De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online

De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online

Ook voor peuters en kleuters is de wereld klein geworden. In de bioscoop of klas samen mooie films kijken, is er even niet meer bij. Taartrovers biedt ouders en jonge kinderen daarom een mooie ontdekkingsreis in huis. Op het gratis online platform Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten voor iedereen. Het online programma op www.taartrovers.nl is zo voor iedereen toegankelijk.

Taartrovers

Taartrovers, bekend van onder meer het jaarlijkse Taartrovers Film Festival, selecteerde voor Taartrovers Thuis een aantal bijzondere korte films. Het zijn films die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. De kinderen kijken mee, gaan op onderzoek en spelen met hun verbeelding. Want zo verander je je eigen huis, tuin of balkon in de wereld waarin je wilt spelen. Regelmatig verschijnen nieuwe korte films met activiteiten voor peuters en kleuters op Taartrovers Thuis, zodat zij steeds opnieuw kunnen spelen, ontdekken en ervaren. Iedere dinsdag en donderdag wordt een nieuwe film met activiteiten aan het programma toegevoegd.

lijn donker geel oudersenzo
De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online
lijn donker geel oudersenzo

Zelf aan de slag met Taartrovers

Juist in deze tijd vindt Taartrovers het belangrijk om de mooie films met de daaraan verbonden creatieve, uitdagende, onderzoekende en inspirerende activiteiten te delen. Taartrovers ontwikkelt deze activiteiten zelf. De activiteiten zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor online gebruik thuis. Ouders en kinderen kunnen thuis zelf aan de slag met Taartrovers. Natuurlijk mogen ook leerkrachten de films en activiteiten als onderdeel van hun online lessen gebruiken.

Imagiaire wereld

Christiaan Franken is vader van Féline (4):

“De COVID19 pandemie beperkt het dagelijks leven en brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Het is prachtig om te zien hoe culturele instellingen innovatieve concepten voortbrengen die jonge kinderen stimuleren in ontwikkeling en blijvend verbinden met kunst en cultuur. Taartrovers onderscheidt zich in dit landschap, het programma begeleidt mijn dochter in het scheppen van haar eigen imaginaire wereld en het voeden van verbeeldingskracht”

De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online

Het programma

Elke aflevering van Taartrovers Thuis begint met het kijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt. Maar het blijft niet bij kijken: duik samen met Taartrovers in de film en doe mee. Bij iedere aflevering is voor ouders en leerkrachten een handleiding van de activiteit te vinden die hoort bij de film. In de audio opnamen worden de kinderen meegenomen in wat zij zagen en wat zij nu zelf kunnen doen. Taartrovers Thuis vind je op de website van Taartrovers.

Over Taartrovers

Bij Taartrovers ontdekken jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van film en verbeelding. Kleine kinderen zijn grote onderzoekers. Ze gebruiken het liefst al hun zintuigen. Onze programma’s bestaan uit kunstzinnige filmvoorstellingen en interactieve installaties. Zo scheppen we een imaginaire wereld en voeden we de verbeeldingskracht. Taartrovers laat kinderen onderzoeken, spelen, maken en ontdekken. Op deze manier kunnen ze vormgeven aan hun gevoelens, beelden en verhalen. Hierdoor groeit hun zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde, een mooie basis voor het leven. Het is onze missie om spel met film, kunst en verbeelding onderdeel te maken van het leven van jonge kinderen op álle plekken in de samenleving. Nu dat even niet in het theater of op school kan, komt Taartrovers graag bij de kinderen thuis.

Liefs Marion

Meer informatie

Jumbo doneert 4.000 Ik Leer spellen aan gezinnen met weinig rondkomen
Hulpverleners geven aan dat er thuis onvoldoende wordt gelezen
SchoolTV Thuis top 10
Themapagina: Corona – COVID-19
Schooltv-programmering op NPO Zappelin extra
Educatief overleven met de kids!
Dag van het kinderboek
Hey Reader! Kinderboekenclub
Niet meer naar buiten? Maak het binnen gezellig met elkaar!

Bronvermelding

© Foto’s: Almicheal Fraay

lijn oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *