De zomer is voorbij, hoe leuk kan de herfst zijn?

De zomer is weer voorbij, maar hoe leuk kan de herfst zijn?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben dol op de herfst. Ik vind de wisseling van de seizoenen heerlijk. De lente staat voor mij op nummer één, maar de herfst krijgt voor mij absoluut een tweede plek. Boven de winter en zelfs boven de zomer. Ik vind die frisse wind door mijn haar heerlijk en het steeds veranderende herfstdecor een genot om naar te kijken of doorheen te wandelen. Alsof je zomaar in een schilderij terecht bent gekomen.

Vandaag was ik toevallig even bij de HEMA voor wat knusse woonaccessoires. Laat de regen maar vallen, ik zoek de gezelligheid binnen!

Gezelligheid

Hoe heerlijk ik de zwoele zomeravonden ook vond, waarin we lang buiten konden blijven zitten, zo gezellig vind ik de avonden in de herfst, wanneer de wind zijn ruige lied laat klinken, de regen tegen de ramen slaat en binnen de geurkaarsjes de kamer niet alleen sfeervol verlichten, maar ook nog eens lekker laten ruiken. Dan kruip ik nog eens wat dichter tegen mijn lief, samen onder zo’n heerlijk zacht plaid. Hoe knus wil je het hebben? Daar heb je echt geen Netflix bij nodig, liever niet zelfs.

Bordspellen

De kids nog niet naar bed? Hoe leuk is het om met elkaar een spelletje te spelen, natuurlijk met een kop warme chocolademelk, want dat maakt de gezelligheid alleen nog maar completer. Er zijn zoveel leuke spellen te koop, voor (heel) klein tot (heel) oud. Het met elkaar spelen van een spel geeft zoveel plezier, warmte en gezelligheid. In de zomer is er wellicht niet veel van gekomen, maar juist in dit seizoen is alle gelegenheid om de knusheid binnen bij elkaar te vinden.

Knutselen

In de herfst zijn de mooiste decoraties voor in huis, gewoon buiten te vinden. Zomaar in het bos. Denk aan takken met prachtig gekleurde herfstbladeren in een mooie vaas, of een verzameling kastanjes, dennenappels en bladeren op een mooie herfstschaal.
Maar je kunt van al die herfstschatten ook van die leuke knutselwerkjes maken.Gezellig met elkaar aan de keukentafel. Laat die regen buiten maar vallen, binnen is het lekker warm.

lijn groen oudersenzo
De zomer is weer voorbij, maar hoe leuk kan de herfst zijn?

Buiten is nog steeds fijn

De herfst is echt niet alleen kommer en kwel, ook in de herfst vind je prachtige nazomerse dagen, vol zonneschijn. Hoe heerlijk om juist in dit seizoen door de bossen te lopen en je te laten verrassen door alle mooie kleuren. Genieten van de buitenlucht die een frisse wind laat waaien door al je gedachten, zodat er weer ruimte komt voor nieuwe ideeën. Zo inspirerend kan de herfst zijn. Voor mij betekent de herfst pure inspiratie voor al mijn schrijfsels.
En regent het toch? Ook dan kan je nog steeds naar buiten. Er is zoveel leuke regenkleding te koop en laten we eerlijk zijn, hoe leuk is het om samen in de plassen te springen? Dit zijn waardevolle momenten die je nooit meer vergeet. Ja, je zit onder de modder. Nou en?. Heeft die wasmachine tenminste straks ook weer een serieuze taak.

Lekkernijen tijdens de herfst

Aangezien de bikini’s toch weer even in de kast blijven en de tijd van wijde truien in het vizier komt, mag je best jezelf eens verwennen met een smakelijk en typisch herfstgerecht. Een heerlijke appeltaart uit de oven, waardoor je huis wordt gevangen in de geur van kaneel en warme appel. Als ik er nu al aan denk, proef ik hem al bijna in mijn mond. Uiteraard inclusief een dot slagroom. Ja, duh!
Of de ochtend beginnen met het aanbraden van stoofvlees en de rest van de dag zachtjes laten sudderen. Dat wordt smullen ’s avonds en als je het culinaire feest compleet wilt maken, eet je er van die heerlijke stoofpeertjes bij. Daar wordt iedereen toch blij van.

Feestdagen in zicht

En als ik je met bovenstaande niet heb kunnen overtuigen van het plezier van de herfst, denk dan aan de feestdagen die weer in zicht zijn. Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. De gezelligheid met elkaar, het plezier en vooral het samenzijn met de mensen waar je van houdt. Dat is toch een mooi vooruitzicht?

En uiteindelijk wordt het gewoon vanzelf weer uiteindelijk lente…

De HEMA heeft meer!

Bij HEMA kun je ook prima terecht voor knutselen, regenkleding en kinderspeelgoed. Vervelen en nat worden deze herfst is dus een keuze…!

liefs Marion

Meer informatie

De leuke kanten van de herfst!
Bereid je gezondheid goed voor op de herfst
7x Bezigheden voor de donkere dagen
De leukste herfstliedjes voor jong en oud

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door HEMA.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *