Een vreemde vogel in de klas vanaf nu gratis beschikbaar

Een vreemde vogel in de klas vanaf nu gratis beschikbaar

Een vreemde vogel in de klas. Zo heet het boek waaraan duizenden kinderen door heel Nederland in oktober en november hebben gewerkt en dat vanaf nu gratis beschikbaar is. Een vreemde vogel in de klas is onderdeel van Leesproject Stel je voor… van Uitgeverij Zwijsen en kwam tot stand in samenwerking met vier bekende kinderboekenauteurs. Terwijl zij de hoofdlijnen van het verhaal schreven, zorgden de kinderen voor input voor elk hoofdstuk. Zo zijn bijvoorbeeld de naam van de meester, de gebruikte straattaal én stukjes van de cover door de leerlingen bedacht.

In estafettevorm geschreven

Bijzonder aan het boek is ook dat het in estafettevorm is geschreven. Per hoofdstuk wisselt het niet alleen van auteur, maar ook van boeksoort. Zo is het eerste hoofdstuk door Frank van Pamelen geschreven als fictie, hoofdstuk twee is een strip van Rian Visser, in hoofdstuk drie heeft Monique van der Zanden gekozen voor de vorm toneellezen en het boek sluit af met een door Marco Kunst geschreven hoofdstuk fictie. Het is een beetje vreemd geworden, maar dat heb je al snel met vogels…

Cadeau voor alle kinderen

Als cadeautje in deze tijd waarin het meer dan ooit belangrijk is dat kinderen ook thuis blijven lezen, biedt Uitgeverij Zwijsen Een vreemde vogel in de klas als e-book gratis aan alle kinderen aan via zwijsen.nl/steljevoor.

lijn groen oudersenzo
Een vreemde vogel in de klas vanaf nu gratis beschikbaar

Kinderen met plezier aan het lezen krijgen

Het idee voor Leesproject Stel je voor… is bij Uitgeverij Zwijsen ontstaan vanwege de dalende leesvaardigheid van Nederlandse jongeren. Middelbare scholieren vinden lezen saai, een groot gedeelte van hen vindt het tijdverspilling en de meerderheid leest alleen als het moet. Ernstig! Want lezen is een belangrijke voorwaarde om volwaardig mee te kunnen doen in onze digitale maatschappij. Als je kinderen al op jongere leeftijd met plezier aan het lezen krijgt, zullen ze meer gaan lezen. En meer lezen doet béter lezen, waardoor het vliegwiel in werking gaat. Doel van Leesproject Stel je voor… is om een radertje te zijn, dat samen met goed leesonderwijs het wiel aan de gang krijgt.

Verspreid door heel Nederland

Met Leesproject Stel je voor… konden kinderen ervaren hoe leuk lezen kan zijn. In de lessen gingen leerlingen uit groep 4, 5 en 6 aan de slag met verhalen. Ze hebben geproefd aan de verschillende aspecten die samen een verhaal maken, er veel samen over gepraat, zelf onderdelen van een eigen verhaal geschreven én dus meegewerkt aan een boek dat echt is verschenen, als e-book én gedrukte variant. Voor het project hadden ruim 500 scholen verspreid door heel Nederland zich aangemeld met ruim 1700 klassen. Deze klassen ontvangen een fysiek exemplaar van Een vreemde vogel in de klas. Ook leerkrachten ontvangen het boek in gedrukte vorm, net als goede doelen die zich inzetten voor leesbevordering bij kinderen.

liefs Marion

Meer informatie

Instaproof
Roald Dahl dag. Een speciale dag voor een begaafd auteur.
Wegwijs in de voedingsjungle
Bakken met Jill

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *