Is een campervakantie geschikt voor kids?

Is een campervakantie geschikt voor kids?

Een campervakantie in Europa of intercontinentaal staat bij veel Nederlanders hoog op het verlanglijstje. Camperreisorganisatie Travelhome verwacht zelfs dat vanwege Covid-19 de belangstelling de komende jaren alleen maar groter gaat worden. Mede door het feit dat je je accommodatie, douche, toilet, ontbijt-, lunch- en avondeten-tafel niet met anderen hoeft te delen.

Campervakantie geschikt voor kids?

Een van de meest gestelde vragen die de reisorganisatie krijgt is of het geschikt is voor – kleine – kinderen. ‘Je kunt je kinderen geen groter plezier doen dan ze op een campervakantie te trakteren. Wel is het belangrijk dat je met een aantal overwegingen rekening houdt. Ontegenzeglijk voordeel ten opzichte van een hotelvakantie is dat je alles bij de hand hebt. Bed, toilet, douche, keuken en – afhankelijk van het gehuurde campermodel – een zee aan opbergruimte. Uiteraard is een campervakantie in bijvoorbeeld Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland de ultieme camperbelevenis. Maar voor wie een eerste campertrip met kinderen overweegt, is bestemming Europa een ideale try-out.

Europa-aanbod

De afgelopen jaren heeft Travelhome haar Europa-aanbod geleidelijk aan uitgebreid met als laatste toevoeging Italië en Zwitserland. In Italië kan je campervakantie beginnen in Rome, Milaan, Pisa, Bologna, Catania (Sardinië) of  Cagliari (Sardinië). Het volledige Europa-aanbod omvat Bulgarije, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Rusland, Engeland, Zweden en Zwitserland.

lijn groen oudersenzo
Is een campervakantie geschikt voor kids?

Voordelen

Voortdurend overnachten in verschillende hotels kan kinderen onrustig maken, met je eigen huis op wielen slapen ze de gehele vakantie in hun eigen vaste bed. Wanneer ze in het alkoofbed slapen kun je een veiligheidsnetje of bedrail bevestigen. Iedere avond en ochtend de koffers inpakken is verleden tijd, en omdat de grotere campermodellen over zeer veel bagage- en opbergruimte beschikken, kun je redelijk veel speelgoed maar ook kinderfietsen meenemen. Wanneer de kids vroeg naar bed gaan, kunnen pa en ma buiten bij een kampvuurtje borrelen en een boek lezen.

Alles bij de hand

Schijnt de zon, dan speelt het vertier zich buiten de camper af. Mocht het eens regenen, dan zit je lekker droog en beschut in de camper of onder een luifel met alles bij de hand. Van een pleister tot en met een kinderfiets, speelgoed tot en met koel bier en wijn, de camper fungeert letterlijk als een vakantiehuis op wielen. Dus het is erg makkelijk om hetzelfde eet, drink en slaapschema voor de kleintjes aan te houden. Met ruim 8100 campings in Europa ben je nooit ver weg van een camperplaats, een mooi plekje op een camping of ga eens vrij overnachten, dat in verschillende landen waaronder Duitsland, Schotland, Ierland, Frankrijk en Engeland. Het merendeel van de kampeerplaatsen en campings bieden loosplaatsen voor je afvalwater van keuken, (chemisch)toilet en douche.

Let op rijafstanden

Hou er rekening mee dat reizen per camper wat langzamer gaat dan een auto dus voorkom dat je iedere dag enorme afstanden gaat afleggen, sowieso een van de grootste fouten die veel camperaars maken. Kinderen kunnen tijdens het rijden op een bank – of in hun eigen meegebrachte kinderzitje -aan een tafel zitten, een spelletje spelen of een filmpje kijken. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is de camper ideaal want niemand anders dan je eigen gezin maakt gebruik van de keuken en sanitaire faciliteiten.

Met eigen auto, vliegen of per trein

Men kan met de eigen auto naar een stad in Europa rijden om de camper op te halen of per vliegtuig afreizen. Ook kan men bij Travelhome nu voor verschillende bestemmingen een treinkaartje boeken.

liefs Marion

Meer informatie

Op zomerkamp? Dit mag je niet vergeten in te pakken!
Waarom naar recreatiepark De Leistert in Limburg?
De beste tips om te kamperen met kinderen
Kampeer checklist. Dit mag je niet vergeten in te pakken.
Recreatiepark De Leistert voor een supervakantie
Zorgeloos op vakantie met jonge kinderen
Voor het eerst alleen op vakantie
5x Leuke vakantieparken in Nederland om te genieten met het gezin
Caravan kopen? Ga je voor nieuw of tweedehands?
Drie tips voor een super leuke vakantie in eigen land!
Vakantie in eigen land. Wat zijn de leukste parken?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.