Ideeën voor een leuke dag, die geen cent kosten!

Niet alle leuke uitstapjes hoeven geld te kosten. Je kind kan zich ook prima vermaken met hele simpele uitstapjes waarbij je portemonnee gewoon thuis kan blijven. Wedden dat je zelf met hem mee geniet?! We hebben hier een flink aantal ideeën verzameld voor leuke, simpele, goedkope (of gratis) uitstapjes voor het hele gezin. Naast deze ideeën, hebben jullie vast nog veel meer ideeën voor een leuke dag!

Heb je nog een tip?

Misschien wil je ze delen met onze andere bezoekers? Laat het ons weten en stuur een e-mail met je idee, eventueel adres en kosten naar info@oudersenzo.nl. Want alleen met jullie inbreng kan de lijst zo compleet mogelijk worden.

Leuke ideeën voor buiten!

Lekker uitwaaien op het strand. Schelpjes zoeken om er later thuis iets leuks van te knutselen of een ketting van te rijgen. Kaplaarsen aan zodat je peuter ook lekker in de branding kan spetteren.

Een open veldje in de buurt? Dan is vliegeren natuurlijk heel geschikt! Een vlieger kun je ook redelijk gemakkelijk zelf maken.

Een fijne boswandeling. Probeer allerlei bruikbare materialen te zoeken. Je kunt hier later weer, samen met je peuter mee knutselen. Maak eventueel vooraf je eigen wichelroede om het spannend te maken.

Kijk eens goed in je buurt. Mijn zoontje kun je bijvoorbeeld geen groter plezier door dan naar een poller in de weg te gaan. Deze poller gaat alleen naar beneden voor ambulances, politie en brandweer. Hij sleept er al zijn autootjes mee naar toe en parkeert deze op de stoep. Als hij helemaal zeker van is dat er geen auto aankomt, rijdt hij met zijn eigen auto over de poller. Vervolgens staat hij op de uitkijk of er iets aankomt. Regelmatig stoppen de auto’s en hulpdiensten zetten vaak speciaal voor hem de sirene aan.

lijn groen oudersenzo
Ideeën voor een leuke dag, die geen cent kosten!

Een lekker partijtje voetbal op een buurtveldje is genieten, vreugde én goed voor ieders conditie!

Het is sowieso leuk om een stuk met je peuter te fietsen. Wedden dat hij (voor- of) achterop de fiets geniet! Als het mooi weer is dan is halverwege een ijsje eten natuurlijk dubbele pret.

Een (zelf uitgezette) speurtocht is altijd spannend voor kleine én grote kinderen! Je kunt het zo ingewikkeld of uitgebreid maken als je zelf wilt. Maar een blokje om met pijlen van stoepkrijt is vaak net zo leuk. Op zoek naar de schat! (een snoepje aan het einde van de tocht!

Water in de buurt? Bootjes kijken! Ga liever niet de eendjes voeren. Dat lijkt schattig en leuk maar brood is gewoon niet zo goed voor dieren. Daarbij blijft het brood vaak liggen en trekt het niet alleen eendjes, maar ook ratten en muizen aan. Het brood dat blijft liggen vervuilt het water en is een voedingsbodem voor algen en ziekteverwekkers.

Een heel simpel ritje in bus of tram kan voor je peuter een groot feest zijn. Zeker als je hem altijd in de auto vervoert, zal hij het prachtig vinden! Gewoon een paar haltes en hij mag natuurlijk op het knopje drukken!

Mooi weer? Pak een lekkere picknickmand in, neem de fiets en zoek een gezellig stukje groen. Natuurlijk gaat de (voet)bal ook mee!

Leuke ideeën voor binnen!

Maak een puzzel of tekening. Ga creatief aan de slag en maak iets moois.

Organiseer een spelletjesmiddag of -avond. Nodig vrienden uit en speel bordspellen of kaartspellen.

Maak een thuisbioscoop. Kies een film die je leuk vindt en maak het gezellig met snacks en drankjes. (Veel streamingdiensten bieden gratis proefabonnementen aan, dus zoek er een die bij je past en geniet van de film).

Gratis eropuit!

Er is vast een leuke kinderboerderij bij jullie in de buurt. Een kinderboerderij is altijd leuk en leerzaam voor je peuter! Vaak is er een mogelijkheid tot het voeren van de dieren.

Woon je in de buurt van een luchthaven? Ga dan eens met je peuter vliegtuigen bekijken. Spannend!

Bezoek een museum of galerie. Veel musea en galeries hebben gratis toegang, dus profiteer hiervan en ontdek nieuwe kunst en cultuur.

Vergeet de buurtspeeltuin niet! In jouw ogen stelt het misschien allemaal niet zoveel voor, maar je peuter kan zich er uitstekend vermaken!

Maak een gratis rondleiding door je stad – veel steden bieden gratis wandeltochten aan, dus kijk wat er beschikbaar is in jouw omgeving.

Ga naar een gratis evenement – veel gemeenschappen organiseren gratis evenementen zoals concerten, festivals en kunsttentoonstellingen.

Ga naar de bibliotheek en laat je kindje zelf de boekjes pakken. Als je vervolgens samen gaat lezen, hebben ze het prima naar hun zin! Je moet natuurlijk wel onthouden waar de boekjes vandaan kwamen…

liefs Marion

Meer informatie

Ontdek het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen
Wat gaan we doen in de meivakantie?
De allerleukste strandactiviteiten voor een zomerse dag
Wat mag je niet vergeten als je naar het bos gaat?
De 10 beste Low budget tips voor als de zon schijnt!
Wat is wichelroedelopen en wat heb je ervoor nodig?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *