Steenbok sterrenbeeld – Wat zegt dit over zijn karakter?

Astrologische naamCapricornus
Periode22 december – 21 januari
ElementAarde
TrefwoordEigenzinnige levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeelKnie(banden), huid
PlaneetSaturnus

Je kleine Steenbokje beschikt over een wonderlijke rijpheid die je soms een onzeker gevoel kan geven. Hij kan je op bepaalde momenten ernstig aankijken met een blik van ”Doe toch even lekker normaal”. Ouders van Steenbokjes stoppen daarom wat sneller met de babytaal, want soms zegt een blik meer dan 1000 woorden.

Steenbokkinderen hebben een sterke wil en weten al snel wat ze precies willen. Als hij niet zijn zin krijgt, zal hij niet zo snel in een woedeaanval ontploffen, maar aan zijn houding zul je duidelijk merken dat hij het er niet mee eens is.
Steenbokjes zijn realistisch en zullen niet snel wegdromen over onbereikbare doelen. Hij is doelbewust en het lijkt wel alsof alles zorgvuldig is uitgekiend wat hij doet.

In opstand komen

Bij een onbelangrijke ‘nee’ van jouw kant, zal hij niet veel laten blijken, maar als deze ‘nee’ over iets belangrijks gaat neemt hij er geen genoegen mee. Hij zal waarschijnlijk niet in opstand komen, maar hij wacht zijn tijd af om toe te slaan. Want zijn zin zal hij krijgen! Nu of dan!

Steenbokjes houden erg van regelmaat. Vaste tijden voor voeding en potjes kunnen ze erg waarderen, hij wijkt er ook liever niet vanaf. Je kleine Steenbok houdt wat minder van kattenkwaad en boevenstreken dan andere kinderen en zolang ze klein zijn, zijn ze graag thuis, tussen volwassenen. Zelfs veel liever dan dat hij buiten moet spelen met leeftijdsgenootjes.

Een Steenbok heeft een serieus en sterk karakter. Ze zullen proberen de top te bereiken zodat ze kunnen genieten van roem, succes, prestige en geld. Tijdens die weg kan hij nog wel eens op tenen gaan staan, maar volgens de Steenbok hoort dit er nou eenmaal bij.

De sterrenbeelden

Sterrenbeeld ram
Ram
Sterrenbeeld stier
Stier
Sterrenbeeld tweeling
Tweeling
Sterrenbeeld kreeft
Kreeft
Sterrenbeeld leeuw
Leeuw
Sterrenbeeld maagd
Maagd
Sterrenbeeld weegschaal
Weegschaal
Sterrenbeeld schorpioen
Schorpioen
Sterrenbeeld boogschutter
Boogschutter
steenbok
Steenbok
waterman
Waterman
vissen
Vissen
liefs Marion

Meer informatie

Het sterrenbeeld van je kind, wat zegt het over zijn karakter?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Zonneklaar van Linda Goodman
Astrologie
Mind Body & Spirit
© foto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *