De 10 beste Low budget tips voor als de zon schijnt!

De 10 beste Low budget tips voor als de zon schijnt!

Is er een keer een hittegolf in Nederland, zit jij nét krap bij kas! Niet getreurd, er zijn gelukkig talloze dingen die je kunt doen met een krappe beurs wanneer de zon schijnt. Wij selecteerden de 10 leukste low budget tips voor als de zon schijnt!

1. Picknicken in het park

Met elkaar aan de picknick! Nagenoeg iedere (nabijgelegen) stad heeft wel een leuk stadspark waar de kinderen kunnen spelen. Of misschien woon je wel dichtbij het strand of het bos: alleen maar leuker! Neem een leuke picknickmand of koelbox mee met pakjes drinken, zelfgemaakte wraps met hummus en groenten, hardgekookte eitjes, fruitspiesjes, belegde broodjes of een quiche die je de dag vooraf in elkaar gezet hebt. Vergeet die fles rosé niet: kunnen jij en je lief mooi bijkletsen terwijl de kids zich vermaken met een voetbal of badmintonset!

2. Boswandeling met speurtocht

Woon je in de buurt van een bos of stadspark? Hartstikke mooi, in de schaduw van de bomen vind je namelijk verkoeling. Zet een leuke speurtocht uit en neem flesjes water en voldoende snacks mee. De kinderen zullen het zeker leuk vinden!

3. Spetteren in het buitenzwembad

Is jouw woonplaats gezegend met een buitenzwembad? Ook daar kun je tijdens de hitte even lekker afkoelen. Een kaartje kost vaak minder dan 5 euro per persoon en je bent de hele dag zoet. Neem zelf broodjes en drinken mee, zo bespaar je weer op een patatje, een ijsje en frisdrank in de cafetaria van het zwembad. Opblaasbare dieren en zwembanden mee en gaan met die banaan! Ben je echt helemaal blut, of besteed je je geld liever anders? Ga dan op zoek naar een buitenzwemlocatie in natuurwater als een kanaal of een plas. Wel even van tevoren controleren of er blauwalg is natuurlijk. Dat kan op www.zwemwater.nl.

lijn groen oudersenzo
De 10 beste Low budget tips voor als de zon schijnt!

4. Mobiliseer je buren voor een buurtbarbecue

Dikke kans dat jij niet alle bewoners van je eigen straat kent. Steeds meer mensen verhuizen, dus veel buurten hebben wisselende bewoners. En natuurlijk zijn er de laatste jaren ook aardig wat nieuwkomers bijgekomen. Je hebt vast nog wel ergens een kleine barbecue in de schuur verstopt staan, en anders je buren wel. Mobiliseer al je buren door middel van een mooie zelfgemaakte brief die je huis-aan-huis in je straat verspreidt voor een buurtbarbecue.

Thema: American party (saillant detail: de Amerikanen noemen dit juist een Dutch party). Dat wil zeggen, iedereen neemt een zelfbereid gerecht mee waarvan iedereen mag proeven. Kun je gelijk kennismaken met de kookkunsten van die nieuwe Syrische buurman. In sommige gemeenten kun je een budget aanvragen voor een dergelijk buurtfeest. Daarmee kun je bijvoorbeeld een springkussen voor de kinderen huren.

5. Op naar de kinderboerderij

Kinderboerderijen zijn vaak gratis. Wat let je? Pak je kids, een paar flesjes water en eet je broodjes op tussen de schaapjes, geitjes en kippen!

6. Spelletjesmiddag in de tuin of op je balkon

Succes: gegarandeerd. Benodigdheden: je kind(eren), eventuele partner, een tuin of balkon met tafel en voldoende zitplaatsen, alle bordspelletjes die je in de kast hebt staan, een familiezak chips en een fles cola.

7. Een filmpje pakken

Entreekaartjes voor een leuk filmpje in de bios kosten eigenlijk niet zo heel erg veel. Wat een bioscoopje pakken vaak zo duur maakt zijn de frisdrank en de popcorn. Eigen eten en drinken meenemen mag eigenlijk niet, maar stiekem doet bijna iedereen het. Neem een rugtas mee met wat vooraf gekoelde blikjes frisdrank en een lekkere zak popcorn. Natuurlijk hoeft de zon niet te schijnen om naar de bioscoop te gaan, maar als het buiten écht niet meer uit te houden is vind je hier gegarandeerd schaduw en een airco!

8. SocialDeal is je beste vriend

Heb je de SocialDeal app nog niet? Installeer deze handige app dan als de wiedeweerga! SocialDeal verzamelt de leukste aanbiedingen in jouw omgeving. Dat kunnen restaurants of dagjes wellness zijn, maar ook dagjes uit en pretparken. Allemaal met flinke kortingen, soms zelfs voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs. Dus sla je slag en scoor die zomeruitjes!

9. Markten & Braderieën

Rommelmarkten en braderieën zijn er volop in de zomer. Je koopt er leuke tweedehands dingen voor een prikkie, maar de gemoedelijke sfeer is onbetaalbaar. Voor een klein bedrag struin je zó een paar uurtjes rond. Vaak is op dergelijke markten ook genoeg te doen voor kids.

10. Waterballonnengevecht!

Dit kost (op een pakje waterballonnen en wat kraanwater na) echt he-le-maal niets! En het is leuk voor jong en oud: een ouderwets waterballonnengevecht. Bekogel je kids, partner of natuurlijk gewoon nietsvermoedende voorbijgangers. Wel op tijd wegduiken!

Wat doe jij wanneer de zon schijnt en je even krap bij kas zit?

Liefs Amber

Meer informatie

Mooi weer? Tijd voor een gezellige picknick!
30 Low-budget vakantie tips!
10x leuke dingen doen met het hele gezin
Optimaal van je tuin genieten met deze tips!
Low budget doetips voor de vakantie
Leukste zomerspeelgoed
Kindvriendelijke tuin inrichten: tips en voorbeelden
Zomer ABC

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *