Zorgeloos op vakantie met jonge kinderen

Heerlijk, het is weer bijna vakantietijd. Misschien droom je alweer over de heerlijke uurtjes in de zon, genieten op een terrasje en even helemaal niets hoeven. Maar ja, de realiteit is ‘kleine kinderen die om aandacht vragen en echt niet uren op een terrasje gaan zitten’! Erg? Welnee: het genieten met je kinderen maakt het dubbel en dwars waard en dat kan zeker ook op een manier die aansluit bij jouw favoriete manier van vakantie vieren!

Zorgeloos op vakantie met jonge kinderen

Als de kinderen genieten…

Het is zo’n standaarduitdrukking: als de kinderen genieten, geniet je zelf ook. Maar het is wél waar. Als zij zoet zitten te spelen, geniet je zelf ook. Van de kinderen en oké, ook van de rust die het geeft. Dus is het zaak om een leuke vakantie te boeken, die zeker voor je kinderen het einde zijn. Een leuk zwembad om uren in te spetteren, een superspeeltuin en misschien wel een lief kinderboerderijtje. Zo is er altijd wel iets te doen in de buurt en hoef je niet eerst uren onderweg te zijn om eindelijk de kids te kunnen vermaken!

Ook voor pap en mam mag het leuk zijn…

Tja, dan hebben de kinderen het naar hun zin en jij dus ook, maar een beetje meer dan dat mag ook wel. Zelf een heerlijk vakantiegevoel krijgen is nog dichterbij als je ook voor jezelf leuke extraatjes regelt. Wat dacht je van een all-inclusive vakantie waarbij alles is geregeld en je vakantie onbezorgd is! Zo kun je rustig een wijntje drinken, zonnen of naar de sauna terwijl de kinderen genieten van de kinderclub…

Een goede voorbereiding scheelt veel stress!

Dus: bereid je goed voor op een vakantie met kleine kinderen! Blader eens door ouderwetse reisgidsen, surf over het wereldwijde web en lees ook eens de reviews. Zo krijg je al een beetje meer beeld, want uiteraard zegt ieder park of hotel dat ze het leukste zijn. En denk niet alleen aan de vakantie aldaar, maar ook aan de reis er naartoe. Als de kinderen eerst drie dagen in een snikhete auto moeten zitten, dan zijn ze vast niet meer te genieten… En wees eerlijk: jij ook niet. Wil je toch graag verder weg, zoek eens op reismogelijkheden die dan een betere optie zijn. De trein, een grote boot (weer een unieke belevenis voor je kind!) of het vliegtuig, soms is dat simpelweg beter te doen. Of plan na iedere dag rijden een dag rust in op een leuke plek! Zo wordt de reis een onderdeel van de vakantie… en is het een stuk beter te doen.

Hittegolf of slecht weer

Met kinderen ben je misschien nog wel iets afhankelijker van het weer. Het liefste zou je natuurlijk de hele dag buiten bezig willen zijn. Maar ja: soms regent het of stormt het zelfs. Maar ook daar kan je je goed op voorbereiden. Dankzij ons alom geprezen internet kan je immers thuis al kijken wat er allemaal te doen is. Zorg dat je een lijstje aanlegt met leuke activiteiten die je zou kunnen doen. Verzamel op dit lijstje ook dingen die je kan doen bij slecht weer! Binnenspeeltuinen, leuke kindermusea, binnenzwembaden, midgetgolfen binnen of een leuk kinderrestaurant, bijvoorbeeld. Dat scheelt jou weer kopzorgen tijdens een natte periode in je vakantie… Of het tegenovergestelde gebeurt en het is buiten gewoon te heet om iets te doen. Klinkt een stuk beter, dat geef ik toe, maar soms is het alleen maar vervelender omdat iedereen van een hittegolf uit zijn doen kan zijn. Natuurlijk kan je ook nu voor de binnen activiteiten kiezen. En doe alles gewoon een tandje langzamer. Let wel goed op dat je kind, en zeker als je nog hele jonge kinderen hebt, het niet te heet krijgen en dat ze voldoende drinken.

Camping of bungalowpark?

Welk soort accommodatie je kiest is uiteraard helemaal afhankelijk van jouw wensen! Een lekker compleet bungalowpark, met je eigen huisje en dus helemaal je eigen ‘wereldje’: vind je dat zelf heerlijk, dan is het zeker een droom van een vakantie. Allerlei voorzieningen zijn er voor de kinderen en ook voor jou is er vaak veel leuks te doen. Een kinderclub, regelmatig een zwembad (van subtropisch tot een ieniemienie gevalletje), een animatieteam, noem maar op. En zeker bij grotere parken is het een soort paradijsje waar je niet alleen huisjes, maar ook restaurants en winkeltjes vindt. Het is mij weleens overkomen hoor, dat we onze auto pas weer pakten toen we weer naar huis gingen! Ook campings kunnen heel groots zijn in dit opzicht. Vaak zijn kinderen bij kamperen nog vrijer en wordt er al snel met de buurkinderen gespeeld. Leuk voor hen én voor jou kunnen die extra contacten ook juist een extra leuke bijkomstigheid zijn. Gezellig voor de tent je bakkie koffie drinken, terwijl de kinderen van het hele veld met elkaar aan het spelen zijn. Heerlijk toch? Geniet je meer van ‘lekker knus’? Denk dan eens aan een camping op een boerderij! Dieren en kinderen zijn gewoon een heerlijke combinatie.

Hotels

Nog meer luxe vind je in een hotel. Het eten wordt verzorgd en je hebt zelf echt totaal geen omkijken naar huishoudelijke zaken. Kies dan wel voor een echt kinderhotel, zodat ook hier alles is ingesteld op kinderen. Een familiekamer, zodat de kinderen gewoon lekker bij jou kunnen slapen, bijvoorbeeld, maar ook het personeel zal niet boos naar de kinderen kijken als ze langs hen heen hollen. Het is immers gericht op kinderen! Ook bij deze hotels zijn er heel veel voorzieningen en leuke animatieteams.

Dus op naar de vakantie!

Dus niet langer getreuzeld. Ja hoor, zie je zelf maar lekker zitten met een drankje op een terrasje. Dat je dan niet uitkijkt over een bountystrand of een drukbezochte winkelstraat: nou en? Je kijkt uit over een speelweide, waar die heerlijke kinderen van je zichzelf ontzettend vermaken. Zeg nou zelf: daar kan toch niks tegenop?

Fijne vakantie!

liefs Wil

Meer informatie

Op vakantie met je baby
Er even tussenuit, maar waar kun je heen met de hond?
Siblu Villages – Camping Les Charmettes in Frankrijk
Vliegreis met kinderen
Is een campervakantie geschikt voor kids?
Wat moet er allemaal in de koffer?
Vakantie 2021: Het ultieme buitenleven in je eigen tuin

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Corendon.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *