Ram als sterrenbeeld – Wat zegt dit over zijn karakter?

Sterrenbeeld Ram
lijn groen oudersenzo
Astrologische naam Aries
Periode 21 maart – 21 april
Element Vuur
Trefwoord Omstuimige levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeel Hoofd
Planeet Mars

Ram is een vuurteken, vol enthousiasme en altijd in de weer. Het Ramkindje is graag de baas en hij maakt de dingen graag helder. Als hij iets niet lust, spuugt hij het gelijk uit of – nog erger – kiepert zijn bordje eten met een mooie boog van zijn stoel af.
Je Ramkindje is een snelle leerling en hij zal waarschijnlijk sneller leren lopen en praten, dan andere kinderen.

Een Ramkindje is typisch een kindje dat graag bezig is, liever overactief dan verveeld. Hij houdt niet van gezag. Het woord “Nee” zal voor hem het startsignaal zijn, te laten zien dat hij het hier níet mee eens is. Bij de opvoeding van een Ramkindje zal ‘Discipline’ hoog bovenaan het prioriteitenlijstje moeten staan. Zo niet, dan is er één baas in huis en jij bent dat zeer zeker niet. Zeg ook niet zomaar alleen ‘Nee’ maar leg hem rustig uit waarom je dit zegt. Een Ramkindje heeft wat vaker ongelukjes dan andere kindjes. Hij lijkt wel een magneet die alles wat gevaarlijk is naar zich toetrekt en het kan niet uitblijven dat het vaak mis gaat. Bij hem moet je dus nóg beter opletten met rondslingerende gevaarlijke voorwerpen, want gegarandeerd dat hij er mee aan de slag gaat.

Hartelijk, spontaan en liefderijk

Oudere ramkindjes zijn doorgaans hartelijk, spontaan en liefderijk, maar geduld is niet zijn sterkste eigenschap. Daarbij kan hij ook ontzettend onredelijk zijn als hij zijn zin niet krijgt. Gelukkig blijft hij niet lang mokken en loopt hij weer snel met een grote glimlach rond zijn lippen, rond.
De Rampeuter kan wel goed zijn speelgoed delen, maar als er iets niet gaat zoals hij het wil, dan kun je een explosie verwachten.

Rammen zijn geboren leiders. Ze zijn begripvol en dapper en volgen niet graag bevelen op. Maar ze kunnen ze zelf prima geven. Een Ram is zelfverzekerd maar ook wat egocentrisch. Ze zijn opvliegend gevat en optimistisch. Tedere gevoelens en rationele bezwaren worden krachtig onderdrukt, de Ram start meestal te vroeg maar vol enthousiasme, om dan dikwijls zijn doel voorbij te schieten.

De sterrenbeelden

Sterrenbeeld ram
Ram
Sterrenbeeld stier
Stier
Sterrenbeeld tweeling
Tweeling
Sterrenbeeld kreeft
Kreeft
Sterrenbeeld leeuw
Leeuw
Sterrenbeeld maagd
Maagd
Sterrenbeeld weegschaal
Weegschaal
Sterrenbeeld schorpioen
Schorpioen
Sterrenbeeld boogschutter
Boogschutter
steenbok
Steenbok
waterman
Waterman
vissen
Vissen
liefs Marion

Meer informatie

Het sterrenbeeld van je kind, wat zegt het over zijn karakter?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Zonneklaar van Linda Goodman
Astrologie
Mind Body & Spirit
© foto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *