Kerstversiering. Hoe versieren we dit jaar ons huis met kerstmis?

Kerstversiering: Hoe versieren we dit jaar ons huis met kerstmis?

Een raar jaar verdient een mooi einde…of anders gezegd: hoe maken we onze kerstdagen gezellig als de wereld om ons heen zo vreemd is? Hoe zit dit jaar onze kerstversiering eruit? Uiteraard door ons huis in heerlijke kerstsferen te dompelen. Hoe maken we ons huis warm en gezellig dit jaar? Welke trends zijn er? En vanaf wanneer gaan we dit doen?

Een vroege Kerst?

Eerlijk gezegd vind ik het zelf wat overdreven, maar ik ken een vrouw die nu haar huis al in kerstsferen heeft gemaakt. Ze blijkt echter niet de enige te zijn. Het Algemeen Dagblad meldt half oktober ook al dat mensen nu al de kerstverlichting aan hebben staan én de boom al optuigen. Omdat mensen meer thuis zitten, niet op vakantie gaan en gewoon op zoek zijn naar gezelligheid (lijkt mij). Maar het kan nog gekker: in Groot-Brittannië is er een radiozender die al sinds eind augustus de kerstplaten draait vanwege Corona! Waar jij ook voor kiest, nu al of gewoon na Sinterklaas, de vraag blijft staan hoe je dan je huis gaat versieren?!

Veel lichtjes

Licht in de duisternis is toch wel één van de meest sfeervolle manieren om je huis gezellig te maken. Kerstverlichting hoort er dan ook helemaal bij en is eigenlijk tijdloos. Niet alleen verlichting in de kerstboom is een optie, maar je kunt nog veel meer met lichtjes doen. Met koppelbare kerstverlichting maak je van het hele huis een feestelijk lichtpaleis.
Mooie schilderijen met een kerstafbeelding, waar een lampje in zit verwerkt, bijvoorbeeld.

Of wat dacht je van een mooi kerststukje in een glazen stolp mét verlichting. Lichtjes voor het raam, aan het dak, in de boom in de tuin. En dan kan je ook nog variëren in de kleur van de verlichting. Bedenk wel goed wat je wilt: een mooie, rustige sfeer of vooral heel veel gezellige kleurtjes? Vaak vinden kinderen veel kleurtjes erg leuk, maar het geeft wel een heel andere sfeer! Hou jij meer van één kleur verlichting (wat doorgaans wit of geel licht zal zijn) maar wil je ook je kinderen een plezier doen? Misschien kan je dan ergens een plekje organiseren met rood, blauw en groene lichtjes.

lijn groen oudersenzo
Kerstversiering: Hoe versieren we dit jaar ons huis met kerstmis?
Kerstversiering: Hoe versieren we dit jaar ons huis met kerstmis?

De kerstman

Ook de kerstman komt misschien wel bij jou langs. Een hele leuke sfeer kan je creëren door kerstkousen op te hangen. Aan de schoorsteen (als je die hebt), maar het kan natuurlijk ook prima op hele andere plekken. Waarom niet gewoon als slinger door je kamer? Of langs je muur. Koop of maak ze in de kleuren van de kerstboom of ga voor kousen met de afbeelding van de kerstman zelf.

Kerstthema’s 2020

Dit jaar zijn er natuurlijk weer een aantal thema’s die helemaal ‘in’ zijn. Even in het kort:

Mountain Lodge: de sfeer van een Laplandse winter. Met veel sneeuwaccenten, wit dus, zilver, zacht terra en toch ook een beetje stoer en blauwtinten

Romantisch, landelijk: eigenlijk een sfeer die natuurlijk ieder jaar wel terug te vinden is

Gewoon rood, groen, wit…blijft altijd goed natuurlijk

Dierenprintjes! Heel anders, maar misschien daarom juist wel heel leuk. Ook wel Wild Glam genaamd, want er zit ook vooral glamour bij

Eigen sfeer creëren

Eigenlijk moet je vooral kiezen voor de kleuren die jij mooi vindt. Hou je van roze? Dan kies je toch gewoon voor een roze kerst! Ben je meer van de natuurlijke trend, dan kan je je hart ophalen met natuurlijke accessoires. Maar misschien hebben jullie wel meerdere smaken. Lekker zoeken naar een combinatie hiervan en zo een heel eigen sfeer maken in je huis! Ontzettend leuk om te doen. Ook met de kinderen!

Een creatieve kerst

En daarop inhakend: ga voor een creatieve kerst. Laat de kinderen heerlijk knutselen, pak zelf je brei- of haaknaalden op of ga met elkaar het bos in en verzamel spulletjes. Zolang je kiest voor dezelfde kleurstellingen kan het zelfs een machtige combinatie worden! Of je maakt er juist een dolle boel van met echt allerlei kleuren. Zolang jij je er maar gelukkig bij voelt! Kies je voor een kleurthema, zorg dan voor verschillende materialen in die kleuren waarmee je kinderen eindeloos mogen knutselen. Mooie spulletjes voor in de kerstboom, kaarsenhouders, of gewoon de kerstman en de elfjes. Of de kerststal natuurlijk. Jij haakt of breit in dezelfde kleuren. Het is ook heel leuk, en prima te doen met iets oudere kinderen, om met vilt aan de slag te gaan. En die natuurlijke materialen kan je prima in een kleurtje verven! Een paarse dennenappel ziet er immers weer heel anders uit dan een naturel exemplaar. Heerlijk met elkaar bezig zijn is al leuk en gezellig op zich en dan moet de kerst zelf nog komen…

liefs Wil

Meer informatie

Kerstversiering maken voor in de kerstboom
Hoe ga jij dit jaar je kerstwensen en/of nieuwjaarswensen versturen?
Willy Woef viert Kerstmis (voorleesverhaaltje)
Baby’s eerste kerst, hoe bijzonder is dat!
Kerstkriebels: Hoe vier jij je kerst?
Een gezellig huis met kerst!
De leukste kerstliedjes

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Kabelshop.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *