Nieuwe boeken april 2021

Boeken april 2021

De vorige boekbespreking is alweer meer dan een maand geleden, dus het is de hoogste tijd voor de nieuwe boeken april 2021! Want voor je het weet is de maand weer voorbij, want mei nadert met rasse schreden.

We gaan weer naar buiten!

Op het moment dat ik dit schrijf, schijnt de zon vrolijk door de ramen en hoor ik de vogels gezellig tjilpen en zingen. In de tuin zie ik twee vogels op zoek naar takjes en pluizige dingen om te gebruiken voor hun nesten. De bomen zijn nog kaal en daardoor zijn de nesten die ze aan het maken zijn, extra goed zichtbaar. Aan alles voel je dat de lente is begonnen, heerlijk. Nog een paar dagen en de meivakantie is voor velen een feit. Even een paar dagen de hectiek los laten en met elkaar genieten van een paar verdiende vrije dagen. Hopelijk is het weer ons gunstig gezind zodat we na die lange winterperiode, weer volop vitamine D kunnen opsnuiven. In het park, het strand of gewoon in de eigen achtertuin.

Nieuwe boeken april 2021

En als je dan zo lekker buiten zit, op een handdoek, een bankje of ligstoel, dan mag een goed boek natuurlijk niet ontbreken. Misschien om zelf in te verdwalen, wellicht om uit voor te lezen, het is allemaal even fijn. We hebben weer allerlei leuke boeken binnen gekregen en daar hebben we vijf titels uit gekozen die we graag met jullie willen delen.

lijn groen oudersenzo
Boeken april 2021

Wachtwoorden notitieboek

Okay, eerlijk is eerlijk, dit is natuurlijk geen boek voor de luie stoel. Er staat immers amper een woord in geschreven. Het is de bedoeling dat je dit zelf gaat doen. Hij ziet er echter zo lente fleurig uit, dat hij deze maand alleen daarom al niet mag ontbreken. En nuttig is dit wachtwoorden notitieboek van Paperstore zeker! Want ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar ik ben regelmatig een wachtwoord kwijt. Ik probeer er een behoorlijke variatie in te houden en niet steeds eenzelfde wachtwoord te gebruiken, maar soms kan ik mijn eigen creativiteit daarin niet altijd meer volgen en heb ik uiteindelijk geen flauw idee meer waar ik voor heb gekozen.

Superhandig dus om alle wachtwoorden op te schrijven. Liever niet digitaal, want als het dan gekraakt wordt, weten ze gelijk alles. Dus gewoon op de ouderwetse manier met pen en papier. En dan natuurlijk wel het boekje op een veilige plek bewaren. In de kluis ofzo.

Verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Specificaties Wachtwoorden notitieboek

Titel Wachtwoorden notitieboek
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044759914
Aantal pagina’s 144
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken april 2021
lijn groen oudersenzo

Camping & outdoor

Of je nou gaat kamperen met een tent, een camper of een caravan, dit boek is altijd handig. Kamperen is immers een kwestie van improviseren en op een zo’n creatief mogelijke manier alles kunnen doen met een minimum aan spullen. De een sleept natuurlijk meer mee dan de ander, maar er is echt niemand die zijn hele huisraad achter zich aan sleept. Je hebt dus hoe dan ook wat minder spullen bij je, dan je gewend bent.

In dit boek vind je een heleboel handige tips & tricks voor op de camping en outdoor. De praktische hacks in dit boek helpen je een heel eind op weg! Een fleslamp, een outdoor keukenkastje, een schoenenkapstok, een vorkentang… ontdek snel welke creatieve oplossingen je nog kan vinden voor het kamperen met kids, eten & drinken, outdooractiviteiten en duurzaam kamperen. Super leuk, rete creatief, kneiter duurzaam en hartstikke handig!

Verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Specificaties Camping & Outdoor

Titel Camping & outdoor Tips & tricks
Auteur Sandra Westenhöfer-Grammeth & Armin Westenhöfer
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044759471
Aantal pagina’s 192
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken april 2021
lijn groen oudersenzo

Leugenaar

Dit is dus typisch zo’n boek voor de luie stoel en de heerlijke lente zon. Een “niet-storen-momentje” voor mama. Drankje binnen hand bereik, het geluid van de kids even op fluisterstand en even afdwalen in een wereld van leugens en bedrog. Het lijkt de werkelijkheid wel. Leugenaar is een eerste deel van een gloednieuwe thrillerserie, vol onverwachte plot wendingen. I love it!

Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat. Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire. Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid. Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant… waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat…

Verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Specificaties Leugenaar

Titel Leugenaar
Auteur Charlotte Link
Uitgeverij Xander Uitgevers
ISBN 9789401614245
Aantal pagina’s 608
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken april 2021
lijn groen oudersenzo

Wondere sprookjes schat

En we eindigen deze reeks met twee leuke boeken voor de kids. Het is immers ook “hun” meivakantie die eraan zit te komen. Als eerste dit sprookjesboek. Welk kind is er nou niet gek op sprookjes? Ik kon er vroeger geen genoeg van krijgen en stiekem vind ik het eigenlijk nog steeds hartstikke leuk. Er is eigenlijk altijd tijd voor een sprookje. Op de dag, voor het slapen of na het eten. Voor je het weet is het boek uit.

Het boek is sfeervol en schattig geïllustreerd door Anna Currey, waardoor de sprookjes nog meer gaan leven. Het boek bevat de meest bekende en mooiste sprookjes, zoals: De drie biggetjes, De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, De gelaarsde kat en nog veel meer onsterfelijke verhalen komen aan bod. Geniet samen met je kind van uren (voor)leespret en duik in een wondere wereld vol fantasie! Het boek heeft een hardback uitvoering.

Verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Specificaties Wondere sprookjes schat

Titel Wondere sprookjes schat
Auteur Mary Hoffmann
Illustrator Anna Currey
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044759525
Aantal pagina’s 224
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken april 2021
lijn groen oudersenzo

De wereld van de dinosaurussen

In de tijd dat Rocco nog een peuter was, kon ik niet genoeg boeken over dinosaurussen aanslepen. Hij genoot er volop van en maakte er zelfs een presentatie van in groep 3 van de basisschool. Hij kende alle namen uit zijn hoofd en als ik ergens hakkelde over een naam als Pachycephalosaurus (zeg het gerust 3x achter elkaar), dan werd het zonder stotteren feilloos door de peuter voorgezegd. Rocch had moeite met de makkelijkste woordjes te lezen, maar de ingewikkelde namen van dinosaurussen, vormden geen enkel probleem voor hem. Heel bijzonder.

Nog steeds vindt hij dino’s super interessant en wie niet? Ook als puber weet hij de namen nog prachtig uit te spreken. Hij is zijn grote vrienden zeker niet vergeten. In dit leuke boek kom je alles te weten over dino’s. De geheim agent Arend van speurdersclub Arendsoog moet immers op expeditie naar de prehistorie om de geschiedenis van de dinosaurussen te onderzoeken. Ga met hem mee op pad en ontdek hoe deze oeroude dieren evolueerden, welke soorten er waren, hoe ze uitstierven en nog veel meer! Met uitscheurbare tijdlijn van bijna 2 meter lang!

Verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Specificaties De wereld van de dinosaurussen

Titel De wereld van de dinosaurussen
Auteur Nick Forshaw
Illustrator Andy Forshaw
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044758375
Aantal pagina’s 52
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Fijne meivakantie!

En met het prachtige, leerzame en interessante dinoboek sluiten we deze keer de boekbesprekingen weer af! Geniet van de meivakantie, geniet van spannende boeken, maar geniet vooral heel veel van het mooie weer en elkaar!

liefs Marion

Meer informatie

Boeken augustus 2021. Wat gaan we deze maand lezen?
Nieuwe boeken juni 2021
Nieuwe boeken maart 2021
Maki en zijn mobieltje
De boeken van Mo’s Daughters

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Boeken april 2021
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *