Op zomerkamp? Dit mag je niet vergeten in te pakken!

Op zomerkamp? Dit mag je niet vergeten in te pakken!

Op zomerkamp gaan: jouw puber vindt het vast leuk. Of het nu met de voetbal, de scouting of gewoon met een kampeervereniging is. Even een paar dagen of een week (of langer?) op vakantie, zonder je ouders. Lekker gek doen met vrienden of misschien is hij wel een soort leiding over jongere leden van de vereniging. Hoe dan ook: wat geef je je puber nu eigenlijk allemaal mee als hij op kamp gaat?

Medicatie

Om maar meteen met het belangrijkste te beginnen: vergeet vooral de benodigde medicatie niet mee te geven! En ook al weet je puber waarschijnlijk heel goed wanneer hij dit moet nemen en hoeveel: geef het wel ook door aan de leiding!

ID en zorgpas

Ook iets wat je niet vergeten moet: is je kind 14 of ouder, dan moet het zich kunnen legitimeren! Vergeet dus niet dat hij zijn ID-pas mee moet nemen. Zijn zorgpas meegeven kan ook slim zijn.

Beschermende artikelen

Uiteraard hoop je dat de zon schijnt. Dus zorg je ervoor dat er zonnebrand in de koffer of sporttas van je puber zit. Maar vergeet ook de after sun niet! Een middel die teken en muggen op afstand houdt is heel verstandig (vooral die teken) én als ze dan geprikt worden door een mug: iets wat het verzacht is dan ook wel fijn. Verder kan je denken aan een goede zonnebril en een pet om bij echt zonnig weer op te zetten (hoewel het maar de vraag is of je puber dat ook echt zal gebruiken…).

lijn groen oudersenzo
Op zomerkamp? Dit mag je niet vergeten in te pakken!

Kleding

Oké, die was niet moeilijk om te verzinnen. Natuurlijk neem je kleding mee. Maar omdat het om een kamp gaat, heb je niet genoeg aan enkel en alleen shirts en korte broeken. Hou er rekening mee dat zoiets als een centrale verwarming niet in een tent zit… Gaat je kind op kamp, maar slaapt het gewoon in een gebouw? Ook dan is het toch wel even slim om ook dikkere kleding mee te nemen. Want de nachten kunnen koud zijn, of als je net de pech hebt om echt Hollands zomerweer te treffen. Braaf binnen zitten, zit er meestal niet in. Door weer en wind buiten de bossen in is eerder aan de orde. Ideaal om mee te geven zijn dan ook vesten, die kunnen snel over een shirt heen gedaan worden én snel weer uit!

Sportkleding

Vaak wordt er gesport tijdens zomerkampen. Zeker als je met je sportclub op pad gaat. Zorg dus voor sportkleding. Denk ook aan de schoenen die daarbij horen. Gaan ze misschien binnen sporten? Geef dan eveneens zaalschoenen mee.

Zwemkleding

Een zomerkamp zonder zwemmen kan haast niet. Dus kom maar op met die badlakens, zwemkleding en de nodige spellen om in het water te gebruiken.

Regenkleding

Tja, zoals gezegd, een echte Hollandse zomer kan gewoon gebeuren. Maar ook een tropisch buitje tijdens een hittegolf vraagt erom: regenkleding!

Schoenen

Schoenen heb je vanzelfsprekend al aan. Dus dat is al 1 paar schoenen. Maar dat is niet genoeg. Zoals al eerder vermeld: neem sportschoenen mee en als het om binnensporten gaat dus (ook) zaalschoenen. Afhankelijk van het soort kamp kunnen laarzen ook heel fijn én slim zijn. Mijn kinderen hielden er niet van, maar als je puber graag op slippers of sandalen loopt, dan geef je die ook mee.

Waar en hoe slaapt je puber?

Let even op waar je kind gaat slapen. Uiteraard geef je hem gewoon zijn slaapspullen mee, maar moet je ook voor het beddengoed zorgen of zit dat inbegrepen bij de accommodatie? Een slaapzak is vaak wel gewenst, maar moet je ook voor een matras zorgen? Even goed informeren, want het scheelt een hoop sjouwwerk…

Tassen

Hoewel de lijst zo al heel lang begint te worden, is het fijn om geen grote hutkoffers mee te nemen. Kijk of je zo veel mogelijk kwijt kunt in een grote sporttas of een rolkoffertje. Verder is een rugzak lekker makkelijk omdat ze daarin tijdens het kamp de benodigdheden mee kunnen nemen tijdens een tochtje. Eten en drinken (en de zonnebrand…).

Toiletartikelen

Handdoeken, washandje, tandenborstel- en tandpasta, shampoo en douchegel (heel handig om een soort te nemen waarbij het in enen zit!), kam, indien nodig maandverband en/of tampons, deodorant: laat je kind ook even zelf nadenken wat het altijd gebruikt!

Voor in de vrije tijd

Wat vindt je zoon of dochter leuk om in de vrije uurtjes te doen? Lezen, een spelletje of houdt het van muziek spelen? Laatstgenoemde is zeker leuk om mee te nemen met een zomerkamp. ’s Avonds met elkaar nog zingen terwijl iemand het begeleidt is helemaal top!

Drinkfles

Een bidon meegeven is lekker handig!

Tot slot

Tja, en dan gaan we nog even heel flauw afsluiten: vergeet zijn goede humeur niet in te pakken!

liefs Wil

Meer informatie

Voor het eerst alleen op vakantie
Is een campervakantie geschikt voor kids?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.