Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?

Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?

Je kent het vast wel: je hebt je woonkamer, badkamer of slaapkamer helemaal naar je eigen smaak ingericht. Met je favoriete meubels, fijne sfeerverlichting en de juiste gordijnen is het vertrek nu bijna helemaal naar wens. Met de nadruk op bijna, want die ontsierende radiatoren gooien toch wel flink wat roet in het eten. Het is fijn dat je huis aangenaam warm wordt op commando, maar een radiator is doorgaans niet het mooiste item in je woning. Hoe werk je een lelijke radiator weg? We geven je onze gouden tips!

Radiator wegwerken met ombouw

Eerlijk is eerlijk: radiatoren zijn eigenlijk nooit moeders mooiste. Ze nemen onnodig veel ruimte in en zijn soms zelfs ontzettend storend. Vaak kiest men dan ook voor een radiator ombouw om de radiator mee weg te werken. Het nadeel van zo’n ombouw is dat je nóg meer leefruimte kwijt bent. Het voordeel is dat je die lelijke CV niet langer ziet hangen. Radiator ombouwen zijn in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Er is dus altijd wel eentje te vinden die goed bij jouw interieur past.

Heb je echt weinig ruimte in huis? Kies dan voor een radiator ombouw die multifunctioneel gebruikt kan worden. Als de ombouw breed genoeg is, kun je deze met zitkussens en sierkussens omtoveren tot een extra zitplaats. Zo sla je twee vliegen in één klap: die lelijke radiator is uit het zicht én je hebt direct een nieuw favoriet plekje om lekker weg te kruipen met een boek.

lijn groen oudersenzo
Radiatoren wegwerken. Wat zijn de mogelijkheden?

Radiator wegwerken in kast

Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde principe als het zitbankje wat al even genoemd werd: werk je radiator weg met een ombouw die tegelijkertijd als kast dient. Het principe is een radiator ombouw als vensterbank, maar dan maak je er een meubel van waar je direct heel veel opbergruimte hebt. Je kunt natuurlijk gaan voor een boekenkast, maar ook andere persoonlijke spullen die je niet in het oog wil hebben slingeren kun je hierin prima kwijt. Zo creëer je direct extra opbergruimte!

Koop een flatline radiator

Ooit gehoord van de Vasco Flatline? Flatline radiatoren worden ook wel design radiatoren genoemd. Het ontwerp is horizontaal en de radiator heeft een vlakke voorkant. Hierdoor neemt het weinig ruimte in en gaat het gewoon op in je interieur. Vasco Flatline radiatoren zien er hip en trendy uit en geven je interieur een strakke look. Daarnaast is de warmteafgifte van een flatline radiator veel hoger dan bij een gewone radiator. Hierdoor kun je hoogst waarschijnlijk flink bezuinigen op je energierekening: je kunt de thermostaat immers gerust een paar graadjes kouder zetten zonder in aan warmte in te leveren.

Een flatline radiator is makkelijk aan te sluiten ter vervanging van een andere radiator. Je merkt direct dat je meer ruimte over hebt en dat deze radiator niet ontsierend is voor je woonkamer of slaapkamer. Je ruimte oogt rustiger en je zit ook niet met extra ruimte die je inlevert voor een ombouw.

Is een Vasco flatline radiator geschikt voor mij?

Heb je zichtbare radiatoren in huis? Dan kunnen die meestal snel en eenvoudig worden vervangen door een Vasco flatline radiator. De radiator is in diverse hoogten verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een exemplaar te vinden dat helemaal voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Een flatline radiator kan in elk interieur mooi staan. Vanwege de strakke en moderne uitstraling komt hij misschien niet helemaal goed tot zijn recht in een zeer klassiek interieur. In dat geval kun je beter kiezen voor een mooie, stijlvolle ombouw.

Heb je echter een modern, industrieel of ander hedendaags interieur? Dan kun je prima kiezen voor een flatline radiator. Bedenk je ook goed dat dit soort radiatoren meestal heel mooi wegvallen in de ruimte, juist omdat ze zo weinig aandacht trekken!

Heb jij al een of meerdere flatline radiatoren in huis hangen? Hoe bevalt deze CV je? We lezen het graag terug in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Elektrische radiator in de badkamer. Dit zijn de voordelen!
Infrarood panelen: Is het iets voor jou?
Mengkraan of thermostaatkraan: wat past er in de badkamer?
Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin
Tips voor een betaalbare opknapbeurt voor je slaapkamer

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door CVkoopjes.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *