Gratis babyboxen. Leuk of meuk?

Gratis babyboxen

Als je zwanger bent kun je een heel rijtje met gratis babyboxen aanvragen. Waar kun je ze bestellen, wat zit erin? Wat kosten ze? Leuk of meuk? Wij zetten 10 gratis babyboxen voor je op een rij.

De blije doos

Dit is één van de leukste, gratis babyboxen. De blije doos is onderdeel van WIJ. Op de website schrijf je je in en je krijgt de blije doos gratis opgestuurd. In de doos zitten fijne producten van Pampers, Prénatal en Philips Avent. Naast deze babybox krijg je ook 5X per jaar het tijdschrift WIJ tijdens je zwangerschap, leuke e-mailupdates en handige tips. Nadat je bent bevallen krijg je ook nog een lief blauw of roze mutsje met de naam van de baby erop. Moet je natuurlijk wel even doorgeven dat je bevallen bent.

Ouders van NU Zwanger box

Nog zo’n geweldig zwangerschapscadeau. De Ouders van Nu is net als WIJ Jonge ouders een magazine, speciaal voor ouders. In deze box zitten natuurlijk het tijdschrift Ouders van NU, de Ouders van NU zwanger special en het magazine Kek Mama. Heerlijk leesvoer voor de aanstaande mama en dat gewoon helemaal gratis! Ook deze box bevat naast die toffe tijdschriften nog veel meer leuks. Zoals een cadeautje van Difrax, diverse kortingsbonnen en cadeautjes van de Blokker.

Kruidvat Babypakket

Ben je zwanger? Dan zul je vast al het één en ander aan zwangerschapsproducten bij de Kruidvat hebben gekocht. Voor je toekomstige spruit zijn er tig handige producten. Je krijgt het babypakket in een vrolijke shopper en dit zit er allemaal in:

Luiers
Wasgel
Lotiondoekjes
Leuke stickers voor in het babyfotoalbum

Voor het aanvragen van dit Babypakket heb je wel een geregistreerde Kruidvatvoordeelkaart nodig.

lijn groen oudersenzo
Gratis babyboxen

Jumbo Hallo Mama Babypakket

Natuurlijk heeft de Jumbo ook een leuk babypakket voor jouw newborn. In deze box zitten bijvoorbeeld mijlpaalkaartjes en een knuffeltje. Ook hiervoor moet je je inschrijven en dan kun je de babydoos ophalen bij een Jumbo in jouw buurt.

Welke gratis babyboxen zijn er nog meer?

Ik heb er 8 voor je uitgelicht, maar als je goed zoekt, zullen er ongetwijfeld nog meer gratis babyboxen te vinden zijn.

  1. De blije doos
  2. Ouders van Nu Zwanger box
  3. Kruidvat Babypakket
  4. Jumbo Hallo Mama Babypakket
  5. Baby Geboortedoos
  6. De Roze Doos
  7. Babypoint Zwangerschapspakket & Geboortepakket

Leuk of meuk?

Tijdens mijn zwangerschappen heb ik veel babyboxen aangevraagd. Ik kwam tot de conclusie dat er in veel boxen veel dezelfde producten zaten. Flesjes, speentjes en slabbetjes kwamen veel voor. In de boxen vind je verder veel kortingsbonnen die ik niet allemaal heb gebruikt. Je gegevens worden opgeslagen en daardoor ontvang je regelmatig (ongevraagd) mailtjes over reclame en aanbiedingen. Tja, dat snap ik ook wel. Er worden ‘gratis’ babyboxen weggegeven en er zal ook iets aan maar er moet toch ook iets aan verdiend worden.

Houd hier rekening mee

Allemaal leuk dat gratis spul, maar houd er rekening mee dat zodra jij je gegevens invult en akkoord gaat met de voorwaarden, geef je ook akkoord om je gegevens te delen met andere bedrijven. Deze bedrijven houden alles in de gaten en weten precies wanneer je uitgerekend bent. Opeens ontvang je post van babyzaken, misschien wel uit jouw directe omgeving. Of word je gebeld door een tijdschrift. Je krijgt opeens reclames in de bus over uitstapjes voor kinderen. Bedrijven springen met de ‘gratis’ babyboxen hier heel handig op in. Er kleven dus nog wel wat nadelen aan, niet hele grote, maar toch iets om over na te denken of je dit wel wilt. Daarentegen blijven we toch echte Hollanders en alles wat we gratis kunnen pakken, pakken wij ook!

Liefs Sandra

Meer informatie

Babybox: Alles wat je krijgt hoef je niet te kopen
Het kraampakket. Wat kun je ervan verwachten?
De goedkoopste luiers vind je hier! De luiervergelijker!

Bronvermelding

Tekst: Sandra Evers
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *