Dit zijn de keukentrends voor 2022 en 2023

Dit zijn de keukentrends voor 2022 en 2023

De keukentrends voor het najaar van 2022 én het jaar 2023 zijn weer veelbelovend. Waar we voorgaande jaren voornamelijk een eenheidsworst van strakke en steriele hoogglanskeukens zagen, mag het de komende tijd weer wat speelser, natuurlijker en met meer sjeu. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwetse boerenkeuken, of aan een gezellige leefkeuken met natuurlijke materialen. Kortom: zet je schrap voor dé keukentrends voor 2022 én 2023!

De keuken als leefruimte

De laatste jaren is ‘de keuken als leefruimte’ steeds meer in opmars. Gezinnen brengen gezellig tijd met elkaar door aan grote tafels of rond het kookeiland. De open keuken is natuurlijk niet voor niets uitgevonden, namelijk om de keuken meer te betrekken bij de leefruimte. Kortom: de tijd dat de keuken enkel bestemd was om in te koken is voorbij. Gesloten keukens zie je in moderne huizen dan ook nauwelijks meer. Ook in oudere woningen breken steeds meer mensen de wand tussen de keuken en de woonkamer af, zodat er een mooi open geheel ontstaat.

De strakke designkeuken, maar dan anders

Om nu te zeggen dat de strakke design keuken helemaal uit de keukentrends verdwijnt: nee. Goed nieuws voor de liefhebbers van strakke ontwerpen en greeploze keukenkastjes dus! Wel krijgt de designkeuken een andere twist als het aankomt op de keukentrends van 2022 en 2023. Denk aan duurzame materialen, buiten naar binnen halen (hallo, strakke kruidenbakken gevuld met verse kruiden!) en combinaties van open en gesloten keukenelementen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze SieMatic keukens om precies te zien waar we op doelen.

lijn groen oudersenzo
Dit zijn de keukentrends voor 2022 en 2023

De duurzame keuken

Steeds meer mensen snakken naar een keuken in een duurzaam design. De keuken moet niet alleen lang meegaan, maar ook gemaakt zijn van klimaatvriendelijke, natuurlijke materialen. De keuken van eikenhout is bijvoorbeeld helemaal terug van weggeweest. Jarenlang waren houten keukens eigenlijk verboden terrein in keukenland, maar nu mag het echt weer. Combineer met een prachtige, vintage buffetkast en een grote ronde eettafel om de sfeer helemaal compleet te maken.

Kamerplanten in de keuken

Een paar jaar geleden waren kamerplanten voornamelijk in woonkamers te vinden. Tegenwoordig is dat echter helemaal anders: ook in de keuken vinden we vaak luchtzuiverende planten terug tegenwoordig. Wat dacht je van een grote, open stellingkast met wat mooie hangplanten bovenop? Kies natuurlijk wel altijd voor planten die geschikt zijn voor de keukenomgeving.

Ben je niet zo van de planten in de keuken? Dan kan je altijd nog kiezen voor een schitterende bos bloemen op de eettafel. Daar word je toch direct helemaal vrolijk van?

Investeer in een goede eettafel met stoelen

Als je de keuken onder handen neemt, vergeet dan ook niet om een oudere eettafel (inclusief stoelen) eens te vervangen. Het belangrijkste is dat de tafel groot genoeg is voor het hele gezin. Als je met z’n tweeën woont, heb je geen achtpersoonstafel nodig (tenzij je vaak bezoek ontvangt). De ronde tafel is helemaal terug van weggeweest en komt in veel keukenstijlen goed tot zijn recht. Wat de stoelen betreft mag eigenlijk álles weer, mits het goed bij het design van de keuken past. Het belangrijkste blijft nog altijd dat de stoelen lekker zitten natuurlijk.

Welke keukentrend kan écht niet meer?

Elke keukenstijl kan en mag natuurlijk als je er zelf tevreden over bent. Dus voel jij je enorm thuis in je strakke, zwarte hoogglanskeuken die eruitziet alsof hij nooit wordt gebruikt? Dan is dat je goed recht. Maar als we objectief gaan kijken naar keukentrends die passé zijn, springt de industriële keuken er toch wel echt uit. De industriële keukentrend was geen lang leven beschoren. Veel mensen die industriële elementen in de keuken hadden toegepast, snakken nu wat meer naar een keuken met een natuurlijke uitstraling.

Maar als je echt fan bent van de industriële woonstijl, geniet jij misschien nog wel met volle teugen van je industriële keuken!

Wat is jouw favoriete keukentrend? En houd je bij het kopen van een nieuwe keuken rekening met trends, of laat je je eigen smaak op de vrije loop? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Belangrijke woonkamer meubelen met kinderen
Dit zijn de zeven inspirerende keukentrends voor 2022!
Eetkamerbank kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!
Een tafel kopen, waar let je op?
Hoe houd je het veilig in de keuken?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Goergenkeukens.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *