Bespaartips, hoe komen we de maand door?

De maand door zien te komen met het geld wat je verdient, kan voor gezinnen behoorlijk moeilijk zijn. Alles wordt maar duurder (denk alleen al aan de btw-verhoging, waardoor juist de dagelijkse boodschappen veel duurder uitvallen) en gaan je kinderen naar de middelbare school, dan komen er opeens kosten bij als de aanschaf van een IPad en dure excursies, om maar een paar voorbeelden te noemen. Hoe kan je besparen?

Bespaartips die werken

Ga voor huismerken

Bij je dagelijkse boodschappen kan je beland zijn in de gewoonte om altijd hetzelfde merk mee te nemen. Maar waarom zou je niet eens de goedkopere merken uit proberen? Zeker de huismerken van de supermarktketen zelf, zijn vaak prima alternatieven tegen een redelijkere prijs. Iedere dag een beetje goedkoper uit zijn voor je eten, tikt over het jaar gezien echt wel lekker aan! Dus even door je knieën, want vaak staan de goedkope merken onderaan zodat je sneller de duurdere varianten pakt!

Huis opknappen: ga voor kortingscodes

Besparen op behang, zoals van Photowall, of bijvoorbeeld op je meubels kan vrij eenvoudig door op internet naar kortingscodes te gaan. Er zijn meerdere sites, waar je leuke kortingen kan vinden op artikelen die je wilt kopen. Ga online op zoek naar kortingen. Zo heb je toch dat wat je hebben wilde, maar wel tegen een lagere prijs! Mooier kan je het eigenlijk niet hebben, natuurlijk.

De kringloop is zo gek nog niet

Op zoek naar spulletjes voor in huis? Kijk ook eens rond bij de kringloop. Ook als je niet van vintage houdt, kan een kringloop een uitkomst zijn om tegen een leuk bedrag een prachtig artikel op de kop te tikken. Meubeltjes, die nog hartstikke gaaf zijn en anders geef je het een persoonlijk kleurtje door het object te verven en hoppa: je kamer heeft weer een mooie, andere look! Ook voor kleding kan de kringloop een prima alternatief zijn. Vind je het idee niet fijn dat je kleding door anderen is gedragen? Maar daar hebben we toch wasmachines voor?

Verzekeringen

We hebben nog weleens de neiging om altijd alles maar te verzekeren. Soms kan dat zo’n grote kostenpost gaan vormen, dat je je misschien beter eens af kan vragen of het echt wel nodig is. Is het niet slimmer om het geld wat je hier mee uitspaart zelf opzij te zetten en zo een mooi spaarpotje aan te leggen wat je voor veel meer vervelende situaties kan gebruiken? Natuurlijk zal je hier goed serieus voor moeten gaan zitten, om geen vervelende situaties te gaan krijgen. Misschien heb je wel ergens een financieel adviseur in de familie die hier met je over na kan denken. Of raadpleeg eens een budgetcoach.

Abonnementen

Lees je ook zo graag? Heb je dus diverse tijdschriften waarop je geabonneerd bent? Vertel eens: lees je ze ook echt of blijft de helft ongelezen op je salontafel liggen wachten? Wees eerlijk en bedenk dat je over het onderwerp van je geliefde tijdschrift vast ook heel veel leuks op internet kan vinden. Is zo’n abonnement dus nog wel nodig?

Samen aanschaffen

Er zijn grote uitgaven die je misschien niet achterwege kan laten, maar waarbij je het product wel prima kan delen. Kijk eens of er iemand dichtbij je woont met wie je dit soort dingen samen kan aanschaffen. Dat scheelt echt een hoop geld. Natuurlijk zal je hier goede afspraken over moeten maken! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grasmaaier en ander tuingereedschap, een werkbank, de auto, een brommertje, de caravan of misschien zelfs wel zoiets als skikleding als je toch niet tegelijk op vakantie gaat…

Kopen en verkopen via internet

Of je nu kiest voor Marktplaats of dat je voor een plaatselijk initiatief gaat via Facebook: tweedehands markten doen het online prima en het kan voor jou een hoop voordeel geven. Verkopen van producten die je toch niet meer gebruikt levert direct geld op en voor minder geld dan in de winkel koop je wel mooie artikelen! Dat is best wel snel verdiend!

Onderhandelen

We zij het in ons land niet echt gewend om te doen, maar het kan je een hoop opleveren: onderhandelen! En ach: waarom zou je het niet proberen? De meeste verkopers bijten niet… En lukt het niet? Dan is er nog niets loos, want dan betaal je dus gewoon wat je ook had moeten betalen als je het niet geprobeerd had!

Ga niet voor de nieuwste modellen

Door bij bijvoorbeeld telefoons of andere apparatuur niet de meest moderne versie te kopen, kan je echt enorm veel geld besparen! Veel simpeler dan dit is haast niet mogelijk!

Trap niet in kredieten!

Tot slot even een advies: maak niet de fout om te leven op krediet. Dit is echt ontzettend duur en voor je het weet heb je heel veel schulden, waar je heel moeilijk weer uit kan komen. Wacht liever met iets aanschaffen tot je het geld er gewoon zelf voor hebt!

liefs Wil

Meer informatie

Besparen? Houd je verzekeringen eens goed onder de loep!
Geld besparen? Met deze tips gaat het zeker lukken!
Bezuinigingstips of bespaartips waarmee je gewoon prettig door kunt leven
Armoede in Nederland, een bittere realiteit voor velen
Hoe maak je kinderen bewust van de waarde van geld?
Besparen op je boodschappen
Low budget baby – Veel babyuitzet voor weinig
Zwanger en een laag inkomen. Tips & trucs!
Besparen? Laat je niet verleiden in de supermarkt
Wat kosten kinderen nou eigenlijk echt?
Hoe leer je kinderen sparen?
Het leven van een bijstandsmoeder. Zo zwaar is het echt!
Zo is het écht om afhankelijk te zijn van de voedselbank

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Bespaardeals.nl.

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *