De allerleukste strandactiviteiten voor een zomerse dag

Met alle mooie, zonnige dagen die we recent gehad hebben (en die er nog gaan komen!) hebben veel mensen zin gekregen om een dagje naar het strand te gaan. Lekker met je vrienden, familie of gezin richting het strand trekken is dan ook iets dat veel Nederlanders doen. Maar wat zijn nu precies de allerleukste strandactiviteiten die je met elkaar kunt doen?

De allerleukste strandactiviteiten voor een zomerse dag

Wandelen

Een strandwandeling blijft nog altijd een romantische en ontspannende activiteit. Doe dit met je geliefde, je beste vriend(in) of gewoon in je eentje. De frisse zeewind door je hoofd en haren, verstand op nul en lekker doorstappen. Kies hiervoor natuurlijk geen warme dag uit dat heel Nederland massaal op het strand ligt. Een bewolkte dag waarop de temperatuur niet te warm en niet te koud is leent zich hiervoor perfect. Trek goede wandelschoenen aan en loop langs de zee tot je helemaal uitgewaaid bent. Eindig de dag in een leuke strandtent met een fijne lunch of een goed diner. Je zult ’s nachts in ieder geval heerlijk loom in slaap vallen!

Je verjaardag vieren

Wat denk je ervan om je verjaardag te vieren op het strand? Jazeker! Zelf vierde ik mijn 25e verjaardag in Rapa Nui in Zandvoort. Dat was een groot succes. Er was een groot buffet, goede muziek, voldoende drank en er hing een relaxte sfeer. Mijn verjaardag valt in de zomer en we konden dus zowel binnen als op het terras genieten tot laat in de nacht. Kijk bij welke strandtent in jouw buurt je jouw verjaardag kunt vieren en reserveer op tijd. Je vrienden zullen het zeker geweldig vinden!

Sporten op het strand

Zowel met als zonder kinderen zijn er redelijk veel opties om te sporten op het strand. Natuurlijk kun je surfen en beachvolleybal spelen, maar wat dacht je van een potje voetbal, vliegeren, zwemmen of paardrijden langs de kust? Ga je met je gezin naar het strand? Vergeet dan de strandbal niet in te pakken. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen roept spelen met een strandbal gevoelens van nostalgie en plezier op. Tegenwoordig kun je een strandbal bedrukken met een tekst naar keuze. Heb je een eigen bedrijf? Dan is het leuk om de bal te laten bedrukken met je bedrijfslogo en cadeau te doen aan je zakelijke relaties. Hoe tof is het als jouw relaties ook tijdens ’n dagje strand wat reclame voor je maken?

Een goed boek lezen

Bruin worden en ontspannen tegelijk? Het strand is de perfecte omgeving om dat goede boek eens op een rustige manier uit te lezen. Lekker op je strandstoel liggen onder de parasol: veel beter dan dit wordt het leven niet. Vergeet niet je goed in te smeren met zonnebrandcrème, ook wanneer je in de schaduw van je parasol zit. En trakteer jezelf tussendoor zo nu en dan eens op een lekkere cocktail of een heerlijk ijsje!

Barbecueën

Met vrienden of je gezin barbecueën op het strand? Dat kan! Op sommige stukken strand is het toegestaan om te barbecueën, mits je de boel niet vervuild achterlaat. Je kunt natuurlijk vlees grillen, maar ook groentespiesen, vis en fruit doen het goed op de barbecue. Neem stokbroden of Turkse broden mee en wat salades. Je kunt zo zeker tot ’s avonds laat heerlijk vertoeven op het strand. Geniet van de schoonheid van de zee, het lekkere eten en het gezelschap van je vrienden of familie. Heel veel beter wordt het leven niet.

Wat je verder kunt doen op het strand

Natuurlijk zijn bovenstaande activiteiten niet de enige die je kunt ondernemen op het strand. Je kunt ook zandkastelen bouwen met de kinderen of lekker luieren in de zon. De zee, het zand en de zilte wind hebben op veel mensen een ontspannende uitwerking. Na een dagje op het strand voel je je als herboren en kun je de nieuwe werkweek weer vol nieuwe energie aan.

Liefs Amber

Meer informatie

Low-budget doetips voor de vakantie!
Mooi weer? Tijd voor een gezellige picknick!
Leuke activiteiten voor kinderen op vakantie (surf lessen)
Water en zomer gaan goed samen!
De avonturen van een beginnende visser: vissen met kinderen
Het leukste zomerspeelgoed voor veel speelplezier tijdens de zomervakantie!
30 Low-budget vakantie tips!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *