7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan

7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan

Op het gebied van interieur en binnenhuisarchitectuur zijn er vele trends. Daardoor is het nog wel eens lastig om door de bomen het bos te zien. Moet je nu voor een leren bank gaan, of juist voor zo’n exemplaar van ribstof? En schaf je een glazen eettafel aan of kun je beter een houten eettafel kopen? Waar je ook voor kiest: laat houten meubilair de basis zijn. We geven je graag 7 steengoede redenen om voor houten meubilair te gaan.

#1: Het gaat samen met (bijna) elke stijl

Houten eettafels, houten stoelen, houten kasten: we zien ze niet zonder reden terug in verschillende interieurstijlen. Houten meubilair gaat samen met nagenoeg elke stijl. In het industriële interieur zien we niet zelden stoere eettafels van ruw hout terug. Ga je voor een klassieke look? Een teakhouten of kersenhouten eettafel laat je interieur fantastisch uitkomen. Ook in het Scandinavische interieur zien we (blank) hout veelvuldig terug. Zelfs het strakste interieur vraagt om minstens één houten meubelstuk.

#2: Het is duurzaam

Houten meubels zijn nauwelijks stuk te krijgen. Dan gaan we er wel even van uit dat je kiest voor hout, en niet voor spaanplaat met een houtlook. Kleine kinderen in huis? Een houten eettafel met een stel houten stoelen is makkelijk schoon te houden en je kunt er jarenlang van genieten.

#3: Het is makkelijk schoon te houden

Met een glazen salon- of eettafel blijf je maar poetsen. En toch lijkt-ie nooit écht blinkend schoon te worden. En als je het dan eens voor elkaar krijgt om je glazen meubilair te laten stralen als in een Glassexreclame, zitten er binnen no-time weer vettige afdrukjes van kindervingers op. Op hout zie je niet elke oneffenheid zitten. Bovendien laat houten meubilair zich prima schoonmaken, dus doe er je voordeel mee.

lijn groen oudersenzo
7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan

#4: Het staat gezellig

Houten meubilair staat gezellig, natuurlijk en uitnodigend. Denk maar eens aan elke film of serie waarin een familie of vriendengroep gezellig bij elkaar kwam om te eten. Dat deden ze dan altijd aan een houten eettafel, en niet aan een van glas met hoogglans witte poten. Wil je jouw strakke interieur wat meer tot leven toveren? Kies dan voor een houten eettafel, een salontafel van teakhout of een mooie houten kast.

#5: Er zit een verhaal aan vast

Omdat houten meubilair niet snel stuk gaat, zijn sommige houten meubelstukken al heel oud. Denk aan die buffetkast van je overgrootmoeder, of aan die houten eettafel die je toen op de kop tikte in die vintage meubelzaak. Aan sommige houten meubels zit dus een heel bijzonder of intrigerend verhaal. En zeg nu zelf: dat geeft je hele inrichting toch meer ziel?

#6: Het heeft een romantische uitstraling

Neem eens een kijkje in zo’n oud, romantisch kasteel. Het zal je zeker opvallen dat veel meubels daar van hout zijn gemaakt. Kies je thuis voor houten meubilair? Dan geef je je woon- of slaapkamer ook zo’n romantisch tintje.

#7: Houten meubels zijn tijdloos

Geloof ons nu maar: die kitscherige glazen eettafel met hoogglans poten raakt (tenzij je op een woonwagenkamp woont) ooit uit de mode. Hout is daarentegen tijdloos. Houten meubels kunnen altijd. Of je nu een VT Wonen magazine van 10 jaar geleden openslaat of moderne interieurinspiratie opdoet op Pinterest: in menig interieur is wel hout terug te vinden. Een houten eettafel hoef je in ieder geval niet over 5 jaar in te ruilen voor een ander exemplaar. Het is dus een verstandige investering.

Maar let op…

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en ben je al houten meubels aan het bestellen bij de eerste de beste online meubeldealer? Fantastisch, maar wacht even. Kijk namelijk eerst goed welke houten meubelstukken goed bij jouw interieur passen. Heb je een kersenhouten vloer of juist eiken laminaat of parket? Dat vraagt beide om een eettafel of kast van een heel ander soort hout. Sommige houtsoorten “vloeken” namelijk met elkaar.

De tijd dat al je een tv-meubel, eettafel, salontafel en buffetkast in dezelfde grenen stijl moest hebben is gelukkig al lang en breed voorbij. Je kunt meubels van verschillende soorten hout prima met elkaar combineren. Kijk alleen wel even of het goed past bij je vloer en je deuren bijvoorbeeld. We wensen je alvast veel shopplezier!

Liefs Amber

Meer informatie

Zo creëer je een gezellige woonkamer voor het hele gezin
Dit zijn de zeven inspirerende keukentrends voor 2022!
Verander je saaie witte muren in een levendig design! Wat zijn de mogelijkheden?
Hippe zitzakken!
Woonkamer decoratie – Een schilderij aan de muur
Schuifdeur inspiratie: Ontdek deze veelzijdige deur
Kleur in het kinderinterieur
Van babykamer naar peuterkamer
Inrichting van de kinderkamer – Misschien met Sebra?
Een tafel kopen, waar let je op?
Hoe maak je een kindvriendelijke woonkamer?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

#ad Deze blog wordt je aangeboden door Robuustetafels.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *