De stijgende kosten en waar kan je eventueel op besparen?

Op allerlei gebieden zie je stijgende kosten en dus gaan we op zoek naar manieren om te kunnen besparen. Besparen kan je op veel dingen, als je even stilstaat bij de dingen die je allemaal doet en (onbewust) betaalt. Neem bijvoorbeeld je verzekeringen. Zijn ze allemaal nog wel nodig, bijvoorbeeld? Of is het overstappen naar een andere verzekering misschien een slimme keuze? Wij duiken in de materie besparen en helpen je een stukje op weg!

Prijzen vergelijken

Vergelijken is altijd een goed plan. Of we het nu over energiecontracten hebben, verzekeringen en wat al niet meer. Want eigenlijk kan je dat vergelijken natuurlijk nog veel breder trekken. De prijzen in de supermarkt vergelijken is immers ook een manier van besparen! Alleen zijn die prijzen vergelijken niet zo moeilijk. Je staat in de supermarkt en je kunt zo de prijzen van de verschillende merken netjes naast elkaar zien. Wat de goedkoopste versie is, is dan niet ingewikkeld om te zien. Supermarkten onderling vergelijken is ook nog wel te doen door de folders in de gaten te houden en zelf prijsbewust boodschappen in verschillende supermarkten te doen. Maar hoe kan je nu ooit bijvoorbeeld een zorgverzekering vergelijken? Dat wordt toch al een stuk ingewikkelder! Gelukkig is daar een oplossing voor op Poliswijzer.nl/zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Premies van zorgverzekeringen vergelijken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Online kan je immers kijken bij vergelijkingssites. Het vergelijken van de zorgverzekering is dan niet moeilijk meer. Je vult alle gegevens in en je krijgt te zien wie jou wat te bieden heeft en tegen welke prijs. Overigens kan je zo elke verzekering vergelijken. Dus ook als het gaat om je autoverzekering of bijvoorbeeld je woon- of reisverzekering. Het beste is natuurlijk om ze allemaal eens na te lopen! Wie weet hoeveel jij zo besparen kan.

lijn groen oudersenzo
De stijgende kosten en waar kan je eventueel op besparen?

Waar kan je nog meer op besparen bij je zorgverzekering?

Natuurlijk moet je nooit op je gezondheid willen besparen, maar je zou best eens kunnen kijken of het voor jou slim is om bijvoorbeeld je eigen risico te verhogen. Of bekijk eens kritisch waar je allemaal voor verzekerd bent. Als vijftiger nog betalen voor kraamzorg, bijvoorbeeld, is waarschijnlijk niet meer echt nodig… Slim hiermee omgaan kan je wel geld besparen, waarbij je niet een aanslag pleegt op je gezondheidszorg. Ga hiervoor niet over 1 nacht ijs, want zoals gezegd is dit natuurlijk wel een heel belangrijke verzekering!

Overige verzekeringen onder de loep

Je kunt je natuurlijk afvragen of elke verzekering nog wel nodig is. We zijn vaak geneigd om iets af te sluiten en dit gewoon zo te laten gaan. Terwijl je leven is veranderd en sommige dingen helemaal niet meer relevant zijn. Kom je hier zelf niet uit, dan zou je kunnen vragen of iemand je hierbij helpen wil. Pas wel op dat het iemand is die je niet van alles juist aansmeert, want dan schiet je er niks mee op. Maar misschien ken je wel iemand in je kennissenkring die er verstand van heeft en die best voor een bosje bloemen je een keer helpen wil….

Extra bespaaradviezen

Naast verzekeringen kan je natuurlijk op nog veel meer vlakken besparen. Zoals gezegd is vergelijken een groot goed, zonder dat je meteen dingen vaarwel moet zeggen. Dus wat kan je nog meer vergelijken?

Even voor de volledigheid: verzekeringen dus. En niet alleen je zorgverzekering, maar ook al die andere verzekeringen. Vaak ligt de nadruk op de zorgverzekering, maar alle verzekeringen kunnen weleens onder de loep genomen worden!

Energiecontracten goed bekijken.

Lidmaatschap omroep: wil je de omroep steunen of was het ooit voor het zien van de programmering of het leuke blad? Bij willen ondersteunen is het natuurlijk geen optie om het stop te zetten, maar soms kan je ook goedkoper ondersteunen door alleen lid te zijn zonder extra’s. De programmering kan je op heel veel plekken gratis vinden. En lees je het blad ook echt?

Tijdschriften. Is er geen blad wat erop lijkt wat goedkoper is? Of kan je de artikelen ook niet gewoon (gratis!) online lezen?

De krant kan je ook alleen digitaal lezen. Dat is een stuk goedkoper dan de papieren versie er ook nog bij! En duurzamer…

Boodschappen, zowel in de supermarkt als supermarkten onderling vergelijken kan veel opleveren

Smartphone: sim only is een veel goedkopere optie! En ook daarin is vergelijken zeker aan te raden.

Feestje regelen voor de kinderen? Uit eten met het gezin? Aanbieders in horeca en dergelijke vergelijken is zeker ook een idee!

liefs Wil

Meer informatie

Bespaar geld en energie: 8 tips voor ouders met jonge gezinnen
Start 2023 met een nieuwe zorgverzekering!
5 manieren om direct geld te besparen
Hoe kun je duurzamer leven?
4 manieren om geld te besparen nu alles veel duurder wordt
Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Poliswijzer.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *