Nieuwe boeken juni 2021

Nieuwe boeken juni 2021

De tijd vliegt voorbij. Het lijkt wel wanneer de zon schijnt, alsof het nóg sneller gaat. Dat kan natuurlijk helemaal niet, maar zo lijkt het in ieder geval voor mij. Misschien omdat ik zo intens geniet van de heerlijke lentezon. De dagen kunnen mij op dit moment niet lang genoeg duren. Om er zoveel mogelijk van te kunnen genieten, sta ik om 5.30 uur op en ga om 6.00 uur aan het werk. Dan werk ik door tot max 14.00 uur en dan weet ik niet hoe snel ik naar buiten moet rennen om nog een paar uur te genieten van de zonnestralen.
Voor ik het in de gaten had zijn we daardoor alweer een aantal dagen in de maand juni beland en is het allang tijd de nieuwe boeken juni 2021 te bespreken.

Van alles wat

Dit keer een mengeling van informatieve boeken, een voorleesboek voor de kleintjes en een spannende historisch roman voor de luie stoel. Perfect voor dat ene moment waarop je mag genieten van een goed boek in combinatie met vitamine D opsnuiven. Hopelijk zit er weer wat leuks voor jou tussen! Ik wens je hoe dan ook heel veel leesplezier!

lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken juni 2021

Wedding planner

Luiden bij jou binnenkort de trouwklokken? Of ben je gevraagd als ceremoniemeester voor de bruiloft van je beste vriend of vriendin? Dan komt deze Wedding planner hartstikke goed van pas! Misschien is deze Wedding planner niet de eerste (noch enige) op de markt, maar hij is ongetwijfeld de mooiste en meest volledige! Met deze planner aan je zijde kun je niks vergeten of over het hoofd zien. Iedereen met een huwelijksaanzoek op zak, kan dit handige en praktische boek goed gebruiken.

Het boek ziet er prachtig uit en biedt je alle informatie, handvatten, tools en inspiratie om er een droombruiloft van te maken. Als alles goed op de rit staat hoef je niet meer te stressen en kun je tijdens de grote dag alleen nog maar genieten. Laat die klokken maar luiden! Happy planning!

Specificaties Wedding planner

TitelWedding planner
UitgeverijMUS boeken (BBNC Uitgevers)
ISBN9789045326016
Aantal pagina’s258
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken juni 2021
lijn groen oudersenzo

Ik + Jij = Wij

Achter sommige deuren hebben relaties tijdens de lockdown behoorlijk onder druk gestaan. Volgens RTL Nieuws verwachten scheidingsadvocaten en mediators een piek in het aantal scheidingen. Best een verdrietig gegeven, want in plaats van de gezelligheid bij elkaar te zoeken en met elkaar er het beste van te maken, vlogen her en daar partners elkaar in de haren. Natuurlijk kun je je afvragen of dat uiteindelijk ook niet was gebeurd en of de lockdown het proces alleen heeft versneld, maar toch… Een goede relatie krijg je niet cadeau, je moet er beiden aan willen werken. Met of zonder lockdown.

Op je werk is het heel normaal om op regelmatige basis een evaluatiegesprek te houden. Waarom zou je zo’n gesprek niet ook in je relatie voeren? Alles en iedereen verandert continu: ook jij en je partner. Het is belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Met behulp van ‘Ik + jij = wij’ kunnen je partner en jij heel makkelijk en efficiënt een evaluatiegesprek plannen en voeren. In dit werkboek vind je praktisch toepasbare theorieën, praktijkervaringen, invulopdrachten en evaluatieformulieren. Hiermee leren jullie niet alleen open te communiceren, maar vooral dat er altijd nieuwe dingen aan elkaar te ontdekken vallen!

Specificaties Ik + Jij = Wij

TitelIk + Jij = Wij
UitgeverijMUS boeken (BBNC Uitgevers)
ISBN9789045325606
Aantal pagina’s200
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken juni 2021
lijn groen oudersenzo

De erfgename van Paus Johanna

Om een leuke, geduldige en gezellige moeder te zijn, heb je ook je momenten van ontspanning nodig. Luie stoel in de zon, boek erbij en genieten maar. Misschien is er wel iemand in de buurt die je een lekker koel drankje komt brengen? En als je gek bent op historische romans, dan is dit boek een echte aanrader. Het boek bevat een verhaal vol avontuur, geschiedenis en een meeslepend plot! Een kleine 400 pagina’s om in te verdwalen en weg te dromen… Voor je het weet ben je de helft van het boek verder en blijkt de zon inmiddels bijna onder te gaan.

Denemarken, het jaar 854. Freya slaat met haar zusje op de vlucht nadat haar tot slaaf gemaakte moeder wordt vermoord door Deense Vikingen. Tijdens haar adembenemende tocht door Europa is ze getuige van bloedige veldslagen en levensgevaarlijke politieke intriges, verblijft ze in eeuwenoude kloosters en is ze te gast op extravagante feesten. Maar de moedige Freya heeft maar één doel: haar grootvader Gerold vinden, die in Rome woont als beschermheer van een wel heel bijzondere paus… Freya vermomt zich en slaagt erin Rome te bereiken, maar daar neemt haar zoektocht een dramatische wending. Opnieuw moet ze vluchten voor een aantal levensgevaarlijke vijanden, die het op haar gemunt hebben.

Specificaties De erfgename van Paus Johanna

TitelDe erfgename van Paus Johanna
UitgeverijXander Uitgevers
ISBN9789401614276
Aantal pagina’s399
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken juni 2021
lijn groen oudersenzo

Simon Superspook

Een heerlijk boek voor de kids, om een beetje bij te griezelen maar vooral om dit superspook in je hart te sluiten. Want wat is Simon leuk! En niks “Bangmaker van beroep”, “Goede vriend” past veel beter bij hem. Dit verhaal gaat over vriendschap en hoe je ondanks de verschillen, elkaar toch kunt vinden.

Superspook Simon heeft een nieuwe baan: hij mag gaan rondspoken in een echt huis. Het is een droom die uitkomt, tot er een heel nieuwsgierig kind in het huis komt wonen. Daar is Simon helemaal niet blij mee! Maar dan bedenkt hij een snood plannetje: Chester kan zijn spokenklusjes wel van hem overnemen. Al snel blijkt dat Chester niet zo goed is in spokenklusjes – en dat Simon ook niet goed is in mensenklusjes. Kunnen de twee toch vrienden worden, al zijn ze nog zo verschillend?

Specificaties Simon Superspook

TitelSimon Superspook
UitgeverijFlamingo kinderboeken (BBNC)
ISBN9789045326276
Aantal pagina’s48
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo
Nieuwe boeken juni 2021
lijn groen oudersenzo

Wolvenkinderen

Zijn jouw kinderen echte buitenkinderen? Ja? Dan is dit boek perfect geschikt voor hen! Nee? Ook dan is dit boek perfect geschikt voor hen, want met dit boek zou dat zomaar kunnen veranderen. Wolvenkinderen neemt je namelijk mee naar buiten, mee op avontuur met interessante weetjes, avontuurlijke doetips en vooral heel veel overheerlijke recepten van gerechten die je met elkaar kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan Boerenkoolchips, Appelmoes of Witte Rijstpap met zoete pruimen.

Maar het boek is meer dan een verzameling recepten. Het neemt je mee op avontuur en het leert je hoe je popcorn in een blik kunt maken of hoe je aan de stand van de zon kunt zien of je nog op tijd thuis kunt komen, door het aantal vingers te tellen tussen de horizon en de zon. Wolvenkinderen leert je dat er niks mis is met een duik in de modder (en rollen door de modder is écht heel leuk) of hoe je als Jack Sparrow de wereld kunt ontdekken.

Wolvenkinderen inspireert, leert en informeert je over de natuur. Met (prachtig beeld) en uitnodigende woorden haalt het boek de avonturier in je kids (maar ook in jezelf) naar boven. En na afloop geniet je met elkaar van één van de velen (h)eerlijke recepten uit dit boek. Slechts één kleine opmerking, wat mij betreft had de verdeling tussen avontuurlijke tips (meer, meer, meer!) en uitdagende recepten iets beter gemogen.

Drie recepten uit het boek

Broodsperen
Plukbrood: samen spelen, samen delen
Verfrissend watermeloentapje

Specificaties Simon Wolvenkinderen

TitelWolvenkinderen
Uitgeverij
ISBN9789090313849
Aantal pagina’s204
Bestel directBol.com
lijn groen oudersenzo

Geniet van de nieuwe boeken juni 2021, maar geniet vooral van het mooie weer en elkaar! Hopelijk zat er ook voor jou een leuke tip tussen, anders wellicht de volgende keer weer!

liefs Marion

Meer informatie

Nieuwe boeken september 2021
Boeken augustus 2021. Wat gaan we deze maand lezen?
Nieuwe boeken april 2021
Nieuwe boeken maart 2021
Maki en zijn mobieltje
De boeken van Mo’s Daughters

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Nieuwe boeken juni 2021

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *