Kennisgeving: Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is!

Kennisgeving: Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is

Eindelijk is het dan zover. En dan zit je gebonden aan één bezoeker per dag. Dat geeft je natuurlijk wel heerlijk de kans om als nieuwe ouders of samen met de andere kinderen te wennen aan de nieuwe situatie. Toch wil je het van de daken schreeuwen… en dat kan ook. Misschien niet aan de hele wereld maar wel een kennisgeving aan iedereen die jij daarvoor uitzoekt.

Geboortekaartjes

Als eerste stuur je nu nog wat meer geboortekaartjes. Want voor iedereen is het leuk om post te krijgen en jullie goede nieuws geeft mensen weer een extra zonnige dag. Daarnaast zorgt het ervoor dat je zelf waarschijnlijk nog meer kaartjes gaat krijgen. En dat is extra fijn nu je bijna geen bezoek kunt ontvangen. Denk dus ook aan je collega’s die nu geen kaartje op de afdeling krijgen. En je sportvrienden bijvoorbeeld. Denk je dat veel kaartjes sturen een hele grote kostenpost is? Weet dan dat er ook goedkope geboortekaartjes zijn. En dat je bij sommige leveranciers enveloppen gratis krijgt. Zo hou je de kosten weer wat in de hand.

Geboortekaartjes zijn er in alle soorten en maten waardoor je precies dat kaartje kunt vinden dat bij jullie past. En je kunt ze gewoon online bestellen; bij de GeboortekaartenWinkel bijvoorbeeld. Daar heb je niet alleen heel veel keuze, maar kunt je ook vooraf een proefdruk laten maken. Zo weet je zeker dat je kaartje ok echt zo is. En je kan ervoor kiezen om een luxe tintje toe te voegen door extra mooie papiersoorten te kiezen. Denk maar eens aan parelmoer of zijdeglans of een prachtig linneneffect.

lijn groen oudersenzo
Kennisgeving: Zo laat je de hele wereld weten dat je kleintje geboren is

Online je baby showen

Uiteraard wil je wel heel graag je kleintje showen aan vrienden en familie. En uiteraard kan niets de gewone bezoekjes vervangen maar deze tips geven je wel een goed alternatief. Een online feestje vraagt wel wat meer organisatie dan de gewone bezoekjes dus misschien kun je je moeder, schoonmoeder of je beste vriendin vragen je een handje te helpen. Want die ene bezoeker mag natuurlijk nog wel.

Maak een goede en heldere uitnodiging en zorg dat je de link voor het online inbellen op tijd en duidelijk verstuurt. Zorg voor jezelf voor een extra groot beeldscherm (of laat dat door de hulptroepen doen) en/of sluit de computer aan op de tv. Zo kun jij er heerlijk relaxed bij zitten en iedereen goed zien. Zorg dat de babyversieringen bij jou ook goed in beeld hangen. Wel zo leuk voor de anderen.

Tip

Vraag iedereen een wens op te schrijven voor je kindje. Deze kun je in het echt of per mail laten versturen maar je kunt het ook laten voorlezen en opnemen. Leuk voor later. Bedenk maar een hoe bijzonder dat voor je kindje is om zo’n speciale video later terug te zien.

Heb je de datum besloten, bedenk dan welk tijdstip voor jou en je kindje handig is. Hou daarbij rekening met het voedingsschema of zorg dat iemand anders het flesje geeft of je kleintje verschoont. Want een gestreste mama is niet zo fijn natuurlijk.

Laat iedereen vooraf ook duidelijk weten wat jij verwacht. Bedenk daarbij dat het jullie feestje is. Wil je met familie gewoon alleen even bijpraten en je kleintje showen of wil je met vriendinnen ook spelletjes en dergelijke doen zoals bij een babyshower?

liefs Marion

Meer informatie

Geboortegedichtjes, een liefdevolle toevoeging op het geboortekaartje
Geboortekaartjes: omdat het ook makkelijk kan!
De trends bij geboortekaartjes. Wat gaan we dit jaar doen?
Geboortekaartjes thema trends 2021
Online geboortekaartjes, hoe makkelijk is dat?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Geboortekaartenwinkel.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *