Dan is dit dé blog voor jou. We delen namelijk 6 handige hacks voor het inrichten van je badkamer met je. Met deze gouden tips is jouw badkamer binnen no-time omgetoverd tot een heerlijk paradijs waarin je volop kunt ontspannen en weer helemaal tot jezelf komt. Succes!

#1: Badkamermeubels

Badkamermeubels zijn zo’n beetje het geraamte van je badkamer. Nou ja, dat is misschien wat overdreven. Maar een belangrijke plek in de badkamer nemen ze zeker in! Als je badkamermeubels gaat shoppen, moet je jezelf altijd drie dingen afvragen:

Zijn deze badkamermeubels noodzakelijk en praktisch, of koop ik ze vooral voor de heb?
Zijn deze badkamermeubels vooral trendy, of is het design tijdloos? Kortom: vind ik ze over een jaar of drie nog mooi?
En: zijn deze badkamermeubels van goede kwaliteit, en kunnen ze langdurig mee?

Zoals je misschien al vermoedt, is het dus belangrijk dat badkamermeubilair niet alleen maar mooi is om te zien. Ook de kwaliteit moet stevig en goed zijn. Let erop dat de meubels goed tegen een vochtige ruimte kunnen. Want het zal je misschien verbazen, maar badkamermeubels van de minste kwaliteit zijn soms absoluut niet water- en vochtbestendig.

Ook is het essentieel dat badkamermeubels bij elkaar passen. Een set is daarom het meest populair onder mensen die nieuwe meubels voor in de badkamer kopen. Koop liever niets dat nu heel trendy is en een uitgesproken design heeft. Over drie jaar vind je deze badkamermeubels misschien niet mooi meer. En last, but not least: zorg er vooral voor dat jouw nieuwe badkamermeubilair plenty opbergruimte heeft. Het praktische aspect mag je nooit vergeten!

lijn groen oudersenzo
Handige hacks voor een grondige badkamer make-over
Handige hacks voor een grondige badkamer make-over

#2: Goede verlichting

Sfeerverlichting is ook van belang. Je wilt immers niet staan douchen in een door tl-buis verlichte ruimte. Zo kil en ongezellig! Zorg daarom voor verlichting in een wat warmere kleur. Vaak heb je in de badkamer twee lampen. Eéntje om ontspannen en sfeervol te kunnen douchen, en één wat feller licht. Je wilt je immers wel fatsoenlijk kunnen opmaken voor de spiegel in de badkamer. Ook is het handig om de ruimte goed te kunnen verlichten als je een schoonmaakbeurt geeft. Zo zie je geen rare plekjes over het hoofd!

#3: Mooie spiegel

Een standaard badkamerspiegel is niet echt mooi. Wil je jouw badkamer een eigen tintje geven? Ga dan voor een mooie badkamerspiegel in net even een ander design dan gewoonlijk. Ook een mooie lijst doet wonderen. Let ook hier weer op dat de lijst goed bestand is tegen een ruimte waar het vaak vochtig is.

#4: Upgrade je douche of bad

Heb je genoeg ruimte in je badkamer? Plaats dan eens een bad. Geen zin in een hele verbouwing? Een losstaand bad werkt ook prima. Je kunt kiezen voor een zitbad, een ligbad, een bubbelbad…de mogelijkheden zijn eindeloos. Geen ruimte om lekker te badderen? Een inloopdouche met regendouche of stortdouche geeft ook dat weelderige luxegevoel.

#5: Zie het als ontspanningsruimte

Voor veel mensen is de badkamer toch vooral de ruimte waar ze weer lekker fris en fruitig worden. Prima, maar probeer je badkamer vooral te zien als een ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen. In de badkamer kom je weer helemaal tot jezelf. Je wordt er dus niet alleen maar schoon. Maak er dus een gezellige plek van waar je graag bent. Denk ook eens aan een doucheradio. Zo kun je ontspannen douchen terwijl je geniet van je favoriete muziek. Heb je een kleine badkamer? Ook dan zijn de opties grenzeloos. Van elke doucheruimte is wel een heerlijk ontspanningsoord te maken.

Wat doe jij om je thuis te voelen in je badkamer? En welke badkamermeubels zijn volgens jou echt onmisbaar in de doucheruimte? Laat het ons vooral weten in de comments! Zo hebben anderen er wellicht ook nog wat aan.

Liefs Amber

Meer informatie

Tips voor een moderne familiebadkamer
Een kindvriendelijke badkamerkast aanschaffen
Hoe veilig is jouw badkamer?
Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?
Mengkraan of thermostaatkraan: wat past er in de badkamer?
Badeendjes, hoe onschuldig zijn ze eigenlijk?
De beste accessoires voor een kindvriendelijke badkamer
Waarom een inloopdouche eigenlijk nog luxueuzer is dan een ligbad
Veiligheid in de badkamer
8x accessoires voor een veilige badkamer!
Hoe maak je de badkamer kindvriendelijk?
Dit zijn dé badkamertrends voor nu!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Megadumptiel.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *