Nieuwe boeken november 2021, wat is deze maand verschenen?

Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Heb jij ook het gevoel dat de tijd voorbij vliegt? We zitten alweer in november! Potverdrie wat is dit jaar snel voorbij gevlogen! Volgende maand zwaaien we met het jaar alweer uit, op naar het nieuwe jaar. Wat zal 2022 ons brengen… Maar zover is het nog niet, want eerst staan ons nog allerlei feestdagen te wachten! Deze maand komt de goede Sint ons land weer binnen varen. En daar horen natuurlijk cadeautjes bij! Misschien wel één van deze nieuwe boeken november 2021! Want er is weer zoveel leuks bij gekomen, zowel voor groot als klein. Dus als er nog zoete grote en kleine kinderen zijn… Lees dan snel verder!

Nieuwe boeken november 2021

In de voorgaande besprekingen beperkte ik het aantal boeken in deze blog veelal tot vijf of maximaal zes titels per keer. Maar met de feestdagen in het vooruitzicht zet ik dit keer maar liefst acht boeken in het zonnetje. Boeken voor volwassen, boeken ter vermaak en boeken voor de kids. Stuk voor stuk mooie cadeautips; bijzondere pareltjes om ons mee te te vermaken of bij weg te dromen. Wie weet, zit er dit keer ook iets voor jou tussen! Mocht ons opnieuw een lockdown boven het hoofd hangen, dan kunnen we maar beter een paar leuke boeken in huis hebben om ons mee te vermaken! Binnen no time is die lockdown dan ook weer voorbij.

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Cocktails (de bijbel van de barman)

We beginnen met een boek voor de 18-plussers! In dit boek vind je meer dan 75 recepten voor klassieke en iconische drankjes. Wie is er nou niet gek op een cocktail op z’n tijd? Een cocktails heeft iets feestelijks en/of zonnigs. Het geeft je een vakantiegevoel, een moment even weg te dromen. Maar het maken van een eersteklas cocktail is een kunst die niet iedereen beheerst. Gelukkig kun je het wel leren, bijvoorbeeld met dit boek!

Omschrijving inhoud

In dit boek laat kenner Tristan Stephenson je zien hoe je meer dan 75 iconische drankjes thuis uit je cocktailshaker tovert. Geniet van bekende klassiekers zoals de Bloody Mary, Piña Colada of Manhattan, maar ontdek ook minder bekende pareltjes zoals de Sidecar, Rum Swizzle of Hanky Panky. Behalve deskundig advies vind je bij elk recept info over het ontstaan van het drankje of een leuke anekdote. Wie weet vind je je roeping als barman wel! Tristan Stephenson is een gerenommeerd barman en auteur. Hij is medeoprichter van acht bars en restaurants in het Verenigd Koninkrijk en organiseert seminars en proeverijen over de hele wereld.

Specificaties Cocktails (de bijbel van de barman)

TitelCocktails (de bijbel van de barman)
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761689
Aantal pagina’s208
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

1-Minuut verhaaltjes voor het slapengaan

Stiekem mis ik die gezellige momenten voor het slapengaan, waarbij Rocco met zijn tuttel tegen mij aan kwam zitten en ik hem zijn “slaapverhaaltje” voorlas. Iedere avond hetzelfde ritueel, nooit saai en altijd momenten om te koesteren. Inmiddels is Rocco bijna volwassen, nog drie maanden dan wordt hij achttien. De verhaaltjes voor het slapen gaan zijn jaren geleden gestopt. Hartstikke jammer, maar wie weet… mag ik over een aantal jaar mijn kleinkind voorlezen. Wie zal het zeggen? Misschien wel met dit boek, want ik vind dit soort boeken perfect geschikt voor deze momenten! Elk verhaaltje heeft een “kop en een kont” zodat er geen losse draadjes overblijven die een kind onrustig kunnen maken. En elk verhaalktje is ook nog eens voorzien van mooie illustratie!

Omschrijving inhoud

Duik samen met je kind in dit leuke bedtijdboek boordevol magische figuren, dieren en mensen die tot de verbeelding spreken. Kies samen een verhaaltje uit en ontdek een heleboel avonturen om bij weg te dromen: zebra’s die hun strepen verliezen, kinderen die een schoolreis maken op een vliegend tapijt, piraten met goede manieren, feeën die niet graag opruimen en nog veel meer. De leuke verhalen en mooie illustraties zullen jong en oud betoveren! Een prachtig kraamcadeau waarvan je zeker weet dat kinderen er jarenlang plezier aan zullen beleven. Leuk om voor te lezen en later kunnen kinderen het boek zelf lezen.

Specificaties 1-Minuut verhaaltjes voor het slapengaan

Titel1-Minuut verhaaltjes voor het slapengaan
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761481
Aantal pagina’s240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Vraag raad aan je beschermengel

Soms zit je met een vraag waar je dolgraag antwoord op zou willen krijgen, maar niemand die je dat kan geven. Je kunt wellicht de Tarotkaart leggen of de I Tjing raadplegen, maar dan moet je wel weten hoe dat werkt. En dat weet niet iedereen. In dit boekje kun je het aan je beschermengel vragen, op een heel eenvoudige manier, namelijk door de “hemelse pijl” te laten draaien. Gewoon, omdat we allemaal wel eens een bepaald inzicht kunnen gebruiken.

Omschrijving inhoud

Met dit bijzondere boek kun je in contact treden met jouw beschermengel en hem om raad vragen bij de grote vragen en belangrijke keuzes in je leven, of het nu gaat over liefde, geluk, werk of je gezin. Maak je hoofd vrij, stel je vraag hardop, draai aan de hemelse pijl en laat je beschermengel je helpen om je intuïtie te volgen!

Specificaties Vraag raad aan je beschermengel

TitelVraag raad aan je beschermengel
UitgeverijDeltas
ISBN9789044761382
Aantal pagina’s64
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Briljante LEGO ideeën

LEGO is een onuitputtelijke inspiratiebron voor klein én groot. Als kind kun je beginnen met Duplo en eenvoudige modellen leren na bouwen. Als volwassenen kun je je volledig uitleven met technische LEGO en zelf modellen bedenken om te bouwen. Dit boek inspireert je om zelf dingen te bedenken en bouwen. Met allerlei leuke voorbeelden. Denk aan racewagens, draaimolen en robots. Een boek dat garant staat voor heel veel bouwplezier!

Omschrijving inhoud

Ga aan de slag als een echte uitvinder. Van bewegend speelgoed tot werkende machines: je kunt het allemaal bouwen. Alles wat je nodig hebt, is je eigen LEGO verzameling. Met lekker veel aandacht voor tandwielen, assen en andere Technic-steentjes! Aan de hand van duidelijke foto’s en uitleg zet je de meest briljante bouwsels in elkaar. Maak een rollende robot, een drummende(!) drummer, een wegzoevend autootje of een werkende hijskraan. En wat dacht je van een draaimolen, flipperkast of knikkerbaan? Bovendien staat het boek vol leuke weetjes over natuurkunde en bouwkunde. Onmisbaar voor elke uitvinder en LEGO fan!

Specificaties Briljante LEGO ideeën

TitelBriljante LEGO ideeën
UitgeverijCondor
ISBN9789493189614
Aantal pagina’s192
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Mijn Bullet Journal Kolibrie

De bullet journals zijn hartstikke leuk én populair. Regelmatig komen er nieuwe designs uit. De inhoud blijft uiteraard ongewijzigd, namelijk bullets. Maar hoe prachtig is deze cover, vol vliegende Kolibries! Een beauty, een ware eyecatcher op je bureau. Voor in de journal vind je een los boekje vol inspiraties!

Omschrijving inhoud

De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen… dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt. Voor wie is een bullet journal? Voor mensen die overal lijstjes rond laten slingeren, voor mensen die van pen en papier houden, voor mensen die doelen stellen en hun voortgang bijhouden, voor mensen die gewoonten bijhouden in een logboek, voor mensen met een plan, voor iedereen die een plan zou willen hebben of meer orde in hun leven willen en voor iedereen die een dagboek of agenda bij zou willen houden.

Specificaties Mijn Bullet Journal Kolibrie

TitelMijn Bullet Journal Kolibrie
UitgeverijBBNC
ISBN9789045326962
Aantal pagina’s240
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

James is z’n mens kwijt

In dit boek lees je het verhaal van James van Mopsenhoven. James is een mopshond, die een huismens in huis heeft. De rollen zijn in dit verhaal dus omgedraaid, zo grappig! Maar wat een paniek als hij er achter komt dat zijn huismens niet meer aan de andere kant van de riem zit! Gelukkig kent het verhaal een happy end. Super tof voor alle dierenliefhebbers!

Omschrijving inhoud

Iedere hond heeft zijn eigen mens, maar tijdens een wandeling in het park verliest James de zijne! Een mens zonder riem, wie weet in wat voor problemen die terecht kan komen. Helemaal met die vreselijke trol in de buurt, die in het schuurtje in het park woont. James gaat gauw op zoek naar zijn mens Tim, maar vindt onverwacht een nieuwe vriend. Help jij James z’n mens te vinden, en word jij ook zijn nieuwe vriend?

Specificaties James is z’n mens kwijt

TitelJames is z’n mens kwijt
UitgeverijFlamingo kinderboeken
ISBN9789045326399
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Vrolijk kerstfeest, Guus

Hoe leuk is het om boeken voor te lezen om alvast in kerstsfeer te komen! Hoewel Guus eigenlijk helemaal niet zo van Kerstmis houdt. Toch maakt Guus er een gezellige kerst van met Puppy, totdat… Oh jee, wordt Kerst met z’n drieën nog wel leuk? Een grappig voorleesboek met kleurrijke illustraties.

Omschrijving inhoud

Kerstmis… het gezelligste feest van het jaar, vol plezier, lekker eten, spelletjes en grappige truien. Behalve voor knorrige honden zoals Guus. Guus vindt kerst echt helemaal niet leuk. Maar misschien kan de ware kerstgedachte zijn mening veranderen? Dit grappige verhaal leert je waar kerst echt om draait – en laat zelfs de grootste knorrepotten lachen. We hebben tenslotte allemaal wel eens een Guus-dag…

Specificaties Vrolijk kerstfeest, Guus

TitelVrolijk kerstfeest, Guus
UitgeverijFlamingo kinderboeken
ISBN9789045326160
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?

Kleuren op nummer 5

Mochten we onverhoopt weer in een lockdown belanden (je weet maar nooit) dan kom je met dit boek flink wat avonden fluitend door en voor je het weet kun je weer op uit! Een ontspannen bezigheid, ook voor mensen die wat minder creatief zijn. Uiteindelijk hoef je alleen de vakjes met de juiste kleur te vullen. Het eindresultaat is verbluffend! Een fijne bezigheid om je hoofd leeg te maken.

Omschrijving inhoud

Kerstmis… het gezelligste feest van het jaar, vol plezier, lekker eten, spelletjes en grappige truien. Behalve voor knorrige honden zoals Guus. Guus vindt kerst echt helemaal niet leuk. Maar misschien kan de ware kerstgedachte zijn mening veranderen? Dit grappige verhaal leert je waar kerst echt om draait – en laat zelfs de grootste knorrepotten lachen. We hebben tenslotte allemaal wel eens een Guus-dag…

Specificaties Kleuren op nummer 5

TitelKleuren op nummer 5
UitgeverijBBNC
ISBN9789045326405
Aantal pagina’s64
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken oktober 2021
Nieuwe boeken september 2021

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken november 2021, wat gaan we deze maand lezen?
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *