Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!

Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!

Alles wordt duurder en misschien houd jij ondertussen aan het einde van de maand nog minder over? Of je wilt simpelweg meer sparen om eindelijk je droomreis te kunnen maken. Wat de reden ook is: hoe kan je besparen? Eén van de manieren om eenvoudig te besparen zonder meteen anders te moeten gaan leven, is besparen op je verzekeringen! Je kunt zomaar tot 240 euro per jaar op je bestaande verzekeringen besparen door je verzekeringspakket eens goed tegen het licht te houden! Hoe dan?!

Verzekeringen vergelijken

De meest logische is uiteraard dat je gaat kijken of je ergens anders niet goedkoper uit bent met je verzekering. Nu is dat niet alleen maar even kijken hoeveel je kwijt bent aan de verzekering. Verzekeringen vergelijken gaat over meer. De ene verzekering kan een stuk goedkoper zijn, maar als je dan voor veel minder verzekerd bent is het maar de vraag of je slim bezig bent. Beoordeel voor jezelf dus heel goed of een verzekering biedt wat jij nodig hebt voordat je overstapt. Verzekeringen eerst grondig met elkaar vergelijken is dan ook zeker geen overbodige luxe. Vergelijkdirect.com helpt je daarbij. Zij besparen gemiddeld tot 240 euro per jaar voor hun klanten. Dit doen ze niet eenmalig, maar elk jaar opnieuw!

Wat verzeker je en wat niet?

Daarop voortbordurend kom je dus bij de vraag of je alles wel moet verzekeren wat je nu verzekerd hebt. Natuurlijk, het biedt zekerheid. Maar is het bedrag dat je hier elke maand of kwartaal (of per jaar) voor betaalt reëel naar dat wát je verzekert? Hoe bewuster je je van je risico’s bent, des te beter je in staat bent om je verzekeringspakket hierop af te stemmen.

Veel budgetverzekeraars richten zich op basisdekkingen bij bijvoorbeeld inboedel en opstalverzekeringen. Heb je een dure vloer waarover je een pot verf gooit? Dan is dat niet gedekt. Een behoorlijke tegenvaller als het je overkomt. Met een allrisk dekking was je wellicht net zo duur uit geweest, maar was deze kostenpost wellicht wél vergoed.

lijn groen oudersenzo
Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!

Overbodige verzekeringen

Check eens alle verzekeringen die je hebt en kijk eens goed naar welke kosten ze dekken! Soms blijkt dat je iets verzekerd hebt wat je allang via een andere verzekering ook verzekerd hebt. Ook komt het vaak voor dat je spullen niet tegen de juiste waarde hebt verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen nieuwwaarde en dagwaarde. Veel goedkope verzekeringen keren bij schade alleen de dagwaarde uit. Bij een bank of een televisie is dat na 3 jaar een forse tegenvaller. Vergelijkdirect.com weet waar je op moet letten en helpt je daar ook bij.

Pakketkorting of toch niet?

Heb je jouw verzekeringen bij verschillende ondernemingen lopen? Het kan geld besparen als je al je verzekeringen bij 1 aanbieder onder brengt. Vaak krijg je dan een pakketkorting. Een alles in 1 verzekering kan wel degelijk geld opleveren. Natuurlijk moet je ook hierbij goed naar de kleine lettertjes kijken en opletten of alles zo wel gedekt is wat jij gedekt wilt hebben. Want: als die dekking anders is óf als deze aanbieder goedkoop is met zijn autoverzekering maar juist niet met de W.A.-verzekering, dan kan je alsnog duurder uit zijn! Vergelijkdirect.com houdt hier allemaal rekening mee en helpt je daarbij.

Ben je niet oververzekerd?

Onderverzekerd zijn is vervelend. Dan kan je bij akelige situaties alsnog met een financiële strop zitten. Maar oververzekerd zijn is zonde van je geld. Je krijgt namelijk nooit meer uitbetaald dan wat je spullen waard waren. Check dus ook hierop regelmatig je verzekeringen. Betaal je ondertussen niet veel te veel? Kinderen het huis uit en daardoor minder waardevolle spullen in huis? Pas je verzekering aan (om maar een voorbeeld te geven).

Wel of niet overstappen?

Vergelijk ieder jaar of je niet beter over kunt stappen naar een andere aanbieder. Dit klinkt misschien overdreven maar het kan zeker geld besparen. Naast het financiële stukje is het ook goed om gewoon te weten wat een andere verzekering dekt. Misschien hebben zij wel een veel interessantere dekking voor jouw situatie. Vergelijkdirect.com doet dit ieder jaar opnieuw voor je!

Eigen risico

Een bekende is natuurlijk het eigen risico verhogen. Zoals alles wat met verzekeringen te maken heeft: denk hier goed over na. Want een laag of een hoog eigen risico: het heeft beide zijn voor- en nadelen. En ook hierin zal je zelf moeten beslissen wat jij het belangrijkst vindt.

Mocht je nog twijfelen?

Het leven is al duur genoeg en het wordt dagelijks alleen maar duurder. Kijk bijvoorbeeld naar de brandstof- en huizenprijzen, ze rijzen de pan uit. Het wordt daarom steeds belangrijker om géén onnodig geld uit te geven, zodat je deze financiële gaten kunt dichten. Besparen op brandstof is misschien niet mogelijk (of wenselijk); besparen op andere vaste lasten, zoals je verzekeringen, kan dan een goede optie zijn. Vergelijkdirect.com kan je daarbij helpen. Zij weten waar ze mee bezig zijn en maken afspraken met verzekeraars, zodat je een lagere premie krijgt wanneer je wel een eigen risico wilt maar bijvoorbeeld op bepaalde onderdelen een uitzondering wilt.

Wat ook een prettige bijkomstigheid is, je krijgt een vast contactpersoon die je van het begin tot het einde helpt je schade op de juiste manier te declareren. Niks van het kastje naar de muur worden gestuurd, zoals vaak het geval is. Hierdoor is de kans maar liefst 21% groter dat er wordt uitgekeerd dan bij verzekeraars die direct met consumenten zakendoen.

In alle gevallen geldt dat je verzekeringspakket jaarlijks opnieuw wordt getoetst. Is je situatie veranderd? Zijn je wensen nog up to date? Hierdoor ben je verzekerd van het beste pakket, jaar in, jaar uit. Dat is wat mij betreft het toppunt van ontzorgen en dat geeft niet alleen financieel voordeel, maar vooral mentale rust.

Heb je interesse in een verzekeringscheck? Surf dan snel naar onze winactie. De eerste 100 aanmeldingen krijgen een gratis verzekeringscheck!

liefs Wil

Meer informatie

De stijgende kosten en waar kan je eventueel op besparen?
Welke verzekeringen heb je nodig met kind(eren)?
Dit zijn de kosten die komen kijken bij een zorgverzekering als je in verwachting bent
4 manieren om geld te besparen nu alles veel duurder wordt
Geld besparen? Met deze tips gaat het zeker lukken!
Bespaartips, hoe komen we de maand door?
Rinkel de kinkel… over kinderangsten en goed verzekerd zijn
Zorgverzekering, waar moet je op letten?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door vergelijkdirect.com.

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *