Ontwikkeling baby per maand

Ontwikkeling baby per maand

De ontwikkeling van je baby gaan vanaf zijn geboorte in een rap tempo. Hij doorloopt binnen een jaar allerlei fases in zijn weg naar volwassenheid. Voor het eerste jaar zullen de verschillende mijlpalen zich in een rap tempo opvolgen.

In de natuur is geen zoogdier te bekennen dat zo afhankelijk is van zijn ouders als een mensenbaby. Een veulentje heeft echt geen maanden nodig om te kunnen lopen, hij zou de natuur niet overleven, maar een baby is in het begin heel erg afhankelijk van zijn ouders! In het begin zal hij weinig anders kunnen dan huilen, eten, slapen.

Langzaam uitgebreid

Langzaam maar zeker wordt dit steeds een beetje verder uitgebreid. Uiteraard ontwikkelt ieder kindje zich op zijn eigen tempo, daarom is het moeilijk vast te stellen wat een baby precies van maand tot maand moet kunnen.
Er zijn echter wel gemiddelden en jouw kindje zal op sommige onderdelen zich wat sneller ontwikkelen, of juist niet. Uiteindelijk zullen alle gezonde kinderen vanzelf leren kruipen. lopen en praten.

Steeds zal hij meer kunnen, is hij langer wakker en groeit zijn omgeving. Mooie en belangrijke stappen die hem zal brengen naar een zelfstandig individu. Maar voor het zover is, is hij nog een tijd lang afhankelijk van jou en jouw verzorging.

lijn groen oudersenzo
Ontwikkeling baby per maand

Groeisprongen

Groeisprongen verlopen in fasen en soms lijken er heel grote sprongen te worden genomen. Je zult ontdekken dat van het ene moment op het andere, hij ineens over bepaalde vaardigheden beschikt. Mooi en bijzonder om te gaan ervaren. Natuurlijk ontwikkelt iedere baby op zijn eigen tempo. Raadpleeg bij twijfel altijd een (huis)arts. Voor eventuele vragen kun je ook altijd terecht bij het consultatiebureau.

Ontwikkeling per maand


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
liefs Marion

Meer informatie

Je dreumes leert kruipen
Vaginaal bloedverlies bij zuigelingen. Schrik niet van de babymenstruatie.
Lichaamstaal van je baby: Leer zijn gebaren begrijpen
Groei en ontwikkeling van je baby, wat is normaal?
Spraakontwikkeling van je baby
Gehoortest bij baby’s. Waarom wordt dit gedaan?
Hoe ontwikkelt je baby zich lichamelijk?
Het consultatiebureau. Wat kun je ervan verwachten?
Een ontwikkelingsachterstand bij je kind: hoe herken je dat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *