Je tuin zomerklaar maken in 6 stappen? Zó doe je het

Je tuin zomerklaar maken in 6 stappen? Zó doe je het

Voor de tijd van het jaar hebben we al behoorlijk wat mooie, zonnige dagen gehad. Dat belooft nog wat voor de rest van het jaar! De hoogste tijd om je tuin zomerklaar te maken. Zo kun je aankomende lente en (na)zomer volop genieten in eigen tuin. Heb je maar een klein tuintje? Geen probleem! We loodsen je graag door onze 6 stappen om van je tuin een waar ontspanningsoord te maken!

#1: Restyle je terras

Al jaren hetzelfde, enigszins saaie terras? Tijd om je terras eens drastisch te restylen. Denk aan andere tegels, een flinke schoonmaakbeurt en het neerzetten van mooie (wintergroene) planten in potten om meer privacy en schaduw te creëren. Je kunt er zelfs voor kiezen om je terras op een hele andere plek in de tuin aan te leggen. Loop je nu vanuit je woonkamer rechtstreeks het terras op? Het kan een goed idee zijn om het terras wat meer naar achteren in je tuin te verplaatsen. Dit geeft vaak een heel andere sfeer.

#2: Creëer schaduw

Er staan ons zonnige dagen te wachten. Allemaal leuk en aardig, maar soms toch best warm (lees: heet) als de zon volop in je giechel schijnt tijdens het relaxen in de tuin. Daarnaast ontstaan er door de UV-straling van de zon sneller fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken. Creëer dus voldoende schaduw in je tuin, met name op het terras. Ga bijvoorbeeld voor een grote, stijlvolle parasol van een betrouwbare website als parasols.nl. Hier bestel je snel en eenvoudig een parasol die qua formaat en design perfect bij je tuin past. Is het ’s avonds toch wat frisser, maar wil je wel graag buiten zitten? Dan is een parasol heater een onmisbaar item.

lijn groen oudersenzo
Je tuin zomerklaar maken in 6 stappen? Zó doe je het

#3: Plant meer groen!

Ik heb het al vaker gezegd, maar mensen die uitzicht op een groene tuin hebben zijn doorgaans gelukkiger dan mensen die op een grijze tegeltuin met saaie schutting uitkijken. Ook kun je je beter concentreren in een groene leefomgeving. Met wintergroene (haag)planten creëer je sfeer en privacy in de tuin. Geen plek voor een heg? Zet dan wat groene tuinplanten in potten neer op je terras. Let wel goed op of je planten goed in de volle zon gedijen of juist behoefte hebben aan schaduw. Zo weet je zeker dat je de juiste planten koopt voor op jouw terras.

#4: Zorg voor een perfecte barbecue plek

Barbecueën in de tuin: is er iets méér zomers te bedenken dan dat? Zorg voor een goede barbecue plek in je tuin of op je terras. Er moet voldoende ruimte zijn, en de plek moet niet te dichtbij je bomen of struiken staan in verband met brandgevaar. Zo heb je de hele zomer tijd om heerlijk buiten te genieten van een goede lap vlees (of vis, of vega) met je gezin, vrienden of buren.

#5: Zorg voor een goede loungeset

Zit je regelmatig in de tuin? Dan is je tuinmeubilair echt ontzettend belangrijk. Je moet namelijk wel comfortabel zitten. Ook is het belangrijk dat tuinmeubels een goede zithouding stimuleren. Soms zit je immers meerdere uren per dag in de tuin. Investeer dus in een goede loungeset of in een fijne tuintafel met comfortabele tuinstoelen. Zo kun je in de zomer buiten eten, loungen, lezen of gewoon genieten van de zon. Bonustip: een schommelbank of hangstoel doen het ook altijd goed in je tuin. Niet alleen voor gasten, maar ook om zelf heerlijk in te relaxen!

#6: Creëer extra zitplekken

Heb je niet voldoende ruimte op de loungeset of aan de tuintafel? Met grote tuinkussens of zitkussens creëer je snel en eenvoudig extra zitplekken. Zeker bij tuinfeestjes of barbecuefeestjes zijn deze kussens onmisbaar. Zet ze neer in het gras, zodat je ook zitplekken creëert die wat verder van het terras staan. Zo hebben je gasten een ruime keuze om te zitten, liggen of loungen!

Wat doe jij om je tuin zomerklaar te maken? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Amber

Meer informatie

Winter? Nu al nieuwe tuinplannen maken!
De tuin make-over voor een ultiem vakantiegevoel!
Tuinset kopen? Let dan op deze tips!
Hoe maak je een vogelvriendelijke tuin?
Tuintje in de kas: Leuk, leerzaam & lekker!
Inbraakbeveiliging: Maak je huis veiliger met deze 5 tips!
Schaduwdoeken – Optimaal van je tuin genieten met deze 5 tips
Geen geld voor een villa? Probeer deze 6 luxe upgrades voor je huis eens!
Een zwembad in de tuin
Zomer – Themapagina
Dit heb je nodig voor het ultieme buitenleven
Deze parasol past het beste bij jouw tuinstijl

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Parasols.nl.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *