Een kindvriendelijke badkamerkast aanschaffen

De badkamer wordt niet alleen door jou bezocht, maar ook door je kinderen. Jouw badkamerkast mag dus zeker kindvriendelijk zijn. Want ook daar zit je niet te wachten op kinderhandjes die met de zeepflessen er vandoor gaan of vingertjes die gekneld worden. En wat is er handig in je badkamer als je kinderen hebt? Waar zou je allemaal op kunnen letten bij het aanschaffen van een badkamerkast?

Een veilige badkamerkast

Een badkamerkast kopen hoeft natuurlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zolang het maar past qua afmeting én qua uitstraling zou je denken. Heb je kleine kinderen dan zijn er wel degelijk een aantal punten waar je best even bij stil mag staan. Het kan een hoop frustratie of ellende voorkomen! Als we het over de veiligheid hebben, koop dan een kast die in ieder geval een hoge plank heeft waar de kinderen niet bij kunnen. Of een kast met een slot op minstens 1 kastje. Daar kan je dan mooi die producten bewaren die een gevaar kunnen opleveren voor je kinderen! Kleine moeite en wel zo verstandig. Eventueel kan je ook denken aan andere hulpmiddelen waardoor je kindje zijn vingertjes niet kan knellen tussen de deurtjes of bij de laden. Een andere optie is natuurlijk dat je op kinderhoogte simpelweg geen deurtjes of laatjes neemt, maar gewoon open planken kiest. Mooi om decoratief de handdoeken te bewaren!

Een badkamerkast als commode

Zelf was ik er erg blij mee in mijn badkamer: een badkamerkast die je ook als commode kunt gebruiken. Zo heb je heel handig een aankleedplank in je badkamer, waardoor je ideaal je kindje direct kunt aankleden als het uit het bad(je) komt of onder de douche vandaan. Daarnaast kan je er dan ook voor kiezen om je kind altijd daar te verschonen. Een badkamer zal meestal warmer zijn dan een slaapkamer!

lijn groen oudersenzo
Een kindvriendelijke badkamerkast aanschaffen

Veel opbergruimte

Met kinderen, zeker met kleine kinderen, heb je vaak net nog meer dingen op te ruimen in je badkamer. Luiers, extra babykleertjes misschien wel, extra kleinere handdoeken, hydrofielen of wat jij ook maar gebruikt voor je kinderen op die plek. Maar vergeet ook al het badspeelgoed niet! Een kast in de badkamer waar je dit allemaal netjes in kwijt kunt is zeker een grote aanrader!

Allemaal een eigen plank

Zijn de kinderen al iets groter, dan is een kast met veel planken erg fijn. Allemaal een eigen plank kan een idee zijn om zo alles uit elkaar te houden. De kleertjes die ze de volgende dag nog aankunnen liggen simpelweg op hun eigen plekje. En overdag liggen daar de pyjama’s. Ondergoed in de badkamer opbergen kan ook een optie zijn. En de kinderen weten al heel snel welke plank van hen is!

Hangende meubels

Kinderen en water is een heerlijke combinatie. Heerlijk in het bad spelen en spetteren met water: wat is er leuker dan dat? Jammer genoeg betekent dat ook vaak dat de vloer het niet heel droog houdt. Nu is dat voor een badkamervloer niet erg, maar veel meubilair wordt er niet mooier op als ze regelmatig nat worden. Een hangend meubel is dan misschien dé uitkomst voor jou. Zo zal de kast niet erg vochtig zijn en blijven aan de onderkant, ook niet als de golven over de badrand heen stromen. En het maakt ook nog eens heerlijk makkelijk schoon, want met de dweilstok kom je nu ook heel goed onder de kast door.

Andere kindvriendelijke badkamertips

Natuurlijk is de badkamerkast maar 1 van de dingen waar je even op kunt letten in je badkamer, als je deze kindvriendelijk wilt maken. Andere dingen om even bij stil te staan zijn:

Antiglijmatje in bad of bij de douche kan slippartijen voorkomen

Badmat in de rest van de badkamer ook (en is lekker voor blote voetjes)

Kies voor een thermosstaatkraan, zodat je kind veilig doucht. Zelf mengen is veel moeilijker en als je kind opeens zelf aan de knoppen gaat draaien al helemaal niet fijn. Met een thermosstaatkraan heb je een begrenzer erop zitten waardoor je kind het niet heter kan maken dan 38 graden. Wil jij de badkamer bijvoorbeeld schoonmaken met heter water, dan kan je met een extra handeling de temperatuur wel verhogen

Geen ruimte voor een bad? Probeer dan een ruime douche te maken, zodat je kindje daar in een los kinderbadje kan zitten. Want spelen in water is nu eenmaal erg leuk

Blijf altijd bij je kind als het in het water zit!!!

liefs Wil

Meer informatie

Tips voor een moderne familiebadkamer
Hoe veilig is jouw badkamer?
Handige hacks voor een grondige badkamer make-over
Elektrische radiator in de badkamer. Dit zijn de voordelen!
Hoe maak je de badkamer kindvriendelijk?
Waarom een inloopdouche eigenlijk nog luxueuzer is dan een ligbad
Dit zijn dé badkamertrends voor nu!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Megadumptiel.nl

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *