De leukste plekken in Noord-Brabant voor een exclusief uitje met je kids

De leukste plekken in Noord-Brabant voor een exclusief uitje met je kids

Noord-Brabant is dé ultieme bestemming voor een weekendje weg, maar ook voor een enkele dagactiviteit. Ben je met de kids op pad, wil je natuurlijk dat zij ook plezier hebben. In Noord-Brabant is er genoeg te zien en te beleven voor jong (en oud!). Bekijk hieronder 3 gezinsuitjes in Noord-Brabant waar niemand zich verveelt.

1) Leren over reptielen in Reptielenhuis De Aarde

In Breda ligt Reptielenhuis De Aarde: een kleine dierentuin waar je slangen, spinnen, schildpadden, salamanders, amfibieën en geleedpotigen kunt bewonderen. De dierentuin is gericht op educatie en leuke activiteiten. Er lopen dierenverzorgers rond om vragen te beantwoorden en er zijn dierenshows, waarin kinderen de dieren mogen aanraken en vasthouden. Ben jij koelbloedig genoeg voor een slang in je nek?

Meelopen met een dierenverzorger 

Loop mee met een van de rondleidingen en kom alles te weten over de koudbloedige dieren. Of ga zelf op onderzoek en scan met je smartphone de verspreide educatiebordjes voor informatie over de dieren. Laat de kids twee uur twee uur meelopen met een dierenverzorger en helpen met de dagelijkse werkzaamheden, zoals het inspecteren, voeren en verzorgen van de dieren. 

Bij Reptielenhuis De Aarde kom je ogen en oren tekort en zal je je op en top vermaken. 

lijn groen oudersenzo
De leukste plekken in Noord-Brabant voor een exclusief uitje met je kids

2) Waterpret bij Cablepark Aquabest

Bij Cablepark Aquabest in Eindhoven kun je met de wat oudere kids terecht voor een dag vol waterpret. Cablepark Aquabest is een park aan een grote recreatieplas met beschikbare clinics voor wakeboarden, waterskiën en kneeboarden. Kneeboarden is een soort waterskiën, maar dan op je knieën. Er zijn clinics voor beginners en gevorderden. Je wordt dus niet meteen in het diepe gegooid.

Tijdens het waterskiën, wakeboarden of kneeboarden raas je met een snelheid van ongeveer 30 km/u over het water. Er zijn twee banen waar je je op kunt uitleven. Een normaal ‘vlak’ parcours voor de beginnende watersporter en de 4-mast cable-skibaan van ca. 800 meter. Deze laatste baan is meer geschikt voor ervaren watersporters. Je kunt hier namelijk de meest uitdagende en indrukwekkende sprongen maken op één van de schansen.

‘Early bird wakeboarding’ 

Extra leuk is de ‘early bird wakeboarding’. Je kunt met korting in de ochtend (leren) wakeboarden. Het is dan nog rustig op het water zodat je weinig last hebt van andere mensen en relaxed kunt oefenen.

Moe en hongerig geworden van al dat intensieve sporten op het water? Dan kun je natuurlijk ook lekker zwemmen of zonnen op één van de heerlijke strandjes. Of op het terras genieten van een lunch of uitgebreid buffet. 

3) Op avontuur in Klim & Avonturenbos Rocks N Rivers

Bij Klim & Avonturenbos Rocks N Rivers beleef je de leukste en spannendste avonturen. Je kan als team Archery Tag spelen, een soort Paintball maar dan met een plastic pijl en boog. Maar ook klimmen en ziplinen, tochtjes maken met een step, tandem of E-chopper, discuswerpen, survivaltochten, mountainbiken en wandeltochten behoren tot de mogelijkheden.


Weet jij al welk onvergetelijk uitje je gaat plannen? Kijk op daguitjes Noord-Brabant voor nog meer tips en inspiratie voor leuke uitjes.

liefs Marion

Meer informatie

Gratis uitstapje: Op ontdekkingstocht in het bos, van spoorzoeker tot spotter!
Tips om je kind niet kwijt te raken tijdens een dagje uit
Mooi weer? Tijd voor een gezellige picknick!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door lekkerwegtips.nl.

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *