De leuke kanten van de herfst!

De leuke kanten van de herfst

Niet iedereen verheugt zich, na een heerlijke zomer vol zwoele temperaturen, op de komst van herfst. De dagen worden korter, de verwarming moet weer een graadje hoger, maar see the bright sight: de herfst heeft ook zijn charme! Om je een beetje uit die herfstdepressie te trekken, hebben wij de leuke kanten van het najaar voor je op een rijtje gezet.

Herfst facts

De herfst begint officieel op 21 september en duurt t/m 20 december
De meteorologische herfst begint eerder: op 1 september op het noordelijk halfrond en op 1 maart op het zuidelijk halfrond.
‘Herfst’ komt van het woord ‘hervest’, wat oogst betekent. Omdat het najaar traditiegetrouw de tijd van oogsten was
De dagen worden korter, doordat de aarde draait en we minder zonuren hebben per dag
In de herfst gaat de klok weer een uur achteruit, voor de wintertijd
Funfact: uit onderzoek blijkt dat ‘herfst’ één van de moeilijkste rijmwoorden van de Nederlandse taal is

De leuke kanten van de herfst

“Als het elke dag 25 graden en zonnig is, vind je dat op den duur ook niet meer bijzonder”, zeggen ze wel eens. True! In dit artikel deze én 6 andere redenen om de herfst te koesteren.

1. Het natuurschoon

De herfst brengt prachtig natuurschoon met zich mee. Wegen zijn compleet bedekt door een bed van bladeren. Aan de bomen verliezen ze langzaam hun kleur, van groen naar geel en rood. Paddestoelen steken in het najaar juist hun kop op. En veel dieren gaan tussen de bladeren en het schors alvast op zoek naar bescherming voor de winter. Wie in de herfst een wandeling over de Veluwe of door het bos maakt, kijkt zijn ogen uit!

lijn groen oudersenzo
De leuke kanten van de herfst
lijn groen oudersenzo

2. Zachtjes tikt de regen tegen mijn zolderraam

Als je buiten bent is regen niet fijn. Maar eenmaal veilig en droog binnen, met een cup-a-soup en een goed boek op de bank, is het heerlijk nagenieten. Je zou bijna – puur voor dit gevoel – tien minuten in de regen gaan staan! Een andere guilty pleasure: genieten van de regen die tegen het dak en de ramen van je slaapkamer tikt, terwijl jij je nog eens lekker omdraait onder je warme dekens.

3. Netflix weekenden

Na de rustige zomermaanden (komkommertijd) start in september altijd weer een reeks aan series op Netflix en de andere bekende streaming apps. Nieuwe series, maar ook nieuwe seizoen van bestaande series en films waarvoor je de tissues beter vast uit de kast kunt halen. Lekker bingewatchen met je partner, de kids of gezellig met de hele fam. Warme sokken en warme choco erbij en klaar! De herfst is er bij uitstek geschikt voor.

4. De herfstcollectie

Naast het einde van de zomer, een nieuw film- en televisieseizoen en back to school – staat september ook elk jaar in het teken van herfstmode. New York, Londen, Parijs, Milaan: elke designer die een beetje meetelt komt voorbij tijdens de bekende fashion weeks. Ook de winkels en online shops hangen weer vol. En wij MOETEN natuurlijk wel shoppen, want die zomerkleding kan écht niet meer. Kom maar op met al die nieuwe herfst outfits! Ook leuk: in het najaar kunnen de enkellaarsjes ook weer van zolder!

5. Pepernoten, taaitaai en speculaas

Hoewel de goedheiligman pas op 5 december zijn verjaardag viert, liggen de schappen van de supermarkten al vroeg in het najaar vol met suikergoed en marsepein. Chocoladeletters, pepernoten, taaitaai, speculaas. Heerlijke goodies, waar wij ons persoonlijk het hele jaar al op verheugen!

6. Herfstvakantie

De herfstvakantie blijft elk jaar een moment om naar uit te kijken. Even een weekje met z’n allen leuke dingen doen voordat de drukke feestmaand begint. Neem de kids in de herfstvakantie bijvoorbeeld mee naar een attractiepark, een dierentuin of indoor zwemparadijs. Of duik samen de natuur in om naar eikels, kastanjes en beukennootjes te zoeken.

Liefs Marlouk

Meer informatie

Veilig maar sfeervol huis, ook voor de kleine kindjes
Paddenstoelen, wat moet je ervan weten?
Herfstdecoraties voor een gezellige sfeer in huis!
Bereid je gezondheid goed voor op de herfst
Buitenspelen in de herfst
7x Bezigheden voor de donkere dagen
De leukste herfstknutsels om met de kids te maken
De vijf lekkerste herfstrecepten
De 5 leukste Netflix series voor de herfst

Bronvermelding

Tekst: Marlouk Rodijk
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *