Buitenspelen in de herfst

Buitenspelen in de herfst

Zelf vind ik de herfst heerlijk! De frisse lucht, de wapperende wind en het prachtige herfstdecor zorgen ervoor dat ik met een grote glimlach buiten loop (of fiets). Gelukkig zijn er ook in de herfst prachtige zonnige dagen. En juist met de kortere, donkere dagen in het vooruitzicht, is het belangrijk zoveel mogelijk nog even die paar zonnestralen mee te pikken. Dat is niet alleen mentaal goed voor je, maar ook voor je body. Onder invloed van zonlicht wordt immers de aanmaak van vitamine D gestimuleerd. En met al die griepbacillen om ons heen, een belangrijke vitamine om ons zo gezond mogelijk te houden. Maar buitenspelen in de herfst is niet alleen belangrijk en gezond, het is ook gewoon hartstikke leuk!

Buitenspelen is plezier

Voor de kids is het super belangrijk om zo veel mogelijk buiten te (blijven) spelen. Dat is wellicht minder uitnodigend wanneer de regen met bakken uit de lucht komt, maar er zijn genoeg momenten dat het gewoon droog is. Misschien heeft Nederland de naam dat het “altijd regent”, maar de werkelijkheid valt reuze mee. En als het miezert, kun je met een goede regenjas nog steeds heel veel plezier buiten hebben!

Buitenspelen om het huis

Is je peuter nog te klein om alleen op straat of in de wijk te spelen, maar heb je wel een tuin? Dan kun je de tuin ombouwen tot een waar speelparadijs. Natuurlijk wil je lange tijd plezier hebben van de aanschaf van het buitenspeelgoed – en er is genoeg buitenspeelgoed van plastic te koop – maar persoonlijk zou ik kiezen voor duurzame en natuurvriendelijke materialen, zoals hout. Van kinderschommel hout kun je – mits je een paar rechterhanden hebt – een prachtige schommel maken, die jaren plezier gaat geven. Zeker als je hem niet te klein (smal) maakt, kun je er zelfs zelf plezier van hebben. Schommelen is tenslotte ook super leuk als je de kindertijd al achter je hebt gelaten. En als je hem zelf in elkaar timmert, kun je hem zo groot maken als jij zelf wilt.

Houten (buiten)speelgoed is duurzaam, sterk, stevig en ziet er ook nog eens heel fraai uit. Door de stevigheid gaat het niet snel kapot en door het materiaal vormt het een één geheel met de rest van je tuin.

lijn-groen-oudersenzo
Buitenspelen in de herfst
lijn-groen-oudersenzo

Andere leuke bezigheden

Fun met herfstbladeren

Zoek je meer vertier in de bezigheden samen met je kind? Ga er dan samen op uit om op zoek te gaan naar herfstbladeren. Maak er een enorme hoop van en gooi ze in het rond. Dit levert ook nog eens heel fraaie foto’s op, als je dit spel voor eeuwig vastlegt. Van de mooiste bladeren kun je later thuis een herfsttafel maken, of een leuk knutselwerkje.

Crea bea met eikels

Als je dan toch buiten loopt, ga dan met elkaar op zoek naar eikels, beukennootjes en kastanjes. Met deze materialen kun je allerlei poppetjes en diertjes knutselen. Eerst een frisse neus halen tijdens de zoektocht, dan gezellig met elkaar aan de knutsel. Uiteraard met een heerlijke kop warme chocolademelk erbij.

Stampen in de plassen

Why not? Als je hem goede laarsjes aan trekt en een regenpak, dan is er toch niks mis mee? Hoe leuk is het om in de plassen te stampen, het liefst zo hard mogelijk! Alle kinderen vinden dit leuk en wat maakt het uit dat zijn regenkleding nat wordt? Die is er voor gemaakt! En heb je geen regenpak? Dan heb je wellicht wel een paar vuilniszakken liggen die je kunt omtoveren in een waterdichte outfit!

liefs Marion

Meer informatie

Veilig buitenspelen: Kinderen beschermen tegen vreemden
De leukste ballonspelletjes voor buiten
De leuke kanten van de herfst!
De leukste herfstliedjes
Buitenspelen in de winter. Met deze tips krijg je de kids wel naar buiten!
De lekkerste herfstrecepten
Balspelletjes voor buiten
Leukste regenkleding voor de kinderen
7x bezigheden voor de donkere dagen
De leukste herfstknutsels!
Verzameling leuke herfstknutsels!
Songtekst herfstliedjes voor kinderen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Buitenspeelgoed.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *