Boeken augustus 2021. Wat gaan we deze maand lezen?

Boeken augustus 2021

Voor sommige mensen loopt de zomervakantie alweer op z’n eind, anderen hebben nog even te gaan. Een goed boek kan echter altijd, want lezen na school of werk is net zo fijn, als op je vakantieadres. Vooral de voorleesverhaaltjes voor het slapengaan of op schoot, kunnen iedere dag! Dat zijn van die heerlijke momenten. Daarom in deze blog aandacht voor de boeken augustus 2021. Wat is er deze maand nieuw op de markt gekomen? Waar gaan we ons de komende tijd mee vermaken? Dit keer bespreken we zes nieuwe titels. Vijf voor de kids, en één voor de ouder!

Boeken augustus 2021

Geniet van de laatste zomerse dagen, want voor we het weten kleuren de bladeren weer rood, geel en oranje en giert de wind weer rond ons huis. De boeken augustus 2021 zijn: Vlieland, Mijn eerste Zeedierenboek, Viruslab, Boe!, Abel en Ad en Vier feest met de draak.

lijn groen oudersenzo
Boeken augustus 2021

Vier feest met de draak!

Een kinderboek over vriendschap en emoties. Draak voelt zich verdrietig omdat hij denkt dat zijn vrienden hem in de steek hebben gelaten en feest zijn gaan vieren, zonder hem. Maar niks is minder waar! Een voorleesboek vol prenten waarop van alles te ontdekken valt.

Omschrijving inhoud

Draak bereidt zich voor op het leukste feest van het jaar: het Vriendschapsfestival! Maar als de dag van het feest aanbreekt, zijn haar vrienden nergens te bekennen. En zonder vrienden dreigt het festival in het water te vallen voor Draak! Help jij om haar op te vrolijken? Zwaai naar de mensen in het boek, blaas kusjes, dans, stamp en tel – en wie weet hebben de vrienden van Draak toch een verrassing voor haar! Dit vervolg op ‘Ssst, de draak slaapt!’ leert alle lezers wat vriendschap echt inhoudt. Het vraagt erom om keer op keer gelezen te worden.

Specificaties Vier feest met draak

TitelVier feest met draak
UitgeverijFlamingo kinderboeken
ISBN9789045326283
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken augustus 2021

Abel en Ad

Wat een heerlijk voorleesboek over vooroordelen. Alle dieren proberen Abel te waarschuwen voor het feit dat Ad geen grijze eekhoorn is, maar een rat. Echter Abel wil het helemaal niet horen, hij ziet in Ad een vriend, precies wat Ad ook is. Tot Abel er zelf ook achter komt… Maar wat maakt het eigenlijk uit? Ad en Abel zijn vrienden. Een mooie boodschap om aan de kleintjes mee te geven! Kijk niet met je ogen, maar met je hart.

Omschrijving inhoud

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Als Abel Ad ontmoet, weet hij zeker dat hij een maatje voor het leven heeft gevonden. Ze spelen samen, halen samen kattenkwaad uit (of eigenlijk rattenkwaad).Ad deelt het eten dat hij steelt met Abel Maar andere mensen en dieren moeten niets van Ad hebben. En dan komt Abel erachter dat Ad geen eekhoorn is, maar een rat. Maar een leven zonder Ad is helemaal niet leuk Wat moet Abel doen? Een verhaal over inclusiviteit, maar vooral een vrolijk prentenboek over vriendschap.

Specificaties Abel en Ad

TitelAbel en Ad
UitgeverijLemniscaat
ISBN9789047713258
Aantal pagina’s32
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken augustus 2021

Boe!

Actie geeft reactie en daar komt het kleine visje achter als hij een paar vissen, onbedoeld, aan het schrikken heeft gemaakt. Zijn actie gaat een volledig eigen leven leiden voor de hele oceaan. Tot het mis gaat… Gelukkig komt het allemaal weer goed. Achterin het boek krijg je een interessante les: kleurenleer. Want hoe worden de kleuren oranje, groen en paars eigenlijk gemaakt?

Omschrijving inhoud

Een kleine actie heeft grote gevolgen… Een kleurenboek. Het kleine, roze visje zet een kettingreactie in gang, die groter en chaotischer wordt, tot HAP! ze opeens helemaal alleen is in de oceaan. Waar is iedereen gebleven? Volg alle kleurige zeewezens van de rode octopus en de oranje krab tot de groene schildpad en de paarse kogelvis in dit onderwatermysterie. En ontdek achterin hoe een kleurencirkel werkt en je je eigen kleuren kunt mengen.

Specificaties Boe!

TitelBoe!
UitgeverijLemniscaat
ISBN9789047713074
Aantal pagina’s36
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken augustus 2021

Het viruslab

De verhalen over virussen vliegen je tegenwoordig dagelijks om de oren. Maar wat zijn virussen nou eigenlijk? In dit boek wordt op een leuke manier uitgelegd wat virussen zijn en bacteriën en hoe ze ons ziek kunnen maken. Leuk en leerzaam! Voor alle kleine wetenschappertjes in spe…!

Omschrijving inhoud

Een fascinerend boek om bij te griezelen en van te leren. Wie denk je dat het beste het verhaal over pandemiën en plagen kan vertellen? Precies! De ratten, vlooien, teken en andere akelige beestjes die ze overbrengen! En dat doen ze dan ook in dit boek. Het is geweldig, gruwelijk, grappig en goor – dit hilarisch geïllustreerde boek dat zo wemelt van de feitjes als een grieppatiënt van de ziektekiemen. Van de builenpest en lepra tot malaria en corona leer je alles over de drie ziekmakers: protisten, bacteriën en virussen. Je ontdekt hoe ze schade aanrichten, welke vormen ze aannemen, wat de gevaren zijn van een wereld waar iedereen maar rondreist – en hoe wij als mensen tegen al die ziektes vechten. Een fascinerend boek om bij te griezelen en om van te leren.

Specificaties Het viruslab

TitelHet viruslab
UitgeverijLemniscaat
ISBN9789047713562
Aantal pagina’s48
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken augustus 2021

Mijn eerste zeedierenboek

Net als Boe! speelt dit kinderboek zich af onder water. Maar waar Boe! een echt voorleesverhaal betreft, heeft dit boek een meer informatief karakter. Het boek staat namelijk vol interessante feitjes over de zeedieren. Weet jij bijvoorbeeld dat een garnaal meer dan 1 miljoen eitjes legt? Of dat een dolfijn maar liefst 7 minuten zijn adem in kan houden onder water? En dat een kolossale inktvis toch maar 30 gram voedsel per dag nodig heeft? Zo staat dit boek vol van dit soort leuke weetjes! Super leuk én leerzaam!

Omschrijving inhoud

Het ideale boek voor mee naar het strand – of om daarvan te dromen. Mijn eerste vogelboek maakte van talloze kleuters al echte vogelaars. Met Mijn eerste zeedierenboek neemt Zoë Ingram je mee onder water om te laten zien wat een wonderlijke wezens zich daar ophouden. Van het kleurige koraal tot de reusachtige blauwe vinvis en van de zeeduivel tot de garnaal – in dit prachtige natuurboek leer je twintig zeedieren herkennen en kom je van alles te weten over wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes. Binnen een mum van tijd ben je een zeedierenexpert!

Specificaties Mijn eerste zeedierenboek

TitelMijn eerste zeedierenboek
UitgeverijLemniscaat
ISBN9789047712800 
Aantal pagina’s48
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Boeken augustus 2021

Vlieland

Dit is alweer het laatste boek in deze blog, maar last but not least. Dit boek is voor onszelf tijdens de laatste zinderende zomerzon-momenten. Kiki neemt je in dit spannende boek mee naar het Waddeneiland Vlieland. Reisblogger Charlie gaat op onder zoek uit nadat er twee meisjes verdwijnen. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur.

Omschrijving inhoud

Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze wat mensen naar hem vraagt. Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…

Specificaties Vlieland

TitelVlieland
UitgeverijXander Uitgevers
ISBN9789401613996
Aantal pagina’s282
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken september 2021
Boeken juni 2021
Nieuwe boeken april 2021
Nieuwe boeken maart 2021
Maki en zijn mobieltje
De boeken van Mo’s Daughters

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Boeken augustus 2021
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *