Boeken september 2021: Wat gaaN we deze maand lezen?

Inmiddels is de herfst alweer begonnen en als we vandaag naar buiten kijken, dan was dat ook duidelijk zichtbaar. De regen kwam vanmorgen met bakken uit de hemel. Inmiddels hebben grijze wolken weer ruimte gemaakt aan heerlijke na-zomerse zonnestralen. Want ook dat is herfst. Herfst is zeker niet alleen regen en gure wind! Herfst kent ook veel mooie dagen, een prachtige bont gekleurd landschap en vooral heel veel gezelligheid. Ik hou van de herfst. De herfst ruimte op, maakt schoon en hoe heerlijk is het om met een kop thee te genieten van een spannend of inspirerend boek, als de regen tegen de ramen slaat. Vandaar dat we vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan met de boeken september 2021. Want, wat is er deze maand nieuw op de markt gebracht?

Boeken september 2021

We zochten voor deze blog er vijf voor je uit. Vijf totaal verschillende boeken, boeken voor groot en klein! Want voorlezen blijft natuurlijk altijd een meer dan fijne bezigheid! Geniet van de herfstige dagen en geniet vooral van een goed boek!

lijn groen oudersenzo
Boeken september 2021: Wat gaan we deze maand lezen

Spiro puzzels 3

Houd je ervan om creatief bezig te zijn, maar ben je geen kunstenaar? Dan is dit spiro-boek misschien wel heel erg leuk! In dit boek zitten maar liefst 30 kunstschatten verborgen, die ontdekt kunnen worden door de spiraalvorm in te kleuren!

Omschrijving inhoud

Spiraalpuzzels zijn een nieuw fenomeen en onwijs verslavend. Ze zijn geïnspireerd op de eeuwenoude techniek van het etsen in spiraalvorm. De puzzels in ‘Spiropuzzels 3’ zijn gebaseerd op 30 prachtige kunstwerken van diverse kunstenaars. Ze zijn omgetoverd tot verdraaid moeilijke beeldpuzzels die het uiterste van je geduld vergen. Je vindt verscholen in de spiralen onder meer werken van klassieke kunstenaars als Degas, Escher, Munch en Da Vinci, maar ook eigentijdse kunstenaars zoals Basquiat, Blek le Rat, Haring en Banksy. Volg de lijnen van begin tot eind en vul ze met kleur om te ontdekken welk pronkstuk in de puzzel verscholen ligt. Varieer met kleurgebruik om de puzzels een persoonlijke touch te geven.

Specificaties Spiro puzzels 3

TitelSpiro puzzels 3
UitgeverijBBNC
ISBN9789045326900
Aantal pagina’s64
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken september 2021: Wat gaan we deze maand lezen

Alles wat je weet over dinosaurussen is fout

Dino’s spelen al duizenden jaren tot de verbeelding van groot en klein. Die enorme dieren overtreffen je stoutste dromen en iedere fantasie. Geen wonder dat er zoveel boeken over geschreven zijn.

Omschrijving inhoud

Het duizelingwekkende dinosaurusboek waarover je je blijft verbazen! Dinosaurussen overheersten de aarde tijdens het Mesozoïcum miljoenen jaren lang, tot ze 66 miljoen jaar geleden allemaal in één keer uitstierven. Dat weet toch iedereen! Waarom is er dan nu alweer een nieuw boek over dinosaurussen? Je weet toch al alles over Tyrannosaurus, Triceratops en Diplodocus? Nou… dit boek levert het bewijs dat alles wat je weet over dinosaurussen fout is! Maar maak je geen zorgen – jij kunt het niet helpen. De meeste dinosaurusfeiten heb je van volwassenen geleerd. Maar volwassenen zijn allemaal oud… en de feiten die ze kennen zijn dat ook! Kom mee op zoek naar de waarheid! Dit geweldige boek staat zo vol ongelofelijke dinosaurusontdekkingen – van verenfossielen tot dubbelgangers met lange nekken – dat je binnen de kortste keren een superpaleontoloog bent.

Specificaties Alles wat je weet over dinosaurussen is fout

TitelAlles wat je weet over dinosaurussen is fout
UitgeverijLemniscaat
ISBN9789047712770
Aantal pagina’s64
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken september 2021: Wat gaan we deze maand lezen

Vreemde hond in de bijt

Een heerlijk boek over anders durven zijn. Iedereen is mooi zoals hij of zij is en hoeft niet te lijken op de ander. Durf anders te zijn, durf jezelf te zijn, een mooie – en vooral belangrijke – boodschap voor onze kinderen.

Omschrijving inhoud

Een stad vol hondjes… maar eentje past er niet helemaal tussen. Het is best eenzaam om een buitenbeentje te zijn. Hond is ervan overtuigd dat er ergens een plekje is waar ze beter past, en dus gaat ze op zoek. Al gauw vindt ze wat ze zocht, maar een ontmoeting met een ander buitenbeentje leert haar dat het helemaal niet erg is om anders te zijn. Hoort ze dan toch thuis op de plek waar ze begon? Ga samen met Hond mee op reis om haar plekje in de wereld te vinden. Dit grappige en hartverwarmende verhaal is perfect voor kinderen, hondenliefhebbers en iedereen die weleens het gevoel heeft er niet tussen te passen.

Specificaties Vreemde hond in de bijt

TitelVreemde hond in de bijt
UitgeverijBBNC
ISBN9789045326382
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken september 2021: Wat gaan we deze maand lezen

Wij willen ook een kind

Het krijgen van een kind, is niet voor ieder ouderpaar zomaar weggelegd. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn zoals: onvruchtbaarheid, homo, lesbisch of domweg geen partner, maar wel een kinderwens hebben. Gelukkig zijn er allerlei alternatieven waarmee wensouders, veelal ook daadwerkelijk ouders kunnen worden.

Omschrijving inhoud

Dit boek helpt je bij jouw persoonlijke zoektocht naar de gezinsvorm die het best bij je past. Welke opties heb je en wat betekent je keuze voor jou én je kind? Over intentioneel co- en meerouderschap, solomoeders, onbekende en bekende sperma- en eiceldonoren, draagmoederschap, genderdivers ouderschap, adoptie en andere vormen van niet-traditioneel ouderschap. Met praktische tips en vragenlijsten. Inclusief bijdragen van wetenschappers, juristen, counselors en andere experts.

Specificaties Wij willen ook een kind

TitelWij willen ook een kind
UitgeverijFontaine Uitgevers
ISBN9789046828359
Aantal pagina’s304
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken september 2021: Wat gaan we deze maand lezen

Een betoverend dagboek voor het hele jaar

Last but not least dit prachtige boekje met een gouden touch, een spreukenboek vol inspirerende spreuken van een wicca-expert. Tover je wereld een beetje mooier…

Omschrijving inhoud

Dit spreukendagboekboek is geschreven door wicca-expert Patti Wigington en biedt je voor elke dag een betovering om uit te voeren en ruimte om je eigen ervaringen en de resultaten te noteren. Dit bewaarjournal staat vol met gemakkelijke spreuken en rituelen over van alles en nog wat: van liefde, vriendschap en geluk, tot karma, kracht en innerlijke rust. Elke spreuk komt met een korte lijst ingrediënten en materialen en een eenvoudige set instructies voor wat je moet doen en zeggen. Na een jaar vol magie heb je daarmee ook nog eens een persoonlijk magische spreukenboek gemaakt!

Specificaties Een betoverend dagboek voor het hele jaar

TitelEen betoverend dagboek voor het hele jaar
UitgeverijMUS boeken
ISBN9789045325675
Aantal pagina’s376
Bestel directBol.com
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken november 2021
Dit lezen we in oktober 2021
Boeken augustus 2021. Wat gaan we deze maand lezen?
Boeken juni 2021
Nieuwe boeken april 2021
Nieuwe boeken maart 2021

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Boeken september 2021: Wat gaan we deze maand lezen
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *