Nieuwe boeken maart 2021

Een van de fijnste manieren om even te ontspannen is misschien nog wel het lezen van een boek. Ze zijn er dan ook te kust en te keur en of je nou jong of oud bent, een boek lezen is altijd fijn. En om voorgelezen te worden, misschien nog wel fijner! Dagelijks worden er nieuwe boeken uitgebracht, boeken vertaald of opnieuw uitgegeven. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. Het is natuurlijk ondoenlijk om ze allemaal te bespreken, daarom zochten we de pareltjes eruit om deze voor jullie te bespreken. Voor de maand maart 2021 hebben we gekozen voor zes titels van drie verschillende uitgeverijen. Boeken voor de kids, maar ook voor ter ontspanning van de ouders.

Moment voor jezelf

Juist in deze tijden van hectiek, stress en onzekerheden kan het extra belangrijk zijn om zo nu en dan een moment voor jezelf te pakken. Het leven is al chaotisch genoeg. Misschien zit er deze maand een boek voor jullie tussen. Geniet van de mooie momenten en wees lief voor jezelf.

De 6 boeken van maart 2021:

lijn groen oudersenzo

Rosa en de vriendschapsengeltje

Nieuwe boeken maart 2021

Rosa gaat voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes en vriendinnetjes vinden? Eenmaal op de peuterspeelzaal wordt ze geconfronteerd met het verlies van haar moeder. Waar andere kinderen vrolijk het hele gezin tekenen, blijft het blad van Rosa opvallend leeg…

Een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud over afscheid, verlies en verdriet. Met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Het tweede deel in een reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen.

Specificaties Rosa en het vriendschapsengeltje

Titel Rosa en het vriendschapsengeltje
Uitgeverij Xander Uitgeverij
ISBN 9789401613880
Aantal pagina’s 54
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Sherlock Holmes Escape Room puzzels

Nieuwe boeken maart 2021

Dit is typisch een boek dat leuk kan zijn voor het hele gezin. Mits de kids niet al te jong meer zijn. Leuk en uitdagend om met elkaar de puzzels op te lossen. Ben je (nog) niet zo’n speurneus? Geen probleem, want je kunt de opdrachten in verschillende moeilijkheidsgraden oplossen: moeilijk, medium en makkelijk. Kies de moeilijkheid die bij je past, zo blijft het leuk en uitdagend.

Vergezel ’s wereld bekendste fictieve detective en gebruik de kracht van observatie en deductie om te ontsnappen uit een serie uitdagende ruimtes! Sherlock Holmes wordt vermist en zijn appartement aan 221B Baker Street zelf is een aanwijzing geworden in zijn verdwijning! In de persoon van Holmes’ compagnon Dr. John Watson baan je je puzzelend een weg door Victoriaans Engeland om de vermiste detective op te sporen en de zaak op te lossen. Er zijn maar liefst 10 kamers om uit te ontsnappen en je zult vertrouwde, zowel vriendelijke als vijandelijke gezichten tegenkomen die je zowel proberen te helpen als tegenwerken. De verschillende lagen die in de interactieve puzzels ontrafeld moeten worden, maken het ‘Sherlock Holmes Escape Room Puzzelboek’ een geweldige ervaring die je alleen of samen met een groep kunt beleven!

Specificaties Sherlock Holmes Escape Room Puzzels

Titel Sherlock Holmes Escape Room Puzzels
Uitgeverij MUS Uitgeverij
ISBN 9789045326177
Aantal pagina’s 224
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

De drie paradijzen

Nieuwe boeken maart 2021

Ben je ook zo gek op historische romans? Dan mag je dit boek niet missen. Al eerder verscheen Alexanders erfenis “De sterkste wint” en nu het volgende deel “De drie paradijzen”.

Door de plotselinge dood van Alexander de Grote heeft het grote en machtige Macedonische Rijk opeens geen leider meer. Als de strijd om de opvolging ontaardt in meedogenloze intriges en bloedige gevechten is niemand – man, vrouw of zelfs kind – meer veilig. Er worden oorlogen uitgevochten te land en ter zee, en beloften worden enkel gedaan om bijna meteen weer verbroken te worden. Ondertussen komen diep weggestopte geheimen aan het licht in het onderzoek naar de ware toedracht van Alexanders dood. Werd hij vermoord en zo ja, door wie? Heeft hij opzettelijk verdeeldheid gezaaid door te weigeren een erfgenaam aan te wijzen? En wie zal uiteindelijk de macht over het rijk in handen krijgen, áls het al blijft bestaan…

Specificaties De drie paradijzen

Titel De drie paradijzen
Uitgeverij Xander Uitgeverij
ISBN 9789045221717
Aantal pagina’s 416
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

De complete peuters en kleuters survivalgids voor ouders

Nieuwe boeken maart 2021

Iedere ouder die één of meerdere peuters heeft rondlopen, heeft wel eens een moment dat hij ‘m achter het behang zou willen plakken. Herkenbaar? Misschien een schrale troost, maar je bent zeker niet de enige. De titel van dit boek zegt eigenlijk al genoeg.

Het gedrag van kleine kinderen is vaak een uitdaging voor hun ouders. Aankleden, opruimen, niet naar school of naar bed willen,… hoe voorkom je dat zulke momenten uitmonden in een strijd? In dit boek wordt niet alleen de wetenschappelijke verklaring van peuter- en kleutergedrag gegeven, je krijgt ook praktische adviezen om op elke leeftijd concreet en doeltreffend te reageren. Ben je klaar om je eigen gedrag, overtuigingen en ‘zekerheden’ ter discussie te stellen? Isabelle Filliozat, psychotherapeute en auteur, en Anouk Dubois, specialiste in de psychomotorische ontwikkeling en illustratrice, zijn de auteurs van verschillende bestsellers over positief ouderschap.

Specificaties De complete peuters en kleuters survivalgids voor ouders

Titel De complete peuters en kleuters survivalgids voor ouders
Uitgeverij Deltas Uitgeverij
ISBN 9789044759143
Aantal pagina’s 176
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Ozzie Uil wil niet slapen

Nieuwe boeken maart 2021

Een verhaaltje voor het slapengaan, is eigenlijk wel het mooiste en leukste moment van de dag. Ozzie, het uiltje uit dit boek wil eigenlijk nog helemaal niet slapen. Of eigenlijk wil hij best slapen, maar het lukt gewoon niet. Het ene moment hoort hij wat, dan is het weer te donker of is zijn dekbed te warm. Steeds is er iets waardoor hij niet in slaap kan komen… maar eigenlijk is hij gewoon een beetje zenuwachtig omdat zijn opa en oma de volgende zullen komen. Gelukkig heeft mama Uil een goed advies…

Heeft jouw peuter ook wel eens last om de slaap te vatten? Dan is dit verhaaltje vast herkenbaar voor hem. En misschien helpt de tip van Mama Uil, ook wel voor jouw peuter!

Specificaties Ozzie Uil wil niet slapen

Titel Ozzie Uil wil niet slapen
Uitgeverij Deltas Uitgeverij
ISBN 9789044758900
Aantal pagina’s 32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Mijn black journal

Nieuwe boeken maart 2021

Sinds enkele maanden heb ik een nieuwe verslaving, namelijk het (dagelijks) gebruiken van mijn black journal. Veelal gebruik ik hem voor mijn dagelijkse “to-do-lijsten” of andere reminders. In de loop van de dag worden deze lijstjes verfraaid met stickers, tekeningen en washi-tape. Hele kunstwerken zijn het soms aan het einde van de dag geworden. De lijsten zijn niet alleen nuttig, maar de creatieve uitspattingen zijn ook nog eens ontspannend.

Je hebt ze in allerlei uitvoeringen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een bullet journal met zware pagina’s. De felle kleuren van mijn stempels, pennen en stiften komen er zo mooi op uit. Maar deze black journal is wel een heuze beauty! De zwart fluwelen kaft is prachtig en de 140 grams dikke pagina’s (vol witte dots) zijn uitnodigend voor allerlei kleurexplosies zonder doordruk. Van dit journal ga ik heel veel plezier krijgen! Ik kan niet wachten om er in te beginnen! (Maar eerst mijn huidige vol krijgen).

Specificaties Mijn black journal

Titel Mijn black journal
Uitgeverij MUS Uitgeverij
ISBN 9789045326047
Aantal pagina’s 160
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Dit waren de nieuwe boeken van maart 2021. Hopelijk heeft er iets tussen gezeten waar jij net zo enthousiast over kon worden als ik. Zo niet? Volgende maand bespreek ik weer zes nieuwe boeken! Wie weet, zit daar iets tussen!

liefs Marion

Meer informatie

Boeken augustus 2021. Wat gaan we deze maand lezen?
Nieuwe boeken juni 2021
Boeken april 2020
Nieuwste boeken mei 2020

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken maart 2021
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *