Tips voor een moderne familiebadkamer

Tips voor een moderne familiebadkamer

Een moderne, comfortabele badkamer is de wens voor elke familie. Afhankelijk van jouw gezinssituatie, kunnen de wensen van een badkamerontwerp er anders uitzien. In deze blog gaan we bespreken hoe je het beste een 1 familiebadkamer ontwerpt voor een gezin met kinderen.

Moderne badkamer voor het gezin, wie gaat hem gebruiken?

Het is duidelijk dat de eerste stap bij het ontwerpen of renoveren van een gezinsbadkamer is om te beginnen met de leden die het gaan gebruiken. Dat wil zeggen, met zowel de behoeften van volwassenen als kinderen of ouderen die bepaalde toevoegingen nodig hebben.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij een wastafel. Als je een groot gezin hebt met veel gezinsleden, dan is het slim om te kijken naar een wastafel met dubbele wasbak. Zo kunnen meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van de wastafel en voorkom je een file in de ochtend!

Daarnaast moet je ook denken aan opbergruimte, elk gezinslid heeft z’n eigen producten en spullen. Je moet er dus voor zorgen dat je voldoende lades hebt om producten in op te bergen.

lijn groen oudersenzo
Tips voor een moderne familiebadkamer

Indeling familiebadkamer

De volgende stap is niets anders dan het kennen van de afmetingen die we hebben en overwegen of het nodig is om enige hervorming door te voeren om de vierkante meters te verbeteren.

Geloof het of niet, als je de afmetingen van de kamer kent, kun je er nog meer in kwijt. Je kan dan veel slimmer dingen plaatsen zodat je optimaal gebruikt maakt van de ruimte. Plaats in die zin op een mentale manier of op een tekening de verschillende badkamermeubels en accessoires die je van plan bent toe te voegen. Plaats ze vervolgens zo dat je een functionele en aangename ruimte kunt creëren. We raden aan om met de wastafel te beginnen en deze in de buurt van de helderste muur te plaatsen.

Familie badkamermeubel met veel opbergruimte

Het meest ideaal in familiebadkamers is om meubels te hebben die een grote opslagcapaciteit bieden. Op deze manier hebben alle leden hun persoonlijke bezittingen bij de hand en is het volledig georganiseerd.

Mocht een badkamermeubel niet voldoende opbergruimte bieden, dan kan je ook kijken naar een kolomkast. Kolomkasten kan je zien als een extensie van het meubel. De meeste meubels hebben ook een bijpassende kolomkast in hetzelfde model. Een kolomkast is eigenlijk gewoon een opbergkast. Met de combinatie kolomkast en badkamermeubel heb je zeker voldoende opbergruimte.

Badkamerspiegels

Zoals we meer dan eens hebben aangegeven, zijn badkamerspiegels onmisbare stukken, niet alleen om ons uiterlijk te controleren, maar ook om een ​​groter gevoel van ruimte te creëren. Het is belangrijk om een spiegel te kopen met de juiste afmetingen. Moderne spiegels zijn voorzien van LED verlichting.

Voor grote families met veel gezinsleden is een spiegelkast ook een optie. Met een spiegelkast creëer je op simpele en effectieve manier extra opbergruimte. Je combineert namelijk een spiegel en kast in 1. Een ideale en kost effectieve oplossing voor een moderne familiebadkamer.

liefs Marion

Meer informatie

Een kindvriendelijke badkamerkast aanschaffen
Hoe veilig is jouw badkamer?
Infrarood panelen: Is het iets voor jou?
Handige hacks voor een grondige badkamer make-over

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Badkamerplanet.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *