Geniet deze zomer van een gezinsvakantie in Italië 

Heb jij je vakantie voor de komende zomermaanden nog niet geboekt? Kies voor het kamperen op een camping in Italië. Neem je eigen tent mee, hang de caravan achter de auto of huur een vooraf ingerichte tent. Glamping, een samenvoeging van glamorous camping, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet voor niets, daar je de vrijheid van een camping combineert met het gemak van een ingerichte accommodatie. Je hoeft zelf nauwelijks spullen in te pakken en mee te nemen! Er zijn verschillende redenen die Italië tot het ideale vakantieland maken voor gezinnen met kinderen.

Geniet deze zomer van een gezinsvakantie in Italië 

Fijne campings, mooi weer en lekker eten 

Italië biedt zeker in de zomermaanden een grote kans op mooi weer. Soms zelf iets té mooi weer, als de temperaturen oplopen tot ver boven de 30 graden Celsius. Om ook op dergelijke dagen van het mooie weer te kunnen genieten, loont het om bijvoorbeeld een verblijf op een camping aan het Gardameer te overwegen. Zo heb je altijd een plek om af te koelen. Daar komt nog bij dat er rondom het Gardameer ontzettend veel te beleven valt. Maak mooie wandelingen, neem de fiets mee of kies voor het struinen door de diverse knusse dorpjes die je rond het meer vindt. Vergeet niet de tijd te nemen voor een ontspannen kopje Italiaanse koffie op het lokale terras. 

Campings met een animatieprogramma en zwembad 

In het Zuid-Europese land vind je een groot aantal typische familiecampings. Het zijn campings met een uitgebreid (soms Nederlandstalig) animatieprogramma voor de kinderen. In veel gevallen worden er activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen aangeboden door de dag heen. Daarnaast hebben veel van deze Italiaanse familiecampings een groot zwembad, diverse speelterreinen en bijvoorbeeld een sportveld voor oudere kids. Het maakt dat je als ouders alle gelegenheid hebt om tot rust te komen na een periode van hard werken. Terwijl de kinderen zich elders op de camping vermaken, hebben jullie de tijd voor een goed boek, een fietstocht of andere vormen van ontspanning. 

Agriturismo, glamping en chalets 

Je hebt bij een gezinsvakantie naar Italië keuze uit een breed scala aan accommodaties. Zo kies je tussen het eerder genoemde glamping, een chalet op een camping en bijvoorbeeld agriturismo. Ben jij al bekend met die laatste vorm? Het gaat hierbij om boerenbedrijven waar kamers en appartementen te huur worden aangeboden aan toeristen. Het is er vaak minder groots opgezet dan op familiecampings, maar biedt je een leuke ervaring voor een paar nachten! 

liefs Marion

Meer informatie

Waar denk je aan bij op vakantie gaan?
Op vakantie met je baby
Kampeer checklist. Dit mag je niet vergeten in te pakken.

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog betreft een samenwerking.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *