Jongetje of meisje? Bepaal zelf het geslacht!

Jongen of meisje? Bepaal zelf het geslacht!

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je kindje gezond is, of het nou een jongetje of meisje is. Maar misschien heb je toch stiekem zo je voorkeur. Om welke reden dan ook. Kun je de bevruchting beïnvloeden om jouw wens uit te laten komen en hoe zou dat dan moeten? Of is dit eigenlijk helemaal niet mogelijk?

Onderzoek

Dr. Landrum Shettles deed hier onderzoek naar en heeft er zelfs een boek over geschreven, ‘How to Choose the Sex of Your Baby‘. Er zijn dus wel een paar methodes waarmee je het geslacht van je keuze een klein beetje kunt bepalen, maar zekerheden zijn er nooit. Statistisch gezien heb je 50 procent kans maar hoe kun je die 50 procent nou een beetje vergroten…?

Chromosomen

Als eerste is een beetje kennis van het menselijk lichaam handig. Bijvoorbeeld door te weten dat vrouwelijke cellen over twee X-chromosomen (X-vrouw) beschikken en mannen over een X- én een Y-chromosoom. Echter zaadcellen en eicellen zijn hierop uitzonderingen. Een eicel bevat namelijk maar één X-chromosoom en een zaadcel heeft maar één X- of Y-chromosoom. De eicel en de zaadcel samen, vormt één complete cel met twee chromosomen. Als de winnende zaadcel een X-chromosoom bij zich heeft, wordt je kindje een meisje, en als hij een Y-chromosoom bij zich heeft, wordt het een jongetje. Zo simpel is het eigenlijk.

Juiste zaadje bij de eicel

Hoe kun je nou beïnvloeden dat het juiste zaadje bij je eicel komt. Gelukkig zijn er wel wat verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke zaadcellen. De mannelijke zaadcellen schijnen namelijk wat sneller te zwemmen. Als je dus heel graag een jongetje wilt, kun je hebt beste op de dag van de ovulatie geslachtsgemeenschap hebben en liever niet op de dagen daarvoor. De vrouwelijke zaadcel zijn misschien iets langzamer, maar wél sterker. Ze overleven dus langer in de baarmoeder en hebben wat minder last van de zuren en basen die daar ook te vinden zijn. Als je dus een of twee dagen vóór je ovulatie geslachtsgemeenschap hebt, is de kans groot dat de mannelijke zaadcellen al op apegapen liggen, maar dat de vrouwelijke nog vrolijk rondzwemmen. In dat geval heb je dus meer kans op een meisje.

lijn groen oudersenzo
Jongetje of meisje? Bepaal zelf het geslacht!

Standje

We hebben al verteld dat de mannelijke zaadcellen niet zo goed tegen de zure omgeving kunnen, dus misschien wel sneller zijn, maar wat minder sterk. Je kunt je dus voorstellen dat hoe dieper de penetratie, hoe beter het voor de mannelijke zaadcellen is. Ze zitten dichter bij het eitje en hoeven dus wat minder lang in die zure omgeving te zwemmen. Je kunt je standje hierop aanpassen. Op z’n hondjes zorgt bijvoorbeeld voor een diepere penetratie. Wil je liever een meisje, dan ga je gewoon lekker op je rug liggen en laat je je partner het werk opknappen.

Orgasme

Ook met het krijgen van een orgasme, kun je het een beetje beïnvloeden. Vrouwen scheiden namelijk een stof af tijdens het orgasme, waardoor de omgeving wat minder zuur wordt. Mannelijke zaadcellen hebben wat last van dit zuur, dus dat werkt in hun voordeel! Minder zuur, betekent een grotere (en dus langere) overleving, waardoor de kans groter is, dat zij de eicel kunnen bereiken. Wil je liever een meisje, dan kun je beter tijdens de ‘baby-making-seks’ zelf niet klaar komen. Een beetje jammer is dat natuurlijk wel, maar als je per sé een meisje wil, moet je dat er dan maar voor over hebben.

Voeding

Met behulp van bepaalde voeding kun je ook een klein beetje invloed uitoefenen. Als je namelijk veel zure producten eet (citrusvruchten, zuivelproducten, groente) dan verhoogt dit de zuurtegraad in je baarmoeder en heb je dus meer kans op een meisje. Als je juist een jongetje wilt, is het beter deze producten maar even te vermijden en kun je beter producten eten als noten, brood, rood vlees, vis en granen. Het schijnt dat ook koffie invloed kan hebben op de voorkeur voor een jongen, maar in hoeverre dat door de wetenschap wordt bevestigd, weet ik niet. Ik heb er weinig over kunnen vinden.

Chinese conceptie kalender

Volgens de Chinezen, zou je met deze Chinese conceptietabel moeten kunnen bepalen of je kindje een meisje of een jongetje wordt. Hier vind je zo’n tabel. Als ik kijk naar mijn zoon, klopt de tabel, maar of dat nou echt betrouwbaar is…

Betrouwbaarheid

Natuurlijk zijn al deze methodes niet betrouwbaar en is de kans nog steeds groot dat je precies de andere sexe krijgt. En als het al moeilijk voor jullie is om zwanger te raken, is het zeker niet raadzaam iets met de zuurgraad te doen en daarmee zoveel mogelijk de mannelijke zaadcellen uit te sluiten. Het belangrijkste blijft dat jullie een gezond kindje op de wereld brengen of het nou een jongetje of meisje is, je gaat er direct van houden. Zeker weten.

Technisch gezien mogelijk

Natuurlijk is het technische gezien mogelijk om zaadcellen en embryo’s op geslacht te selecteren en op die manier het geslacht van je kindje te bepalen. In Nederland wordt dit echter alleen maar gedaan wanneer daar een medische noodzaak voor is, bijvoorbeeld door erfelijke afwijkingen die zich specifiek richten op een bepaalde sexe.

En wat moet de man?

Die moet gewoon losse boxershorts dragen, voldoende vitamine eten en zo gezond mogelijk leven om de kwaliteit van zijn sperma zo optimaal mogelijk te maken. En vervolgens natuurlijk raak schieten. Dat dan weer wel.

liefs Marion

Meer informatie

Dit zijn de grootste zwangerschapsfabels
Wil je een meisje of jongen? Zo beïnvloed je het geslacht.
Genetisch materiaal van je baby
Billings Ovulatiemethode. Bereken je vruchtbare dagen!
Cyclus en vruchtbaarheid. Inzicht in je cyclus!
DNA en genen – Erfelijk materiaal
Bakerpraatjes om zwanger te worden
Chinese conceptietabel

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *