Weegschaal sterrenbeeld – Wat zegt dit over zijn karakter

Astrologische naamLibra
Periode24 september – 24 oktober
ElementLucht
TrefwoordVerbindende levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeelNieren, huid
PlaneetVenus

Je Weegschaalkindje is schattig om te zien met zijn regelmatige Venus-trekken. Hij is van nature welgemanierd en zal zich stijlvol gedragen. Niet vaak zal je hem met een rood hoofd van woede, gillend aantreffen, terwijl zijn benen en armen alle kanten op schoppen en slaan.

Je Weegschaaltje kan wat moeite hebben met kiezen. Als je hem bijvoorbeeld drie speelgoedjes aanbiedt, kan het zijn dat hij nergens mee gaat spelen. Niet omdat hij geen zin heeft, maar gewoon omdat hij niet weet met welk speelgoedje hij het eerst gaat spelen. Een groot dilemma voor hem. Zou je de speelgoedjes bijvoorbeeld om de tien minuten aanbieden, dan is je kindje helemaal blij. Geef hem dus liever geen keuze, want hij kan er niet mee omgaan. Wanneer je echter de keuzes vóór hem maakt, gaat het prima.

Geef hem de tijd

Wanneer hij toch ergens een beslissing over moet nemen, haast hem dan vooral niet. Geef hem de tijd er rustig over na te denken. Je kunt hem natuurlijk een beetje helpen bij de keuze, maar doe dat rustig, blijf kalm en zet vooral geen harde stem op. Doe je dit wel, dan is hij helemaal van slag, hij weet het helemaal niet meer en moet weer vanaf het begin met denken beginnen… Wanneer je rustig zegt: “Sander, laten we vandaag beginnen met je aardappels.”, gaat het prima. Wat hij nog leuker zal vinden; zing de woorden voor hem! Zo bereik je twee vliegen in één klap. Het dilemma is opgelost en er hangt een gezellige sfeer.

Weegschaal staat voor balans en wil graag alle kanten van iets bekijken en belichten. Ze nemen de tijd voor beslissingen, maar als ze een beslissing nemen is deze definitief. Een Weegschaal heeft een hekel aan conflicten en gaan liever voor de compromis. Ze hechten waarde aan schoonheid en kunnen slecht tegen onrechtvaardigheid. Ze voelen vaak goed aan wat er in anderen omgaat.

De sterrenbeelden

Sterrenbeeld ram
Ram
Sterrenbeeld stier
Stier
Sterrenbeeld tweeling
Tweeling
Sterrenbeeld kreeft
Kreeft
Sterrenbeeld leeuw
Leeuw
Sterrenbeeld maagd
Maagd
Sterrenbeeld weegschaal
Weegschaal
Sterrenbeeld schorpioen
Schorpioen
Sterrenbeeld boogschutter
Boogschutter
steenbok
Steenbok
waterman
Waterman
vissen
Vissen
liefs Marion

Meer informatie

Het sterrenbeeld van je kind, wat zegt het over zijn karakter?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Zonneklaar van Linda Goodman
Astrologie
Mind Body & Spirit
© foto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *