Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Vliegen bij jou de dagen ook zo snel voorbij? We zitten inmiddels alweer dik in de herfst, over de helft van oktober. Voor mijn gevoel zaten we vorige week nog midden in de zomer, maar niks is minder waar. Een derde van de herfst is alweer voorbij, nog even en de eerste sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden en branden er kaarsjes in de kerstboom. Ondanks dat er hartstikke leuke nieuwe boeken op de markt zijn gekomen, heb ik zelf niet zoveel tijd gehad om de afgelopen weken met een boek op de bank te zitten. Hopelijk was dat dit de afgelopen weken bij jou een beetje beter. Zoniet, dan een goed voornemen om wat meer tijd voor onszelf te nemen (ik zeg dit vooral tegen mezelf). Misschien met de boeken oktober 2021! Er zitten weer prachtige pareltjes tussen!

Boeken oktober 2021

Natuurlijk zijn er deze maand veel meer boeken op de markt verschenen, maar ik kan ze onmogelijk allemaal bespreken. Ik had nog meer boeken toegestuurd gekregen, maar die heb ik moeten doorschuiven naar volgende maand. De blog zou anders veel te groot zijn geworden en dat zou ten koste gaan van alle boeken. Dat zou pas echt jammer zijn, want er zitten weer prachtige exemplaren tussen! Gelukkig vliegt de tijd en voor we het weten staan de boeken van november alweer online! Maar nu eerst de boeken oktober 2021!

lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Onsterfelijke wielerhelden

Wie volgt er in de zomermaanden nou niet de Tour de France? Misschien niet dagelijks, er moet immers ook worden gewerkt, maar het is nagenoeg onmogelijk er niets van mee te krijgen. En de kans is groot dat je dat ook helemaal niet wilt. Wie kent nou niet de namen als Zoetemelk of Merckx en de vele memorabele bergetappes en/of valpartijen? Dit boek is een prachtig naslagwerk voor jezelf of als (prachtig) cadeau voor die goede vriend(in).

Omschrijving inhoud

De grote en kleine verhalen over de reuzen van de weg. Merckx, Coppi, Anquetil, Zoetemelk en nog vele andere onsterfelijke helden hebben de geschiedenis van het wielrennen geschreven. Ook nu staat met o.a. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel een nieuwe generatie klaar om het verhaal voort te zetten. In dit boek maakt de succesvolle illustrator Greg, die ook verschillende wielerboeken schreef, een persoonlijke verzameling van unieke portretten in woord en beeld.

Hij beschrijft in een levendige stijl de grote en kleine verhalen van de wielericonen van gisteren, vandaag en morgen. Zo lees je hoe een zware knieschijfbreuk bijna vroegtijdig een eind maakte aan de carrière van Johan Museeuw, hoe Jan Raas in de Tour het peloton bespeelde om zijn zwakkere prestaties in de bergen op te vangen, en hoe Alaphilippe de Fransen opnieuw laat dromen van een landgenoot in het geel op de Champs-Elysées. Kortom, verplichte lectuur voor iedere wielerfan!

Specificaties Onsterfelijke wielerhelden

TitelOnsterfelijke wielerhelden
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761351
Aantal pagina’s112
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Noor & Pool

Een heerlijk voorleesboek over de Noordpool. Een koude omgeving voor een warm verhaal, want dit boek gaat over vriendschap, een onderwerp waar iedereen het warm van krijgt. Achterin het boek vind je ook nog wat interessante feitjes over ijsberen en de Noordpool. Wist je bijvoorbeeld dat ijsberen helemaal geen witte vacht hebben, maar een zwarte huid? Het antwoord waarom ze er dan toch wit uitzien, vind je in het boek!

Omschrijving inhoud

Noor is een vindingrijk en creatief meisje dat in haar eentje op de Noordpool woont. Ze heeft het daar best naar haar zin, maar soms is het wel een beetje eenzaam. Noor zou wel wat gezelschap willen hebben. En dan ploft Pol, een knorrige ijsbeer met een knorrende maag die tamelijk slecht is in jagen, ineens door haar dak en maakt haar huis met de grond gelijk. Noor biedt aan om hem eten te brengen, als Pol in ruil daarvoor haar huis repareert. Zal Pol akkoord gaan met die afspraak, of heeft hij iets (of iemand?) anders op zijn menu staan?

Specificaties Noor & Pool

TitelNoor & Pool
UitgeverijFlamingo
ISBN9789045326856
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

30 Dagen creatief

Hoe weinig tijd ik ook heb, dagelijks teken ik wel eens wat of maak ik een creatieve krabbel. Veelal in mijn black journal waarin ik dagelijks mijn to-dolijstjes opvrolijk. Tussen de hectiek van het werk door. Het geeft me een vorm van rust en het ontspant. Daarbij vind ik het ook een leuk gezicht, al die kleurrijke tekeningen en versieringen. Echter soms ontbreekt de inspiratie en weet ik niet zo goed wat ik wil gaan tekenen. En daar is dit boek perfect voor! Want in dit boek zitten zoveel leuke voorbeelden! Stuk voor stuk prima te doen om na te tekenen. Ook als je niet zo’n tekentalent bent (zoals ik).

Omschrijving inhoud

Ontdek hoe leuk en rustgevend creativiteit kan zijn! In ’30 dagen creatief’ ga je op reis langs fantasierijke tekenopdrachten en inspirerende ideeën die het vonkje zullen zijn om je eigen creativiteit te laten ontvlammen. Dit boek is een mix van zwierige doedelpagina’s, deskundig advies en eenvoudige stap-voor-stap tekenaanwijzingen en staat vol met dingen die je rust en plezier brengen: van kalmerende velden vol lavendel tot overdadige, heerlijke ijshoorntjes en weelderig bloeiende potplanten. De schotse illustrator Johanna Basford tekent fantasierijke en gedetailleerde kleurplaten voor jong en oud.

Specificaties 30 Dagen creatief

Titel30 Dagen creatief
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045326917
Aantal pagina’s80
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Een Drukke Dag Op De Boerderij 

Een schattig kartonboekje voor de kleinsten over het leven op de boerderij. Stevig uitgevoerd zodat het niet snel kapot gaat en het vaak gelezen en bekeken kan worden. In het boekje zitten diverse bewegende delen verwerkt, waardoor het boekje één grote ontdekkingsreis gaat worden. Een prachtig boekje voor de nieuwsgierige peuter!

Omschrijving inhoud

Het is een drukke dag voor boer Bas! Help jij hem het varken te voeren en de schapen naar de stal te brengen? Trek aan de flapjes, draai aan het wiel en ontdek wat er allemaal te zien is op de boerderij! Een leuk boekje voor nieuwsgierige peuters

Specificaties Een Drukke Dag Op De Boerderij

TitelEen Drukke Dag Op De Boerderij
UitgeverijDeltas
ISBN9789044752298
Aantal pagina’s8
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Huwelijksplanner

Dit boekje is een absolute must-have voor iedereen die gaat trouwen. Voor zo’n trouwerij moet zoveel geregeld worden, daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. In dit boek vind je echt alle tips die je nodig hebt om van je trouwdag een sprookje te maken. Hiermee is het haast onmogelijk geworden nog iets te vergeten.

Omschrijving inhoud

Jullie gaan trouwen! Maar voor het zover is, moet er nog veel geregeld worden! Dankzij de to do-lijstjes, invulpagina’s en tips in deze handige planner kunnen jullie de grote dag tot in de puntjes organiseren, van feestlocatie tot bedankjes. Met de onmisbare lijsten houden jullie het overzicht over jullie gasten, leveranciers en budget. En om de voorbereiding compleet te maken, kunnen jullie de moodboards vullen met tekeningen of knipsels van bijvoorbeeld droomjurken en decoratie. Laat het plannen maar beginnen! Gebonden uitgave met elastiek en 3 leeslinten.

Specificaties Huwelijksplanner

TitelHuwelijksplanner
UitgeverijPaperstore
ISBN9789044756616
Aantal pagina’s192
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

Mijn bullet journal Orchidee

Als je deze site al langer volgt, is het begrip bullet journal je vast niet ontgaan. Ze zijn er in allerlei uitvoeringen. Met witte én zwarte pagina’s. Persoonlijk ga ik altijd voor de black journals, maar voor deze orchidee uitvoering maak ik graag een uitzondering. Deze is wel heel sprookjesachtig!

Omschrijving inhoud

De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen… dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Specificaties Mijn bullet journal Orchidee

TitelMijn bullet journal Orchidee
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045326849
Aantal pagina’s240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?

999 vragen aan jezelf jaarboek

Hoe vaak stel jij vragen aan je zelf? Dit is wel een heel leuke manier om bepaalde belevenissen in een jaar te blijven herinneren. Voor ieder jaar een nieuw boek. Als naslagwerk, als tastbare herinnering. Tof idee!

Omschrijving inhoud

Welkom in het 999 vragen aan jezelf jaarboek. Dit boek staat bomvol vragen over jezelf over het jaar dat achter je ligt. Het puilt uit met vragen over alle aspecten van je dagelijks leven in het afgelopen jaar: wat je hebt gedaan, wat je dacht, wie je zag, wat je vond, wat je voelde en wat je wilde – en we laten je ook nog even vooruitblikken naar het jaar dat voor je ligt. Er zijn open vragen, ja/nee-vragen, tweekeuze-dilemma’s, vragen je alleen met een cijfer kunt beantwoorden, meerkeuzevragen & cijferschalen.

Er is maar één regel: je moet antwoorden. Voel je vrij om waar nodig bij antwoorden toelichting te geven in de kantlijn. MUS zal elk jaar een nieuwe editie van dit boek uitbrengen – maar de edities zijn tijdloos en je kunt elke versie elk jaar gebruiken. Je kunt in principe op elk moment in het jaar starten en je ‘boek’-jaar afsluiten wanneer jij dat wilt. Het 999 vragen aan jezelf jaarboek is een onwijs leuk cadeau om te geven en om te krijgen. Vul elk jaar een jaarboek in en je maakt een geweldig, persoonlijk naslagwerk over jouw leven!

Specificaties 999 vragen aan jezelf jaarboek

Titel999 vragen aan jezelf jaarboek
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045326764
Aantal pagina’s224
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken november 2021
Nieuwe boeken september 2021
Boeken augustus 2021. Wat gaan we deze maand lezen?
Boeken juni 2021
Nieuwe boeken april 2021
Nieuwe boeken maart 2021

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Boeken oktober 2021: Wat gaan we deze maand lezen?
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *